סלט תפוחי אדמה כמו של פעם

סלט תפוחי האדמה הנוסטלגי של חמותי יהודית הוא הכי "של פעם", ברמת שימורי הגזר והאפונה (שמודה שעד להכנת סלט זה טרם יצא לי לרכוש), אך במבחן הטעם, שהוא הקובע, הוא נפלא גם היום.

סלט זה הוא אחד האהובים על חמי יעקב וגם אמי, כשמתארחת אצלם, מתענגת על כל ביס ונזכרת, כל פעם מחדש, בסלט דומה שאמה הייתה מכינה בילדותה, רק שסבתי הייתה קוראת לו "סלט דה בף", מסתבר. בזמן הכנת המתכון גיליתי גם כי ישנם לא מעט בתים אשר קוראים לסלט זה "סלט מיונז", על אף שתפוחי האדמה הם המרכיב העיקרי בסלט והרי מיונז ישנו בלא מעט סלטים (במיוחד מהתקופה של סלט זה ).

תיבול הסלט הוא מאד מינורי: רק חרדל, מיונז, מלח, פלפל, בשילוב החמיצות שמעניקים המלפפונים החמוצים, באמת שאין צורך ביותר. מבחינת סוג החרדל, גם כאן לכו על הפשוט הצהוב, שעושה עבודה נפלאה (בואו נאמר שלא נראה לי שלסבתי היה חרדל דיז'ון במזווה..). הוספת הביצים היא אופציונאלית בלבד – יהודית למשל לא מוסיפה ביצים אך אומרת שבעבר הוסיפה ואמי לעומתה זוכרת את הסלט עם ביצים מבית אמה (ואם אני לא טועה מכאן גם הגיע השם שלו..). אני בחרתי הפעם כן להוסיף כמה ביצים קשות.. סתם כי התחשק לי, והאמת שנראה לי שאאמץ אותן גם להבא.

בנוסף, אספר לכם כי בפעם הבאה שאכין את הסלט אשלב בו גם בצל ירוק קצוץ, יש לי תחושה שהוא יעשה כאן רק טוב. כפי שכתבתי, יש להשתמש במתכון בשימורי גזר ואפונה מסוננים. אם אתם מעדיפים, המירו את אלה בכמות זהה של תערובת גזר ואפונה קפואה, מופשרת כמובן.

זהו סלט אידיאלי לקחת אתכם לפיקניק וגם פרטנר מצוין לכל ארוחה (בוקר, צהרים או ערב). בעיניי, לצד סלט טונה, פלטת ירקות שווה ומגוונת וכמה מאפים טריים (שלא ייחסר), מדובר בארוחה כיפית ממש, כמו של פעם.

אספר לכם שבקרוב אביא לכאן סלט תפוחי אדמה אחר לחלוטין – הכי "ניו סקול", אם תרצו… יש למה לחכות.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כ-10-12 תפוחי אדמה בינוניים, מקולפים

2 קופסאות שימורים של אפונה וגזר (335 גר' לאחר סינון, כל אחת), מסוננים מנוזלים

6 מלפפונים חמוצים במלח, חתוכים לקוביות

3 כפות גדושות מיונז

3 כפיות גדושות חרדל

2 וחצי כפיות מלח – מופרדות, גם לבישול תפוחי האדמה וגם לתיבול

1/3 כפית פלפל שחור טחון

אופציונאלי: 2-3 ביצים

הוראות הכנה:

מכניסים את תפוחי האדמה לסיר גדול, מכסים במים, מוסיפים כפית מלח שטוחה ומבשלים עם מכסה על אש בינונית. כאשר המים רותחים, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עד להתרככות תפוחי האדמה כך שניתן יהיה להכניס סכין בקלות, אך תפוחי האדמה לא רכים מדי (כ-30 דקות).

במקביל, מי שמעוניין, מבשל 2-3 ביצים קשות. מקלפים הביצים וחותכים לקוביות.

מסננים את תפוחי האדמה ומצננים.

חותכים את תפוחי האדמה לקוביות ומכניסים לקערה בינונית.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים לקערה את תערובת הגזר והאפונה, קוביות המלפפונים החמוצים, הביצים – מי שבחר להוסיפן, המיונז, החרדל, כפית וחצי מלח ו-1/3 כפית הפלפל השחור הטחון. מערבבים היטב, אך בעדינות (לא להפוך את תפוחי האדמה לפירה..), טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

שומרים במקרר עד להגשה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
8 תגובות
  1. שרוו הגב

    אין על הסלט הזה של פעם! אם את רוצה לשדרג תוסיפי שמיר קצוץ וקצת בצל קצוץ- אלה הופכים אותו למושלם! כמו כן יש חשיבות להשתמש במלפפונים בחומץ.

  2. דליה הגב

    עדיף אפונה קפואה של סנפרוסט ולבשל את הגזר. לתוספת פריכות כדאי להוסיף גבעול סלרי טרי פרוס . לא של פעם אבל יותר פרש ועדכני:-)

  3. רבקה הגב

    אני מוסיפה מעט מאד מיץ מקופסת השימורים של המלפפון (במלח) הסלט יוצא עסיסי. בברכה.

  4. חנה אופה קטנה הגב

    הסלט מקורי ( אצלינו היו שמים גם חתיכות של פסטרמה,או נקניקיות,או חזה עוף מבושל! בתאבון

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן