סלט קולורבי ורוקט

לפני מספר שבועות ישבתי עם חברים במסעדה תל אביבית ידועה. בין יתר המנות, הזמנו גם סלט קולורבי שנראה הכי תמים, אבל פשוט לא יכולנו להפסיק לאכול אותו. סלט פשוט, בלי יותר מדי טריקים, ופשוט טעים. מאד. תוך כדי בליסת הסלט המשותפת הודעתי שאני חייבת לנסות לחקות אותו בבית ולהפתעתי ושמחתי יצאה יופי של גרסה. נכון זה לא אחד לאחד אותו סלט (למרות שנשמעה הטענה שהגרסה שלי אפילו טעימה יותר.. לא שאני רוצה להשוויץ ).. אבל הוא מאד מוצלח… ובדיוק כמו שאנחנו אוהבים: סלט מאד פשוט – אבל כמה שפשוט ככה הוא טעים!

כל מה שתמצאו בסלט זה הם עלי רוקט טריים (חשוב שלא יהיו עייפים!), קולורבי חתוך לגפרורים דקים (הקפידו על צורת החיתוך!), שקדים קלויים, פטה משובחת (ולא רזה מדי חברים!), שמן זית, לימון, פלפל שחור טחון טרי והופ.. קיבלתם סלט שתחרשו עליו בקיץ הקרוב… mark my word.

את הרוטב שמורכב מגבינת פטה, שמן הזית ולימון אפשר להכין מראש (למרות שזה באמת קלי קלות להכינו). גם את השקדים אפשר לקלות מראש ואפילו את גפרורי הקולורבי ניתן לחתוך עד כמה שעות מראש ולשמור בשקית במקרר עד להרכבת הסלט, ככה שהרכבתו תהיה ממש זריזה.

מצרכים:

צילום :הדס פרוש/הארץ

1 שקית/חבילה גדולה רוקט (כ-300 גר'), לחתוך גבעולים קשים וארוכים

2 קולורבי, מקולפים וחתוכים לגפרורים

100 גר' שקדים פרוסים

כ-150 גר' גבינת פטה טובה (אני השתמשתי ב-21% שומן)

מיץ משני לימונים (כ-1/3 עד 1/2 כוס)

1/3 כוס שמן זית איכותי

פלפל שחור טחון טרי

הוראות הכנה:

מכניסים לקערה קטנה את גבינת הפטה, מפוררים ומועכים אותה עם מזלג.

צילום :הדס פרוש/הארץ

מוסיפים את מיץ הלימון ושמן הזית, מתבלים בנדיבות בפלפל שחור טחון טרי ומערבבים היטב.

צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ

קולים את השקדים על מחבת, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שמשחימים מעט (נזהרים שלא יישרפו).

צילום :הדס פרוש/הארץ

מכניסים לקערה את עלי הרוקט, גפרורי הקולורבי והשקדים הקלויים.

צילום :הדס פרוש/הארץ

מוזגים מעליהם את הרוטב, מערבבים היטב, טועמים, מתקנים תיבול במידת הצורך ומגישים מיד.

צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

בנופי פאי

בנופי פאי הוא אחד ה- guilty pleasures האהובים עליי. במקרה

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
2 תגובות
  1. אילנה הגב

    וואוו נראה לי שיש לנו כאן הברקה! תודה:-)

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן