פילה דג בתנור הוא אחת המנות הקבועות אצלנו בבית. לרוב אני מכינה אותו הכי פשוט: זילוף של שמן זית, מלח ים, מעט פלפל שחור ואם מתחשק לי (והילדים מסכימים..) אז גם קצת עשבי תיבול טריים כמו טימין או מרווה ופרוסות פלפל חריף.
כשהדג טרי וטוב, באמת שאין צורך ביותר מזה. זו מנה בריאה שכל בני הבית טורפים בהנאה רבה. דג הלברק הוא הפייבוריט אצלנו, אך גם דגים לבנים טריים אחרים (כמו מוסר למשל) מתקבלים בברכה.
לפני כמה ימים התחשק לי לגוון ולהתפנק. הסתכלתי על הפילטים היפים שלי ורציתי להלביש אותם קצת אחרת: המסתי בקערה חמאה, הוספתי כמה מרכיבים מתבקשים שמן הסתם יש לכולנו במטבח והלכתי על קלאסיקת טעמים שאין מקום לטעות בה – חמאה-לימון-שום. מה יכול לצאת פחות ממעולה?
התקבלה ארוחת ערב מפנקת במיוחד, במינימום מאמץ. לצד מעט שעועית ירוקה עדינה מוקפצת, הרגשנו במסעדה. ממליצה בחום.
מי שרוצה מוזמן להוסיף לתבנית גם כמה פטריות חצויות, להכפיל את הרוטב ולמזוג על הפטריות – ייצא מדהים! הרי גם הפטריות ישמחו מאד לקבל את רוטב החמאה הלימוני. כמובן, שגם שלוק נדיב של יין לבן יוסיף לרוטב, אם במקרה יש לכם בקבוק פתוח.
הכמויות שבמתכון ישתנו בהתאם למספר הפילטים שיתחשק לכם להכין. זו כמות רוטב נדיבה ל-2 פילטים ותתאים גם ל-3 פילטים של דג.
מצרכים:
2 פילטים של דג לבן (אני הכנתי לברק הפעם)
כ-30 גר' חמאה
2 שיני שום כתושות
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
מעט גרידת לימון
מלח ים, פלפל שחור טחון טרי
אופציונאלי:
עלי פטרוזיליה קצוצים דק
הוראות הכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מרפדים תבנית תנור או תבנית קטנה יותר המתאימה לתנור בנייר אפייה ומניחים עליה את הפילטים של הדג.
ממיסים את החמאה בקערה קטנה ומוסיפים אליה את השום הכתוש, מיץ הלימון וגרידת הלימון. מערבבים היטב.
מוזגים את תערובת החמאה באופן שווה על פני שני הפילטים ומתבלים במלח ים ובפלפל שחור טרי.
אופים למשך כ-12 דקות.
מגישים מיד בתוספת מעט פטרוזיליה קצוצה מעל, למי שמעוניין.
עד הפעם הבאה,
מיכל
8 תגובות
כמה פשוט, ככה טעים! ולא להתקמצן על הרוטב- בסוף תמיד אפשר לקחת את הנוזלים שהצטברו בתבנית ולשפוך על הגג המוכן. וזה מעולה ליד פירה עשוי כהלכה!
מסכימה לחלוטין! תודה!
איך את ממליצה להמיס את החמאה?
האם לכוון את התנור לטורבו או גריל עליון ותחתון ?
אפשר להמיס החמאה במיקרו או כל הכיריים.. אפשר טורבו או עליון/תחתון
האם אפשר להמיר את החמאה בשמן זית?
היי יפה, בהחלט
יצא פצצה! תודה
תודה אולגה! איזה כיף שאהבת