שקשוקה היא אחת המנות הכי פופולריות וישראליות שיש (עוד ייבוא מוצלח שהגיע לכאן עם העליות השונות..). לא תמצאו מסעדה המגישה ארוחת בוקר שאין לה שקשוקה בתפריט ולכל בית השקשוקה הקבועה שלו, כזו שחוזרים אליה שוב ושוב. מתכון לשקשוקה קלאסית ומנצחת כבר עלה כאן בבלוג, הלוא היא השקשוקה הלא פחות ממעולה של ניר, אך היום אני רוצה להציג בפניכם גיוון לשקשוקה הרגילה והקבועה, שקשוקה המבוססת על תרד ופטריות, במקום העגבניות הקבועות.
גם "שקשוקה ירוקה" כבר ניתן לפגוש לא מעט בימינו, אך זאת לא ממש נופלת גם בהגדרה זו, משום שהבסיס של השקשוקה שנכין היום לא מבוסס רק על תרד, אלא גם על פטריות (בנוסף לבצל, כרישה ושום שחשובים פה לא פחות). מתקבל בסיס עשיר וקרמי (בזכות קצת שמנת לבישול שנוסיף לתבשיל) שפשוט מבקש לשבץ בתוכו ביצים וגם קצת גבינות.. כי למה לא?
הירוקים בשקשוקה זו הם על טהרת התרד, אבל האמת היא שגם קייל או מנגולד יתאימו עד מאד, וכמובן שגם שילוב של שלושתם או חלקם יעבוד מעולה. נצלו את הכנת המנה כהזדמנות פז להשתמש בירוקים העייפים במקרר, שניה לפני שנזרקים. מבחינת התרד, אפשר להשתמש בתרד טרי (כמו במנה המצולמת) או לחלופין, בתרד קפוא ומופשר כפי שכבר השתמשנו במתכון הזה והזה, בין היתר.
מבחינת סוג הגבינה שנוסיף לקראת סוף בישול השקשוקה, ישנן כמה גבינות שמשתלבות כאן נהדר, בכל פעם אני מוסיפה את מה שיש. הפעם הוספתי כמה מדליוני גבינת עיזים שנמסו מעט והתוצאה הייתה נהדרת. באותו אופן, גם כמה פרוסות של מוצרלה די בופאלו (אותה גבינה ששילבנו כבר במנה הזו והזו, בין היתר) או גבינת פטה/בולגרית טובה ומפוררת תשתלבנה נפלא.. שוב, לכו על מה שזמין וטעים לכם. גם שילוב של כמה גבינות יעבוד.
כמה ביצים להוסיף? כמה שיש. סתם, לא באמת , הוסיפו כמה ביצים שרוצים, בהתאם למספר הסועדים. את בסיס השקשוקה, אותו תבשיל נפלא של תרד ופטריות, אין שום בעיה לבשל כמה שעות טובות (ואפילו יום) לפני ההגשה, כל שיישאר לכם לעשות הוא לחמם אותו ולשבץ בתוכו את הביצים והגבינות. לצד לחם טוב וסלט מתקבלת אחלה ארוחה.
מצרכים:
1 בצל לבן קצוץ
1 כרישה, רק החלק הלבן, פרוס דק
3 שיני שום קצוצות
חבילת פטריות שמפיניון פרוסות דק (כ-230 גר')
2 חבילות עלי תרד טריים, נקיים מגבעולים קשים וחתוכים לרצועות (כ-200 גר' לחבילה לפני ניקוי הגבעולים, בסופו של דבר כ-250 גר' עלי תרד) או כמות מקבילה של תרד קפוא, מופשר וסחוט
כ-5 ביצים (אפשר יותר או פחות, בהתאם למספר הסועדים)
1/2 כוס שמנת מתוקה לבישול (ניתן להמיר בשמנת מתוקה)
4 כפות שמן זית
3/4 כפית שטוחה מלח
1/4 כפית אגוז מוסקט
פלפל שחור טחון טרי
גבינה לבחירתכם: פרוסות מוצרלה/מדליוני גבינת עיזים/פטה מפוררת/שילוב של כמה
הוראות הכנה:
מחממים במחבת גדולה או בסיר נמוך ורחב את השמן ומטגנים את הבצל והכרישה עד ששקופים.
מוסיפים את השום ומטגנים, תוך כדי ערבוב, עוד כדקה.
כעת, מוסיפים את הפטריות ומטגנים, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהן מתרככות, מגירות נוזלים ורוב הנוזלים מתאדים.
מוסיפים את התרד ומטגנים, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שגם התרד מתרכך.
מוסיפים את השמנת לבישול ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
מבשלים, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עוד כמה דקות בודדות.
שוברים ביצה לכוס, בעזרת כף יוצרים גומה בתבשיל התרד והפטריות ושופכים לתוכו את הביצה.
חוזרים באותו אופן עם שאר הביצים.
משבצים את הגבינה הנבחרת (או גבינות) בין הביצים.
מתבלים כל ביצה במעט מלח ופלפל, מכסים ומבשלים עוד כמה דקות בודדות עד שהביצה במידת העשייה האהובה עליכם (אני אוהבת שהחלמון עדיין נוזלי).
מגישים חם עם לחם טרי וטוב.
עד הפעם הבאה,
מיכל
2 תגובות
מתכון מאוד טעים, אני כבר מכורה!!
איזה כיף לשמוע, תודה נוגה!