פילה דג בחמאת שום ולימון

פילה דג בתנור הוא אחת המנות הקבועות אצלנו בבית. לרוב אני מכינה אותו הכי פשוט: זילוף של שמן זית, מלח ים, מעט פלפל שחור ואם מתחשק לי (והילדים מסכימים..) אז גם קצת עשבי תיבול טריים כמו טימין או מרווה ופרוסות פלפל חריף.

כשהדג טרי וטוב, באמת שאין צורך ביותר מזה. זו מנה בריאה שכל בני הבית טורפים בהנאה רבה. דג הלברק הוא הפייבוריט אצלנו, אך גם דגים לבנים טריים אחרים (כמו מוסר למשל) מתקבלים בברכה.

לפני כמה ימים התחשק לי לגוון ולהתפנק. הסתכלתי על הפילטים היפים שלי ורציתי להלביש אותם קצת אחרת: המסתי בקערה חמאה, הוספתי כמה מרכיבים מתבקשים שמן הסתם יש לכולנו במטבח והלכתי על קלאסיקת טעמים שאין מקום לטעות בה – חמאה-לימון-שום. מה יכול לצאת פחות ממעולה?

התקבלה ארוחת ערב מפנקת במיוחד, במינימום מאמץ. לצד מעט שעועית ירוקה עדינה מוקפצת, הרגשנו במסעדה. ממליצה בחום.

מי שרוצה מוזמן להוסיף לתבנית גם כמה פטריות חצויות, להכפיל את הרוטב ולמזוג על הפטריות – ייצא מדהים! הרי גם הפטריות ישמחו מאד לקבל את רוטב החמאה הלימוני. כמובן, שגם שלוק נדיב של יין לבן יוסיף לרוטב, אם במקרה יש לכם בקבוק פתוח.

הכמויות שבמתכון ישתנו בהתאם למספר הפילטים שיתחשק לכם להכין. זו כמות רוטב נדיבה ל-2 פילטים ותתאים גם ל-3 פילטים של דג.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

2 פילטים של דג לבן (אני הכנתי לברק הפעם)

כ-30 גר' חמאה

2 שיני שום כתושות

2 כפות מיץ לימון סחוט טרי

מעט גרידת לימון

מלח ים, פלפל שחור טחון טרי

אופציונאלי:

עלי פטרוזיליה קצוצים דק

הוראות הכנה:

מחממים תנור ל-200 מעלות.

מרפדים תבנית תנור או תבנית קטנה יותר המתאימה לתנור בנייר אפייה ומניחים עליה את הפילטים של הדג.

ממיסים את החמאה בקערה קטנה ומוסיפים אליה את השום הכתוש, מיץ הלימון וגרידת הלימון. מערבבים היטב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוזגים את תערובת החמאה באופן שווה על פני שני הפילטים ומתבלים במלח ים ובפלפל שחור טרי.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אופים למשך כ-12 דקות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מגישים מיד בתוספת מעט פטרוזיליה קצוצה מעל, למי שמעוניין.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
4 תגובות
  1. ערן הגב

    כמה פשוט, ככה טעים! ולא להתקמצן על הרוטב- בסוף תמיד אפשר לקחת את הנוזלים שהצטברו בתבנית ולשפוך על הגג המוכן. וזה מעולה ליד פירה עשוי כהלכה!

  2. שירי הגב

    איך את ממליצה להמיס את החמאה?
    האם לכוון את התנור לטורבו או גריל עליון ותחתון ?

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן