צלי עוף ותפוחי אדמה בתנור עם עגבניות שרי ומיץ תפוזים

לפני כמה שבועות עברתי הליך רפואי אותו דחיתי זה זמן מה (הכל בסדר, טפו טפו טפו) ולאחר מכן, לקחתי לעצמי כמה ימי פאוזה והחלמה בהם ישנתי אצל הוריי המהממים. אמא תרזה, שהיא בעצם אמא שלי, טיפלה בי בצורה הכי מפנקת, מחבקת ומסורה שיש ולמרות שהייתי כאובה ומסכנה (אין כמו קצת רחמים עצמיים ), אי אפשר לומר שלא נהניתי שוב להרגיש בעצמי ילדה קטנה.. רק לכמה ימים וזהו.

מדוע אני מספרת לכם את כל זה, אתם וודאי שואלים? ובכן, במהלך ימי הפינוק בחיק אימי, היא כמובן, כמו המאמא שהיא, דאגה להאכיל אותי טוב טוב. אני זוכרת איך שבאחד הימים נמנמתי כאובה במיטה והריחות מהמטבח העירו אותי.. אמי החליטה שאין כמו מנת עוף ותפוחי אדמה ביתית וטובה בשביל להרים את מצב רוחי העגמומי משהו. כרגיל, היא צדקה.

בעודי מתענגת על כל ביס וביס, שאלתי אותה מה בדיוק עשתה שם. היא בתגובה סיפרה שפשוט פתחה את המקרר ואלתרה את המנה: עוף ותפוחי אדמה צלויים לעילא במעין ריבת עגבניות שרי ומיץ תפוזים.. העוף היה כל כך רך ותפוחי האדמה שהתבשלו ברוטב של עסיס העגבניות המתוקות ומיץ התפוזים.. חלום. כמובן שתבלין האהבה פה משחק תפקיד משמעותי במתכון, אך בכל זאת, בהמשך השבוע, שחזרתי איתה את מנת העוף כי אני פשוט חייבת שתכינו אותה גם אתם.

שימו לב שאמי אוהבת לבשל עם עוף ללא העור ואני בשנים האחרונות בוחרת להשאיר את העור במהלך הבישול, לכו על מה שאתם מעדיפים כמובן. בנוסף, השתמשו בעגבניות שרי הכי מתוקות וטובות שתמצאו – אני ממליצה על עגבניות שרי תמר הנפלאות.

מצרכים:

צילום :הדס פרוש/הארץ

5 כרעיים מפורקים, עם או בלי עור בהתאם להעדפותיכם

2 כוסות עגבניות שרי תמר חצויות

2 בצלים בינוניים חתוכים לרצועות

ראש שום מקולף לשיניים שלמות

7-8 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לפרוסות עבות

שמן לשימון

לרוטב:

3 כפות שמן חמניות

2 כפות סויה

1 כפית שטוחה מלח

1 כפית שטוחה פלפל שחור טחון

1 כפית גדושה פפריקה מתוקה

1/2 כפית פפריקה חריפה

1 כף אבקת שום

1 כף סוכר חום כהה

4 כפות סירופ מייפל אמיתי

1 כוס מיץ תפוזים

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 190 מעלות.

מכניסים לקערה גדולה את כל מרכיבי הרוטב: 3 כפות השמן, 2 כפות הסויה, כפית המלח, כפית הפלפל השחור הטחון, כפית גדושה פפריקה מתוקה, 1/2 כפית פפריקה חריפה, 1 כף אבקת השום, כף סוכר חום כהה, 4 כפות סירופ המייפל וכוס מיץ התפוזים ומערבבים היטב.

צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ

מרפדים תבנית גדולה המתאימה לתנור בנייר אפייה ושופכים מעט מהרוטב על נייר האפייה ומורחים.

צילום :הדס פרוש/הארץ

טובלים היטב את חלקי העוף בקערת המרינדה ומניחים אותם בשכבה אחידה על התבנית.

צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ

משבצים את פרוסות תפוחי האדמה בין חלקי העוף.

צילום :הדס פרוש/הארץ

מפזרים מלמעלה, באופן אחיד, את עגבניות השרי, רצועות הבצל ושיני השום השלמות.

צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ

מוזגים את הרוטב מעל העוף והירקות, מערבבים היטב עם הידיים ומסדרים שוב כמה שאפשר בשכבה אחידה.

צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ

אופים למשך שעתיים, כשתוך כדי פותחים את התנור כ-3 פעמיים (כל חצי שעה), על מנת להפוך ולהשקות את חלקי העוף.

צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

צ'יפס קייל

היום אני גאה להציג בפניכם את הנשנוש האולטימטיבי, אותו אני

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
4 תגובות
  1. ציבי הגב

    נראה נהדר. רק בריאות!

  2. דלית הגב

    היי מיכל,
    אין צורך לכסות בנייר אפיה/ נייר כסף בזמן שהעוף בתנור? ואכן שעתיים על 190 מעלות? מפחדת שיתייבש….:)…[אני אופה בדרך כלל על טורבו]

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן