פחזניות גבינה

את המתכון הבא מצאתי כתוב בכתב יד במחברת מתכונים ישנה של שכנה יקרה שנפטרה בשיבה טובה. מבחינתי, ספרי מתכונים "של פעם" הם אוצר יקר מפז, וכשיוצא לי לעלעל בכאלה אני תמיד מסמנת לעצמי כמה מתכונים שברצוני לבדוק ולהחיות.

אל תטעו לחשוב שאלו פחזניות קלאסיות מבצק רבוך, אותו מבשלים על הכיריים ואחר כך מעבירים למיקסר (דרך אגב מתכון לפחזניות כאלה יעלה כאן בקרוב, כחלק מאחד הקינוחים האהובים עליי – פרופיטרול.. יש למה לחכות ). מתכון זה אפילו פשוט יותר ממתכון לפחזניות רגילות, רק מערבלים את כל המרכיבים, מעבירים לתבנית מרופדת נייר אפייה ואופים (אפשר גם עם כפיות כמו שאני עשיתי, ממש לא חובה שקית זילוף).

אני ממליצה לשלב גבינות מעט חריפות במתכון, כמו קשקבל, גרוייר, אמנטל וכו'. כמובן שישנה גם אפשרות לשלב בין מספר גבינות שונות, כרגיל לכו על מה שזמין וטעים לכם. בנוגע לקמח, אפשר להשתמש רק בקמח לבן או לשלב קמחים שונים שאוהבים. הפעם שילבתי כוס וחצי קמח כוסמין מלא עם כוס קמח לבן רגיל, מניסיון גם כוסמין לבן מתאים. שימו לב שעל החמאה להיות בטמפרטורת החדר, אחרת יישארו גושי חמאה בתערובת.

אפשר להקפיא את הפחזניות לאחר אפייתן –  כך שתמיד יהיו לכם כמה לשלוף ולהפשיר כשרוצים להתפנק או לארח. הפחזניות נפלאות כחלק ממזנון ארוחת בוקר, בראנץ' או ערב קליל. שילוב נפלא ב-"סלסלת הלחמים" שלכם, בדומה למאפינס הגבינה והזיתים, ביסוני הגבינה, עוגיות הפרמזן, עוגת העגבניות המלוחה, לחם הבירה, הביסקיטס, לחם התירס, לחם המחבת, הבננה ברד (שהוא הכי עוגה ) ועוד.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

150 גר' חמאה בטמפרטורת החדר

3/4 כוס חלב

5 ביצים

2 וחצי כוסות גבינה מגורדת כמו קשקבל/גרוייר/אמנטל/מנצ'גו או שילוב של כמה גבינות

2 וחצי כוסות קמח (אני ממליצה על שילוב של קמח כוסמין מלא וקמח לבן)

2 שקיות אבקת אפיה (2 כפות)

1 כפית מלח

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 220 מעלות.

מכניסים את כל החומרים לקערת מעבד המזון ומעבדים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מרפדים שתי תבניות תנור ומניחים בעזרת שתי כפיות תלוליות של התערובת על נייר האפייה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אופים למשך 10-12 דקות מבלי לפתוח את התנור במהלך האפייה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
2 תגובות
  1. מושיק הגב

    היי מיכל
    האם הפחזניות יוצאות חלולות ואפשר למלא אותן במשהו מלוח או שבעצם זה סוג של לחמניות גבינה סטייל בואיקוס?

    • מיכל הגב

      היי מושיק- הייתי אומרת שבין לבין. הן לא חלולות כמו פחזניות קלאסיות אבל בהחלט אפשר לחתוך אותן ולמלא.

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן