ריקוטה מתובלת בתנור

ריקוטה משובחת ומתובלת נכנסת לתנור ויוצאת שחומה ומבעבעת.

שופכים עליה רוטב שהוכן בדקה ורבע ומגישים ישירות לשולחן.

זה הכל – וזה גאוני!!!

תכינו פעם אחת ואני מבטיחה לכם שהמנה הזו תיכנס בטיל לארסנל הקבועים שלכם.

את המנה הנפלאה הזו למדתי להכין באחת מסדנאות הבישול של בושי מרדור"במטבח של בושי".

חובבי סדנאות הבישול (ובעצם גם מי שטרם התנסה בחוויה), אם עוד לא ביקרתם אצל בושי במטבח – אני ממליצה בחום לפנק את עצמכם במתנה זו.

תוך כמה שעות במטבח הכפרי והחמים של בושי, הנמצא בביתה שבכפר שמריהו, תצאו מצוידים בכל כך הרבה: מחברת עשירה במתכונים מעולים, טיפים קטנים ומועילים שנשארים אתכם שנים, בטן מלאה באוכל משובח וראש טוב מכמה כוסות יין. אלו סדנאות מעשיות בהן ה-"תלמידים" חותכים, מקלפים, מערבבים ובגדול עושים כל מה שבושי המקסימה אומרת (ככה לומדים הכי טוב חבריי- you got to get your hands dirty  ). במהלך השנים האחרונות הייתי בכמה סדנאות במטבח של בושי, בהן כל פעם בישלנו תפריט שונה ומגוון, לרוב מהמטבחים הים תיכוניים על קו יוון-איטליה-פרובאנס. אך מדי פעם בושי מארחת גם שף אורח ואז הסדנה לוקחת פניה לכיוון אחר (כמו למשל בסדנה האינדונזית שהייתי בה עם השף המוכשר ג'וליוס הנדריקסן – אחד מאותם אנשים שמתאהבים בהם במבט ראשון..).

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

 

1 קופסא (500 גר') של ריקוטה פרסקה ( אני משתמשת בשל "גד") או ריקוטה בופאלו (של "חוות הבופאלו")

פתיתי צ'ילי יבש

פתיתי אורגנו יבש

מלח ים אטלנטי

פלפל שחור גרוס טרי

שמן זית משובח

לרוטב:

1 צ'ילי אדום טרי קצוץ קטן קטן

כ-3 כפות עלי אורגנו טריים (שטפו ותלשו את העלים בלבד)

מלח ים אטלנטי

פלפל שחור גרוס טרי

שמן זית משובח

הוראות הכנה:

מחממים תנור ל- 220 מעלות.

משמנים תבנית בשמן זית והופכים עליה את הריקוטה.

  • הניחו את התבנית על קופסת הריקוטה הפתוחה והפכו אותן בבת אחת – כך היא תצא שלמה ויפה, מחכה שנקשט אותה.

 

מפזרים מעל הגבינה בנדיבות את הצ'ילי היבש, האורגנו היבש, המלח והפלפל. מעל כל התבלינים מזלפים בנדיבות שמן זית.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

 

 

 

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מכניסים לתנור החם לכ- 10-15 דקות, עד שהגבינה מקבלת גוון זהוב ונהיית מעט נוקשה למגע.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בזמן שהגבינה בתנור מכינים את הרוטב:

מכניסים לקערה קטנה את כל מרכיבי הרוטב, מערבבים ומניחים בצד.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

 

מוציאים את הגבינה החמה והריחנית בטירוף מהתנור, שופכים מעל את הרוטב ומגישים מיד.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

 

 

 

  1. אני ממליצה להגיש את הריקוטה הצלויה בליווי טוסטים של בגט קלוי בתנור: חותכים בגט (שלא חייב להיות הכי טרי כי גם ככה נכנס לקלייה בתנור) לפרוסות אלכסניות, מורחים מעל קצת שמן זית, מניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור חם מאד עד להשחמה.
  2. אם בא לכם להשקיע – שפשפו על הטוסטונים שלכם גם קצת שום.
  3. אני מאד אוהבת להכין את המנה הזו כשאני מארחת – אז אני מכינה את הרוטב הרבה לפני שהאורחים מגיעים, כדי לעשות עוד וי על רשימת המטלות שלי, כך שכל שנשאר לעשות ממש לקראת הגעת האורחים זה לתבל את הגבינה, להכניסה לתנור ולשפוך את הרוטב מעל.
  4. המנה המפנקת הזו גם תקפיץ בכמה רמות את שולחן ארוחת הבוקר הבא שלכם, בנוסף לכל מזנון של פשטידות, סלטים וכו'.

עד הפעם הבאה,

מיכל

נ.ב – ביקרתי פה ב-29/4/22 ושדרגתי את התמונות.

 

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

סופריטו

סופריטו, הצלי המפורסם מהמטבח הספרדי (ולא רק..) של עוף ותפוחי

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
2 תגובות
  1. נטלי הגב

    כמה פשוט ככה טעים! מתכון קוצר שבחים!

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן