פקין דאק (סוג של..) או חזה מולארד בג'ינג'ר ותפוזים

המנה הבאה היא אחת מהמנות היותר מזוהות עם קרנונה שלי (אותה אחת שהביאה לנו את הקוקטיילים המטריפים של התות ושל המנגו-צ'ילי, בין היתר). מדובר בגרסה שלה למנת הפקין דאק המפורסמת, שכוללת גם פנקייקים קטנים עליהם עורמים את חתיכות הבשר עם רוטב ההויסין, מקלות הבצל הירוק והמלפפונים.

אז נכון, המצקצקים מיד יעירו כי זהו לא פקין דאק, משום שאם זה לא נראה כמו ברווז ולא הולך כמו ברווז אז זה לא ברווז, במיוחד שאין פה ברווז (וגם רוטב הויסין במקום שזיפים).. ועוד הערות והארות מחכימות.. ועל כן ציינתי כי מדובר ב-"גרסה שלה". אך תנו לי לספר לכם משהו: זהו טייק אוף מוצלח עד מאד. נשתמש בחזה מולארד, שהוא, מסתבר, מעין בין כלאיים של אווז וברווז, אותו ניתן לרכוש קפוא בסופרים ובמעדניות רבות (אם לא תמצאו אשמח לכתוב לכם איפה אני רכשתי). שימו לב שהמתכון הוא עבור ארבעה נתחי חזה מולארד (שכל אחד מהם שוקל לרוב בין 400-470 גר').

בנוסף לחזה מולארד נשתמש פה בעוד מרכיב שאינו שגרתי במטבחנו (לפחות לא במטבחי ). הפעם אני מדברת על תבלין מיוחד בשם five spices (חמשת התבלינים), שגם אותו תמצאו במעדניות וחנויות מתמחות. מדובר בתבלין ארומטי ונפלא שפשוט אי אפשר לוותר עליו.

עוד מרכיב שבלעדיו אין הוא רוטב ההויסין האהוב, שהרבה יותר נפוץ במטבחנו, ושילבנו אותו כבר בכמה וכמה מתכונים כאן בבלוג, כמו בראגו פרגיות, בעוף מוקפץ הזה, ומנת הבקר עם החצילים הזו.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

4 נתחי חזה מולארד (כ-400-470 גר' כל אחד)

2-3 תפוזים, חתוכים לקוביות גדולות, כולל הקליפה

8 כפיות תבלין five spices (חמשת התבלינים)

אצבע ג'ינג'ר מקולפת וחתוכה למקלות דקים

לרוטב:

כ-1/2 כוס רוטב הויסין

1 כף רוטב סויה

לכ- 8 חביתיות:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

1 כוס קמח (לא תופח)

1 כוס מים/חלב

2 ביצים

1/2 כפית מלח

להגשה:

מלפפון חתוך למקלות דקים

חסה חתוכה לחתיכות קטנות

בצל ירוק חתוך למקלות דקים

הוראות הכנה:

מפזרים ככפית תבלין five spices על כל צד של נתחי המולארד, מפזרים היטב את התבלין כך שיעטוף את כל הנתחים מכל הכיוונים, מכסים ומשרים במקרר לפחות 4 שעות (אפילו לילה).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

מניחים את נתחי המולארד, עם חלקם השומני כלפי מטה, על תבנית המתאימה לתנור. עדיף תבנית ממתכת כמו תבנית תנור, כך שיהיה מקום מרווח לכל ארבעת הנתחים (בשונה מאלו המצולמים) ומפזרים מעליהם את מקלות הג'ינג'ר.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כעת, סוחטים את התפוזים מעל המולארד ומוסיפים ומערבבים גם אותם בתבנית, כך שחלקם יכסו את הנתחים, חלקם יהיו מתחתיהם וחלקם מצידם.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עוטפים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים למשך כ-30 דקות. מסירים את הרדיד ואופים עוד כ15-30 דקות, עד שבשר המולארד עשוי היטב (זמני האפייה ישתנו מתנור לתנור).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בינתיים מכינים את החביתיות:

מערבבים בקערה את הקמח, המים/חלב, הביצים והמלח עם מטרפה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

משמנים מחבת קטנה במעט שמן ויוצקים שכבה דקה.

כאשר נוצרות בועות קטנות, הופכים לצד השני לעוד כ-30 שניות, עד שגם הוא עשוי. מוציאים ועורמים על צלחת.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מכינים את הרוטב:

מחממים בסיר קטן את רוטב ההויסין יחד עם הסויה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

פורסים את חזה המולארד לרצועות דקות ומרכיבים את המנה:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מסדרים בתוך חביתית כמה נתחי בשר, מוסיפים מגפרורי הירקות ומהרוטב ואוכלים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן