ריבועי לימון מדהימים

קינוחי לימון הם מהמתוקים האהובים עליי, ועל כך יעיד מספר קינוחי הלימון הרב שאפשר למצוא בבלוג. היום אני גאה להציג בפניכם ריבועי לימון קטנים ושובבים, שהם מעין שילוב של קראק פאי ו-lemon bars, עם סיומת מלוחה מתבקשת בדמות פתיתי מלח ים שנפזר מעל וייתנו טוויסט מלוח נפלא.

בעיניי, מדובר בביס מושלם במיוחד לאוהבי קינוחי הלימון, שמצטרף לשורת קינוחי הלימון המופלאים הבאים:  פאי הלימון האהוב עליי, עוגת הלימון וקצף החגיגית של אסתר, עוגת הגבינה והלימון הנהדרת, עוגת הלימון הבחושה הנפלאה, עוגת לימון ושמן הזית המיוחדת של נתי לפרפה הלימון המשובח. כפי שאמרתי וכרגע הוכחתי , אני בהחלט נכנסת לקטגוריה של אנשים שאוהבים (ואפילו מאד!) קינוחי לימון… החמוץ-מתוק הזה פשוט טעים לי.

טעמם של ריבועי הלימון מתעצם ומעמיק לאחר לילה במקרר, אז אם אפשר, תתאפקו יום עד שזוללים אותם. בנוסף, משום שריבועי הלימון טעימים יותר ביום למחרת, הם מהקינוחים שאפשר להוריד מהראש יום לפני האירוח.

חתכו את ריבועי הלימון לקוביות קטנות ושמרו בכלי סגור במקרר כמה ימים טובים. ישנה גם אפשרות להקפיא אותם בכלי סגור אפילו חודש ויותר.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לקראסט:

125 גר' קמח

50 גר' סוכר ( קצת פחות מ-1/4 כוס)

1/2 כפית מלח

120 גר' חמאה, מומסת ומעט מקוררת

למילוי:

2 ביצים גדולות

200 גר' סוכר (קצת פחות מכוס)

1/2 כפית אבקת אפייה

גרידה מלימון גדול

כ-60 מ"ל מיץ לימון (כ-1/4 כוס מיץ)

לפיזור מעל:

מעט אבקת סוכר

מעט מלח ים (עדיף מלדון)

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

מכינים את הקראסט:

מכניסים לקערה גדולה את הקמח, הסוכר והמלח ומערבבים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את החמאה המומסת והמקוררת מעט (אל תשתמשו בחמאה מומסת חמה מאד בבקשה) ומערבבים בעזרת מטרפה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מעבירים את התערובת לתחתית תבנית קטנה מרופדת בנייר אפייה (אפשר ריבועית של 20 ס"מ, אני השתמשתי הפעם בפיירקס מלבני בגודל 25*20) ומהדקים באופן אחיד לתחתית התבנית.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אופים למשך כ-18-22 דקות עד שהקצוות רק מתחילים להשחים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בינתיים מכינים את המילוי:

מכניסים את שתי הביצים לקערת המיקסר ומקציפים על מהירות בינונית-גבוהה.

מוסיפים את הסוכר, אבקת האפייה, גרידת הלימון ומיץ הלימון וממשיכים להקציף עוד כ-2-3 דקות עד שמתקבלת תערובת מעט קצפית.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

שופכים את תערובת המילוי על התחתית החמה ומחזירים לתנור לעוד כ-22-25 דקות עד שהמילוי יציב, אך עדיין רוטט (חשוב לא לאפות יותר מדי).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מצננים ומכניסים למקרר לפחות לשעתיים עד להגשה. ריבועי הלימון אפילו טעימים יותר למחרת, כך שמומלץ להכין יום לפני ההגשה.

להגשה:

חותכים לקוביות, מפדרים במעט אבקת סוכר ומפזרים מעט מלח ים אטלנטי.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
8 תגובות
  1. עודד הגב

    מתכון נפלא. כדאי מראש לעשות כמות כפולה

  2. רותם הגב

    היי מיכל, נראה מעולה! רק לא הבנתי אם להפוך את העוגה אחרי שאפיתי את החלק הלימוני אחרי שקיררתי במקרר?

  3. מנחם הגב

    משהו בלוח הזמנים לא הסתדר לי. זמני האפייה שנדרשו לי היו כמעט מחצית מזמן האפייה שרשמת. השתמשתי בתבנית אלומיניום קטנה יותר מהפיירקס שרשמת כך שלא ברור לי למה.

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן