פשטידת פסטה וגבינות מעולה

בהמשך ישיר למתכון המעולה של פשטידת האטריות והבשר של סבתא של רוני, היום קבלו את אחותה החלבית או בשמה המקורי "פשטידת המקרונים"  (כלומר מקרוני ברבים, כן? לא העוגיה הצרפתית.. ). פשטידה שמגיעה בול בזמן לקראת חג שבועות הקרב ובא עלינו לטובה.

פשטידה זו מככבת באופן קבוע אצל משפחתה של רוני, אם בארוחות שישי, אם בחגים, ואם סתם ככה בימי חול כשמתחשק לפנק. לי יצא לדגום ממנה לא מעט משום שפשטידה זו היא אחד המאכלים היותר אהובים על בןבן המתוק של רוני וזיו, כך שקורה לא מעט שרוני מכינה עבורו את הפשטידה כתוספת לארוחה כלשהי (בנצ'וק נמנה מבין הילדים היותר בררנים וספציפיים באוכל).

במתכון המקורי של סבתה של רוני נכתב, כי אפשר לחלק את הכמות של הפשטידה הזו לשניים ולהכין שתי תבניות קטנות במקום אחת גדולה –  אחת לשלוח להקפאה ואת השניה לאפייה. כך תהיה לכם במרחק אפיה פשטידה מעולה עבור כל מאורע. אני הכנתי הפעם את כל הכמות בפיירקס אובלי גדול (37*27, אבל כל תבנית גדולה תתאים).

הפשטידה תהיה מוצלחת עם כל סוג פסטה, קצרה או ארוכה, אבל במתכון המקורי נאמר כי היא הכי מומלצת עם פטוצ'יני, אז כמובן שכך עשיתי. אספר לכם שיצא לי להכין אותה כבר עם פנה וגם אז התקבלה יופי טופי של פשטידה.

מה שכן, שימו לב שבמתכון יש קובייה שלמה של גבינה בולגרית (250 גר'). אם במקרה אתם בוחרים לשלב בולגרית מעודנת ולא בולגרית רגילה, יהיה עליכם להוסיף גם חצי כפית מלח, וזאת משום שהגבינה הבולגרית הרגילה מלוחה בהרבה מהמעודנת.

בבקשה אל תיבהלו מכמות השמן שברביכה – זו כמות לפשטידה גדולה במיוחד. אני ממש ממליצה לדבוק במתכון כמו שהוא. נכון, זוהי לא פשטידה דיאטטית,  היא מושחתת וכל כך טעימה! אבל לפעמים בדיוק כזו אנחנו רוצים להגיש לשולחן. אני אוהבת לאכול את הפשטידה עם סלט פיקנטי, כמו מטבוחה או סלסה, ממליצה גם לכם.

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

500 גר' פסטה (עדיף מסוג פטוצ'יני)

3/4 כוס שמן

3 כפות גדושות קמח

2 כוסות חלב

3 ביצים

500 גר' גבינה לבנה 5% או 9%

1 קוביה גבינה בולגרית (250 גר'), מרוסקת

100 גר' גבינת קשקבל מגורדת

אופציונאלי: אם משתמשים בבולגרית מעודנת, אז יש להוסיף 1/2 כפית מלח

הוראות הכנה:

מבשלים את הפסטה אל דנטה לפי הוראות היצרן. מסננים.

צילום: דוד בכר/הארץ

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

מכינים את הבשמל:

מחממים את השמן בסיר בינוני.

מוסיפים את הקמח ומערבבים עם מטרפה עד שאין גושים ומתקבלת תערובת חלקה.

צילום: דוד בכר/הארץ

מוסיפים את החלב ובוחשים במשך כ-3-5 דקות עד לקבלת תערובת סמיכה.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מסירים מהאש ומוסיפים את הביצים, תוך כדי בחישה מהירה, עד שמתקבלת תערובת סמיכה וחלקה.

צילום: דוד בכר/הארץ

מוסיפים את הגבינות ובוחשים.

צילום: דוד בכר/הארץ

מוציאים לקערה קטנה (או לקופסה של הגבינה לבנה, אם רוצים לחסוך כלים) חלק מתערובת הגבינות (בערך כוס).

צילום: דוד בכר/הארץ

מכניסים לקערה גדולה את הפסטה המסוננת ומוסיפים את תערובת הגבינות מהסיר ומערבבים היטב (הכי טוב עם הידיים).

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מעבירים את תערובת הפסטה והגבינות לתבנית גדולה (אני השתמשתי הפעם בפיירקס בגודל 37*27) ומורחים מעל את תערובת הגבינות שהשארנו בצד.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

אופים למשך כ-45 דקות, עד שפני הפשטידה מזהיבים.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

מצה בריי

את המתכון למצה בריי, או בשמו המעוברת "מציות", אמי ירשה

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן