סלט מלפפונים, בצלים ונענע

את הסלט הכיפי הבא תרצו להכין שוב ושוב! מצד אחד הוא הכי קל להכנה עם מצרכים שיש לכולנו בבית, מצד שני הוא המרענן הרשמי של הסלטים בעיניי: כל כך פריך, טרי, עוקצני ורענן!

השילוב של הטעמים העזים של שני סוגי הבצלים, החומץ ופתיתי הצ'ילי, יחד עם הנענע שמכניסה לסלט משב רוח מרענן, וכמובן המלפפונים הפריכים בצורת חצאי סהר, יוצרים סלט פשוט אך עם קונטרסטים מדויקים שמתחשק לאכול עוד ועוד ממנו.

סלט זה מצטרף לעוד סלטים כאן בבלוג הנותנים למלפפון היום-יומי את אור הזרקורים שמגיע לו (לפחות אצלי בבית, בקרב הילדים, הוא כוכב הירקות לצד המקושקשת או בתיקי האוכל ), כמו סלט המלפפונים והאבוקדו או בשמו השני "סלט סושי" שאני כל כך אוהבת או סלט המלפפונים הקוריאניים המוחמצים, למשל.

כפי שכתבתי, את המלפפונים נחתוך בצורת חצי סהר, כך שבעצם נחתוך אותם לאורך לחצי ואז בעזרת כפית נגרד את חלקם הפנימי. בדרך זו נבטיח לעצמנו מלפפונים פריכים במיוחד (כמו בסלט העוף ומלפפונים האהוב עלינו ממסעדת ג'ירף).

שימו לב שיש להוסיף למנה חומץ בלסמי לבן, חומץ שאני ממליצה עליו בחום ומשתלב נהדר במנות רבות. אך אם אין לכם את החומץ הספציפי הזה, ובכל מקרה אתם רוצים להכין את הסלט כאן ועכשיו, פשוט המירו אותו בחומץ בהיר אחר כדוגמת חומץ בן יין לבן או חומץ תפוחים.

בנוסף, בשונה מסלטים שונים כאן בבלוג, לא נרכיב את הרוטב לחוד בקערה ואז נשפוך ונערבב לפני ההגשה, כאן בדומה לתיבול סלט ירקות קצוץ – נתבל ישירות על הסלט את התיבול המינורי שלנו (שמן זית, חומץ, מלח, פלפל וצ'ילי), נערבב בעדינות ונגיש מיד על מנת שהסלט יוגש כמה שיותר פריך ורענן.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כ-5 מלפפונים בינוניים וקשים

כ-5-6 גבעולי בצלי ירוק פרוסים דק (חלק לבן וירוק בהיר)

בצל סגול קטן, חתוך לרצועות דקות

חופן עלי נענע קצוצים גס

3 כפות חומץ בלסמי לבן

1/4 כוס שמן זית

1/2 כפית פתיתי צ'ילי

1/2 כפית מלח ים

1/3 כפית פלפל שחור טחון

הוראות הכנה:

חותכים את המלפפונים לשניים ובעזרת כפית מגרדים את חלקם הפנימי הרך. חותכים לפרוסות, כך שמתקבלות חתיכות מלפפונים פריכות בצורת חצי סהר.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מכניסים את המלפפונים לקערה ומוסיפים את הבצל הירוק, הבצל הסגול והנענע.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מתבלים בחומץ, שמן זית, פתיתי צ'ילי, פלפל שחור טחון טרי בנדיבות ומלח ים, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מגישים מיד.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
6 תגובות
  1. !ליבנת הגב

    סלט קליל ומרענן !! אומץ בשמחה !!

  2. שרה הגב

    מה זה חומץ בלסמי לבן?

  3. טלי הגב

    תודה רבה, יצא נפלא! (גם עם שינויים קלים בתבול בשל מחסור בחומץ הרצוי – שמתי חומץ בלסמי רגיל ומיץ לימון)

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן