תפוחי אדמה עם פרמזן הכי קלים וטעימים

שימו לב, שימו לב!  מתכון שוס מונח לפניכם! המתכון הקל בעולם (באמת, בדיחה) לתפוחי האדמה בתנור הכי טעימים שיש (אלא אם כן אתם לא אוהבי פרמזן ואז לא כך המצב ). או כפי שחברתי נוי המהממת הכריזה: "כמה שתפוחי האדמה האלה טעימים, זה פשוט לא נעים".

הפרמזן שנפזר בתחתית התבנית ייצור על תחתית תפוחי האדמה במהלך האפייה קראסט זהוב, פריך ומדהים שפשוט נוצר מצב שמנשנשים את חצאי תפוחי האדמה, כאילו היו פיצוחים. קשה להסתפק באחד וגם לא בשניים וגם לא ב.. הבנתם את הרעיון? .

וכמה קל? הכי קל. ברמת השתי דקות מהרגע שהחלטתם להכין את המנה עד שהיא בתנור. אם תקנו פרמזן מגורד בשקית (פתיתי פרמזן) אז בכלל החיים קלים עוד יותר.

כבר ידוע לכל שאני אובססיבית לטימין, אז גם לפה הכנסתי אותו.. כי למה לא? אז אם אתם פחות אוהבים, אין שום בעיה לוותר עליו או להמיר בעשב תיבול אחר מועדף.

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

5 תפוחי אדמה בינוניים, מקורצפים וחצויים לאורך

100 גר' פרזמן מגורד/פתיתי פרמזן (אפשר לקנות בשקית)

1 כף עלי טימין טריים

1-2 כפות שמן זית להברשה

פלפל שחור טחון טרי בנדיבות

מעט מלח ים אטלנטי

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 190 מעלות.

מרפדים בנייר אפייה תבנית שמספיק גדולה להכיל את כל תפוחי האדמה בשכבה אחת.

מפזרים על נייר האפייה באופן אחיד את הפרמזן המגורד, ומעליו מפזרים באופן אחיד את עלי הטימין ומתבלים בנדיבות בפלפל שחור טחון טרי.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

כעת, מניחים את תפוחי האדמה מעל תערובת הפרמזן, עם צידם החתוך כלפי מטה.

צילום: דוד בכר/הארץ

מברישים את צידם העליון של תפוחי האדמה במעט שמן זית ומתבלים במעט מלח ים.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מכניסים לתנור למשך כ-50 דקות.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

הופכים בזהירות ומגישים.

צילום: דוד בכר/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

מצה בריי

את המתכון למצה בריי, או בשמו המעוברת "מציות", אמי ירשה

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן