כבר הרבה זמן שלא היה לנו כאן פוסט המקבץ כמה מתכונים מומלצים מאותו סוג – כמו פוסט המרקים, פוסט העוגות הבחושות, פוסט מתכוני העוף, פוסט קינוחי הגבינה ועוד.
יש לי עוד כל כך הרבה רשימות בסגנון שמתחשק לי להעביר לכם (הרי מי שמכיר אותי כבר יודע שרשימות ואני = סיפור אהבה גדול מאד ), אך איכשהו הזמן רץ, המתכונים זורמים (טפו טפו טפו, אין תלונות בהיבט הזה ) ואני לא מגיעה לכתוב אותן.
היום החלטתי שהגיעה העת לתת את הבמה לשלל פשטידות כיפיות וקלות להכנה שבאות הכי טוב כשרוצים צ'יק צ'אק להרים איזו ארוחה קלילה, לצד איזה סלט ו/או מרק. בחמש שנות הבלוג לאט ובטוח הצטברו להם פה כמה וכמה מתכוני פשטידות שאני אוהבת במיוחד. אני גאה להציג בפניכם ח"י פשטידות שוות עד מאד, כל אחת עם ייחודה:
נתחיל עם פשטידת תפוחי האדמה והביצים ההונגרית והאגדית של סבתא של יוסי, או בשמה המקורי "רוקוט קרומפלי".
נמשיך עם פשטידת הפסטה, תרד וגבינות של אמא שלי, פשטידה מצוינת שאני זוכרת עוד מילדותי.
אם נתעכב שניה באגף פשטידות הפסטה, אי אפשר שלא להזכיר את פשטידת האטריות ובשר המעולה של סבתא של רוני, האהובה מאד גם על ילדים.
עוד פשטידת פסטה נפלאה עם קהל מעריצים רחב, היא פשטידת המאק אנד צ'יז.. אין צורך להסביר מדוע, נכון?
אף מאפה קונכיות הפסטה הממולאות המצוין נכלל בז'אנר משובח זה – אם אתם מוצאים את הקונכיות הענקיות – מה טוב.
בת דודה של אותו מאפה קונכיות היא הלזניה, כמובן.. ישנן כמה אופציות משובחות כאן בבלוג, כמו שתי הגרסאות ללזניה של מאיוש חברתי האהובה – אחת צמחונית ואחת קלאסית עם בשר ובשמל. שלמות.
ישנה גם לזניית התרד, זוקיני וגבינות שלי שאני אוהבת עד מאד, שאם עוד לא ניסיתם אותה – הגיע הזמן.
אם חזרנו לתרד וגבינות, בואו נדבר על פשטידת התרד והגבינות המעולה הזו.. אחת הפשטידות היותר מוצלחות בעיניי!
וכמובן שלאינצ'וסה מקום של כבוד גדול – הלוא היא פשטידת הבורקס המופלאה של דידוש, הממולאת בתרד וגבינה בולגרית – הכי קלה להכנה והכי טעימה.
מי שמחפש פשטידה מצוינת שאינה חלבית, ישנן כמה אלטרנטיבות משובחות ביותר, כמו פשטידת הבצל או פשטידת הקישואים – שתיהן פרווה ומצוינות!
בנוסף, גם פשטידת הברוקולי ופצפוצי האורז של חנוקנוק אינה כוללת מוצרי חלב ומומלצת עד מאד.
אם בברוקולי עסקינן, אי אפשר שלא להזכיר את פשטידת הברוקולי והגבינות הקלילה, שתעבוד מצוין גם עם שילוב של כל ירק אחר, כמו פטריות, כרובית ועוד.
הזכרתי כרובית.. אז חייבים לדבר על מאפה הכרובית והגבינות האגדי – מעין מאק אנד צ'יז בלי המאק.. אחד המאפים היותר היסטריים כאן בבלוג.
ישנה פשטידת הזוקיני והפטריות של דודה זיוה שלי, המצטרפת האחרונה לרשימה, שתוך זמן קצר צברה עדת מעריצים נאמנה.
פאי הרועים המעולה, גם יכול להיחשב כפשטידה לא? שכבת בשר טחון מתובל, מכוסה בשמיכת פירה קטיפתית אפוי וצלוי.. מאפה שהוא ארוחה מכובדת בפני עצמו!
ומה עם איזה קיש? גם סוג של פשטידה, לא? קבלו את קיש הבצל המעולה הזה.
אחרונה חביבה לעת עתה, היא פשטידת התירס של חבצה – עוד פשטידה שאהובה מאד על כל בני הבית מקטן עד גדול.
לעוד פשטידות רבות וטובות,
עד הפעם הבאה,
מיכל