לפני מספר שבועות ישבתי עם חברים במסעדה תל אביבית ידועה. בין יתר המנות, הזמנו גם סלט קולורבי שנראה הכי תמים, אבל פשוט לא יכולנו להפסיק לאכול אותו. סלט פשוט, בלי יותר מדי טריקים, ופשוט טעים. מאד. תוך כדי בליסת הסלט המשותפת הודעתי שאני חייבת לנסות לחקות אותו בבית ולהפתעתי ושמחתי יצאה יופי של גרסה. נכון זה לא אחד לאחד אותו סלט (למרות שנשמעה הטענה שהגרסה שלי אפילו טעימה יותר.. לא שאני רוצה להשוויץ ).. אבל הוא מאד מוצלח… ובדיוק כמו שאנחנו אוהבים: סלט מאד פשוט – אבל כמה שפשוט ככה הוא טעים!
כל מה שתמצאו בסלט זה הם עלי רוקט טריים (חשוב שלא יהיו עייפים!), קולורבי חתוך לגפרורים דקים (הקפידו על צורת החיתוך!), שקדים קלויים, פטה משובחת (ולא רזה מדי חברים!), שמן זית, לימון, פלפל שחור טחון טרי והופ.. קיבלתם סלט שתחרשו עליו בקיץ הקרוב… mark my word.
את הרוטב שמורכב מגבינת פטה, שמן הזית ולימון אפשר להכין מראש (למרות שזה באמת קלי קלות להכינו). גם את השקדים אפשר לקלות מראש ואפילו את גפרורי הקולורבי ניתן לחתוך עד כמה שעות מראש ולשמור בשקית במקרר עד להרכבת הסלט, ככה שהרכבתו תהיה ממש זריזה.
מצרכים:
1 שקית/חבילה גדולה רוקט (כ-300 גר'), לחתוך גבעולים קשים וארוכים
2 קולורבי, מקולפים וחתוכים לגפרורים
100 גר' שקדים פרוסים
כ-150 גר' גבינת פטה טובה (אני השתמשתי ב-21% שומן)
מיץ משני לימונים (כ-1/3 עד 1/2 כוס)
1/3 כוס שמן זית איכותי
פלפל שחור טחון טרי
הוראות הכנה:
מכניסים לקערה קטנה את גבינת הפטה, מפוררים ומועכים אותה עם מזלג.
מוסיפים את מיץ הלימון ושמן הזית, מתבלים בנדיבות בפלפל שחור טחון טרי ומערבבים היטב.
קולים את השקדים על מחבת, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שמשחימים מעט (נזהרים שלא יישרפו).
מכניסים לקערה את עלי הרוקט, גפרורי הקולורבי והשקדים הקלויים.
מוזגים מעליהם את הרוטב, מערבבים היטב, טועמים, מתקנים תיבול במידת הצורך ומגישים מיד.
עד הפעם הבאה,
מיכל
4 תגובות
וואוו נראה לי שיש לנו כאן הברקה! תודה:-)
תודה לך!
וואו. סלט מעולה. הכנתי לשבועות והיתה הסכמה גורפת (בשולחן עמוס מנות) שהוא נפלא!
תודה.
היי עדי, איזה כיף לשמוע שאהבתם!