ספייסי טונה

כבר שיתפתי בעבר במספר פוסטים את אהבתי לדגים נאים (למשל במתכונים של הסשימי האסייתי, הסביצ'ה הזה ועוד..). המנה הזו משלבת את אהבתי לדגים נאים והמטבח האסייתי (שמי שמכיר את הבלוג הזה קצת יודע עד כמה אני מאוהבת בו, על שלל גווניו וצבעיו).

ספייסי סלמון, ספייסי טונה וספייסי כל-דבר, תמיד יהיו על שולחני אם הם בתפריט, ועל כן זה היה רק עניין של זמן עד שאפרסם גרסה משלי לתערובת הספייסי טונה האהובה עליי. כמובן שמתכונים עם ממרח ספייסי כבר עלו כאן בבלוג, כמו בטרטר סלמון או בסלט אבוקדו ומלפפונים, ביו היתר. אם כן, במתכון זה בעצם נשלב בין תערובת הספייסי המנצחת לבין נתח טונה טרי וקצוץ היטב (ברמת סשימי בלבד). מתקבלת תערובת כל כך טעימה ועם המון אפשרויות כיצד להגישה!

כמובן שאין שום בעיה להמיר את הטונה בסלמון, אם אתם מעדיפים. תערובת ספייסי סלמון לא פחות טעימה ומוצלחת בעיניי! אז לכו על מה שאוהבים. רוצים לארח ולפנק עד הסוף? הכינו קערת ספייסי סלמון, קערת ספייסי טונה, כמה אלטרנטיבות להגשה ואכילה (הסבר בהמשך) .. ואין מנה ראשונה שווה מזו לדעתי!

שימו לב שנשתמש במתכון זה במיונז יפני שהסברתי עליו בפוסט של הטרטר סלמון. הוא עדיף בהרבה ממיונז רגיל (וגם ברגע שתכירו אותו לא תרצו לחזור חזרה ), אבל במידה ואין לכם כזה, אין שום בעיה להכין עם מיונז רגיל וטוב, עדיין תצא יופי של מנה. בנוסף, סוד הצלחתה של המנה הוא גם בחיתוך הדג הכי דק שיש, כמעט כמו להכין עיסה. חתכו את הדג שתי וערב עם הסכין הכי טובה שלכם. גם תבלין הטוגרשי נמצא במתכון זה, אם תצליחו להשיגו – מה טוב. אם לא, אז הוסיפו עוד קצת שמן צ'ילי במקום.

אני מאד אוהבת לאכול את תערובת הספייסי טונה עם חטיף אצות פריך (שילדיי מכורים אליו דרך אגב). שימו לב שתערובת הספייסי מרככת את האצה הפריכה, כך שיש לאכול מיד עם הנחת התערובת על האצה. אופציה נוספת להגשה היא לטגן פאני פורי (אותו ניתן למצוא היום בהרבה מעדניות). אין מנה מרשימה מזו – כדורי פאני פורי מטוגנים, שעושים בהם חור וממלאים מהתערובת. מעל ניתן להוסיף כמה תוספות מתבקשות והיכונו לביס מתפצפץ מלא בטעמים ומרקמים. האורחים שלכם ירגישו מישלן, כאשר בעצם בקושי עבדתם. אם כן, ההמלצה שלי היא לאכול את הספייסי טונה בשילוב מאכל פריך כמו אצה פריכה, פאני פורי או אפילו "קערת" עלה חסה או אנדיב פריך וטוב.

נגיש את התערובת גם לצד "מצעים" פריכים שונים וגם לצד כמה תוספות מתבקשות, כמו צ'ילי קצוץ, בצל ירוק וכוסברה, כך שכל אחד ירכיב לעצמו את הביס האידיאלי. כשמארחים, שימו לב שאין בעיה להכין את התערובת גם כמה שעות לפני ההגשה, לעטוף ולהכניס למקרר עד להגשה. אם מתחשק לכם להכין כמות קטנה יותר, פשוט חתכו את כל המרכיבים בחצי (כמו במקרה המצולם).

מצרכים:

צילום :הדס פרוש/הארץ

400 גר' דג טונה טרי, ברמת סשימי

2 כפות מיונז יפני (אם אין אז רגיל)

1 כפית שמן צ'ילי

1 כפית טוגרשי

3/4 כף רוטב צ'ילי מתוק

1 כף מיץ לימון

קמצוץ מלח

להגשה:

חטיף אצות ים קלויות (בטעם מלח ים או וואסבי)

פאני פורי

"קערות" חסה/אנדיב

לפיזור מעל:

צ'ילי אדום קצוץ

בצל ירוק קצוץ דק

עלי כוסברה

הוראות הכנה:

ראשית קוצצים את נתח הדג הכי דק שאפשר, שתי וערב עם הסכין הכי טובה שלכם, עד שמתקבלת מעין עיסה. מעבירים לקערה.

צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ

מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים: המיונז היפני, שמן הצ'ילי, הצ'ילי המתוק, מיץ הלימון, הטוגרשי וקמצוץ המלח. מערבבים היטב.

צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ

טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

אם לא מגישים מיד, מכסים ושומרים במקרר עד להגשה.

מגישים לצד אצה פריכה – כאשר מניחים כפית תערובת ספייסי על האצה/חסה, מוסיפים התוספות הרצויות ואוכלים, או לחלופין, ממלאים פאני פורי בתערובת ספייסי ומוסיפים תוספות לפי הטעם.

צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן