עוף עם אורז בתנור

על המנה הבאה חתומה גליה, אמה האלופה והיפה של מיטלי, אותה אחת שהביאה לנו את סלט הסלרי המוצלח עד מאד (שמסתמן שגם אתם מאאאד אוהבים ).

כאשר מיטל סיפרה לי אודות העוף בתנור המוצלח והקבוע של אמה, שהפך גם לקבוע בביתה, בו האורז שמתבשל תחת העוף מחליף את תפוחי האדמה הקבועים, מיד הבנתי שעוד טאץ' דאון מגיע לטאץ' פוד .

הרי אין דבר כזה יותר מדי מנות עוף מוצלחות בארסנל, נכון? ועוד כשמדובר במנה שבקלות יכולה להפוך קבועה בכל בית, אם באמצע השבוע כארוחה לכל המשפחה (עם איך שיונתן גירד את תחתית הכלי אין ספק כי עוף זה ייכנס לסבב הקבועים שלנו בצהרים) או בארוחות שישי וחג. כן, אל תרימו את הגבה –  העוף והאורז האלה לגמרי נכנסים גם לרובריקה זו! פראיירים הם לא. נכון, אם תעיפו מבט ברשימת המרכיבים לא תראו שום דבר מיוחד, אך כפי שכבר הבנו מספר פעמים כאן ביחד – לפעמים פשוט הוא הכי טוב, במיוחד כאשר עושים אותו ממש כמו שצריך.

בפעם הראשונה שהכנתי את המנה הזו, מרגע הוצאתה מהתנור ועד חיסולה היסודי (תמונת ה-after נשלחה למיטל במיידי ) לא עברה חצי שעה. בעיניי, הכוכב האמיתי של המנה הוא האורז שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול! לא צוחקת – אם היתה כמות כפולה שלו, כנראה שגם אז לא היינו משאירים גרגר. השכבה העליונה של האורז מקבלת מעטה קריספי ופריך והשכבה הפנימית רכה, עיסתית (במובן הכי חיובי של המילה) ומלאה בטעם של העוף שהתבשל באורז, הבצל, השום שהתקרמל וכמובן התבלינים. שלא תבינו לא נכון, העוף גם היה נפלא, רך ועסיסי והשילוב של שניהם יחד – אוכל של בית במיטבו.

יתרון מובהק של המנה הוא הכנתה הקלה עד מאד. אך, עם זאת, עליי להכין אתכם מראש: יש לפנות הרבה זמן תנור – שעתיים וחצי, אם להיות מדויקת (שלא תגידו שלא אמרתי ).

מצרכים:

מצרכים לעוף ואורז בתנור
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

4-5 כרעיים מופרדים (עם/בלי עור לפי העדפתכם).

2 בצלים קצוצים גס

5 שיני שום גדולות, מקולפות ושלמות

  • במתכון המקורי יש 3, אני הגדלתי ל-5 ובפעם הבאה לבטח אפנק בעוד כמה. הן יוצאות מדהים ומוסיפות כל כך הרבה טעם.. לשיקולכם.

2 כוסות אורז (בסמטי או פרסי לפי העדפתכם)

1 קופסא קטנה רסק עגבניות

1/2 כוס שמן

1 כפית גדושה פפריקה מתוקה

1 כפית פפריקה חריפה

1/2 כפית כמון

1 כפית מלח

פלפל שחור טחון טרי

5 כוסות מים

למשחה של העוף:

3-4 כפות שמן

1 כפית תבלין לעוף לגריל

1 כפית פפריקה מתוקה

1/2 כפית פפריקה חריפה

1/2 כפית כמון

מלח, פלפל

הוראות הכנה:

מחממים תנור לחום של 150 מעלות.

שוטפים את האורז, מסננים ושופכים אותו לתחתית של תבנית גדולה בעלת דופן גבוהה המתאימה לתנור.

מוסיפים לאורז את הבצלים הקצוצים, שיני השום השלמות, השמן, רסק העגבניות, 2 הפפריקות, הכמון, המלח, הפלפל והמים ומערבבים היטב.

אורז ובצל
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
לפני הוספת המים
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

לקערה נפרדת קטנה מכניסים את כל מרכיבי המשחה ומערבבים עד לקבלת מעין משחה אחידה.

בעזרת מברשת סיליקון (או האצבעות ) מורחים את חלקי העוף, מכל הצדדים, במשחה שזה עתה הכנו ומניחים אותם, בשכבה אחת, בתבנית על שכבת האורז והמים המתובלת.

מריחת העוף1
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
מריחת העוף2
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

עוטפים את התבנית ברדיד אלומיניום (או במכסה של התבנית כמו במקרה המצולם) ומכניסים לתנור למשך שעה.

לפני התנור
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

מעלים את חום התנור ל-180 מעלות, מסירים את רדיד האלומיניום/המכסה וממשיכים לאפות עוד שעה וחצי, כאשר במהלך האפייה ניגשים להפוך את העוף פעמיים (אחרי חצי שעה פעם ראשונה וכעבור עוד חצי שעה פעם שניה).

באמצע
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
הופכים את העוף
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

היכונו לריח מדהים ומעורר התיאבון שעומד להתפשט בבית שלכם..

העוף מוכן1
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
העוף מוכן2
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

קרם ברולה

בהמשך למתכון של הטירמיסו המנצח של עדידס, היום אני מציגה

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
34 תגובות
  1. מיכל הגב

    נקרא ונראה מצויין! מתכננת לשבת..
    אני מסוקרנת לגבי התבנית. נראית מוצלחת מאד- תוכלי לרשום יצרן /דגם? תודה מראש!!

  2. אילנה הגב

    הי מיכל יקרה,
    חייבת לומר לך שאני כ'כ כ'כ נהנית לקרוא את הבלוג שלך!! את מדביקה אותי בשמחה 🙂
    אני קוראת תמיד הכל, למרות שאנחנו צמחוניים ולא תמיד המתכון רלוונטי לנו, פשוט נהנית מעושר השפה, מהצחוקים, מהמתיקות השורה בין המילים…
    תודה לך על מה שאת!!
    עד הפעם הבאה, להת'

  3. רחלה ניסנוב הגב

    אין שישי בלי מיכל, ואל תדאגי אחר כך זה גולש גם לאמצע השבוע – אתתר הבית שלי! אהובה.

  4. דרורית הגב

    הצעת ייעול. את העוף השטוף להכניס לשקית ניילון. לשפוך את חומרי המשיחה פנינה , לסגור את השקית היטב ולערבב. חוסך לכלוך של כוס ידים או מברשת מריחה. תודה .

  5. עזר מבורך הגב

    עשיתי .. יצא מעולה:)
    תודה
    (אני מתחיל לבשל על פי המתכונים שלך ויוצא מעולה. 🙂 )

    עזר

  6. נטע הגב

    נראה נפלא. עברתי על כמה מתכונים בחיפוש עוף עם אורז ונעצרתי על שלך…
    נראה לי הכי מתאים לנו בטעמים.
    ניגשת לנסות…
    תודה

  7. גרנית הגב

    מיכל, אוהבת את המתכונים שלך! תודה.
    לאוהבי חזה עוף בלבד: את חושבת שאפשר להחליף את הכרעיים בחזה עוף? יש לך רעיון אם/איזה שינוי דורש במתכון?

  8. טינה הגב

    היי מיכל,
    מתכון מעולה!!!
    במידה ואני רוצה להכין כמות אורז גדולה יותר כי כמו שכתבת הוא בהחלט הכוכב…
    נגיד 3 כוסות אורז, כמה מים צריך לשים בסיר?
    תודה

  9. שני הגב

    איזה מתכון!!כמה פשוט ככה טעים!! חובה בתפריט בכל בית!

  10. שירי הגב

    מתכון מצויין. אימצנו אותו בחום.
    במידה ואין כמון מה היית ממליצה להוסיף במקום ?

  11. יונה הגב

    אשמח לדעת באיזה שמן את השתמשת?
    תודה

  12. עופר הגב

    היי.
    האם יש דרך לקצר את הזמנים? להעלות מעלות?

  13. נטלי הגב

    נראה מעולה!
    בשעה הראשונה התנור מכובה? לא כתוב באיזה טמפרטורה

  14. עידו הגב

    האם ניתן להשתמש באורז מלא? איך משפיע על כמויות וזמן הבישול? תודה

    • מיכל הגב

      בהחלט! שמעתי על אנשים רבים שמכינים עם אורז מלא (ראה גם תגובות) ומאד ממליצים.
      מה שכן הוסיפו עוד 1/4 כוס מים על כל כוס לפחות.

  15. חני הגב

    מה הכוונה רסק עגבניות קטן- כמה גרם?
    האם אפשר לשים בסיר יציקה שמתאים גם לתנור?

  16. אור הגב

    היי מיכל,
    מה יקרה אם במקום עוף אשים על האורז קציצות? זה יעבוד?

    • מיכל הגב

      לא ניסיתי, תלוי אלו קציצות, נשמע שיתייבשו כנראה.. בכל מקרה מדובר במתכון אחר לגמרי אבל מעניין – אשמח לעדכונים אם אתם מנסים

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן