18 פשטידות שכיף לחזור אליהן

כבר הרבה זמן שלא היה לנו כאן פוסט המקבץ כמה מתכונים מומלצים מאותו סוג – כמו פוסט המרקים, פוסט העוגות הבחושות, פוסט מתכוני העוף, פוסט קינוחי הגבינה ועוד.

יש לי עוד כל כך הרבה רשימות בסגנון שמתחשק לי להעביר לכם (הרי מי שמכיר אותי כבר יודע שרשימות ואני = סיפור אהבה גדול מאד ), אך איכשהו הזמן רץ, המתכונים זורמים (טפו טפו טפו, אין תלונות בהיבט הזה ) ואני לא מגיעה לכתוב אותן.

היום החלטתי שהגיעה העת לתת את הבמה לשלל פשטידות כיפיות וקלות להכנה שבאות הכי טוב כשרוצים צ'יק צ'אק להרים איזו ארוחה קלילה, לצד איזה סלט ו/או מרק. בחמש שנות הבלוג לאט ובטוח הצטברו להם פה כמה וכמה מתכוני פשטידות שאני אוהבת במיוחד. אני גאה להציג בפניכם ח"י פשטידות שוות עד מאד, כל אחת עם ייחודה:

נתחיל עם פשטידת תפוחי האדמה והביצים ההונגרית והאגדית של סבתא של יוסי, או בשמה המקורי "רוקוט קרומפלי".

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

נמשיך עם פשטידת הפסטה, תרד וגבינות של אמא שלי, פשטידה מצוינת שאני זוכרת עוד מילדותי.

הפשטידה מוכנה

אם נתעכב שניה באגף פשטידות הפסטה, אי אפשר שלא להזכיר את פשטידת האטריות ובשר המעולה של סבתא של רוני, האהובה מאד גם על ילדים.

לצד מלפפון חמוץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עוד פשטידת פסטה נפלאה עם קהל מעריצים רחב, היא פשטידת המאק אנד צ'יז.. אין צורך להסביר מדוע, נכון?

מנת מאק אנד ציז
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אף מאפה קונכיות הפסטה הממולאות המצוין נכלל בז'אנר משובח זה – אם אתם מוצאים את הקונכיות הענקיות – מה טוב.

יוצא מהתנור

בת דודה של אותו מאפה קונכיות היא הלזניה, כמובן.. ישנן כמה אופציות משובחות כאן בבלוג, כמו שתי הגרסאות ללזניה של מאיוש חברתי האהובה – אחת צמחונית ואחת קלאסית עם בשר ובשמל. שלמות.

מנה של לזניה

ישנה גם לזניית התרד, זוקיני וגבינות שלי שאני אוהבת עד מאד, שאם עוד לא ניסיתם אותה – הגיע הזמן.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אם חזרנו לתרד וגבינות, בואו נדבר על פשטידת התרד והגבינות המעולה הזו.. אחת הפשטידות היותר מוצלחות בעיניי!

פרוסה מהפשטידה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

וכמובן שלאינצ'וסה מקום של כבוד גדול – הלוא היא פשטידת הבורקס המופלאה של דידוש, הממולאת בתרד וגבינה בולגרית – הכי קלה להכנה והכי טעימה.

אינצ'וסה מוכנה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מי שמחפש פשטידה מצוינת שאינה חלבית, ישנן כמה אלטרנטיבות משובחות ביותר, כמו פשטידת הבצל או פשטידת הקישואים – שתיהן פרווה ומצוינות!

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
פרוסת פשטידה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בנוסף, גם פשטידת הברוקולי ופצפוצי האורז של חנוקנוק אינה כוללת מוצרי חלב ומומלצת עד מאד.

פשטידה יוצאת מהתנור
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

אם בברוקולי עסקינן, אי אפשר שלא להזכיר את פשטידת הברוקולי והגבינות הקלילה, שתעבוד מצוין גם עם שילוב של כל ירק אחר, כמו פטריות, כרובית ועוד.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

הזכרתי כרובית.. אז חייבים לדבר על מאפה הכרובית והגבינות האגדי – מעין מאק אנד צ'יז בלי המאק.. אחד המאפים היותר היסטריים כאן בבלוג.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

ישנה פשטידת הזוקיני והפטריות של דודה זיוה שלי, המצטרפת האחרונה לרשימה, שתוך זמן קצר צברה עדת מעריצים נאמנה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

פאי הרועים המעולה, גם יכול להיחשב כפשטידה לא? שכבת בשר טחון מתובל, מכוסה בשמיכת פירה קטיפתית אפוי וצלוי.. מאפה שהוא ארוחה מכובדת בפני עצמו!

פאי רועים מוכן
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

ומה עם איזה קיש? גם סוג של פשטידה, לא? קבלו את קיש הבצל המעולה הזה.

 

פרוסת קיש

אחרונה חביבה לעת עתה, היא פשטידת התירס של חבצה – עוד פשטידה שאהובה מאד על כל בני הבית מקטן עד גדול.

פשטידה יוצאת מהתנור
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

 

 

לעוד פשטידות רבות וטובות,

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן