סלט טופו עם ג'ינג'ר, עגבניה ובצל אדום

היום נכין, בקלי קלות, סלט אסיאתי צמחוני/טבעוני, פשוט, מרענן וטעים מאד. נשלב קוביות טופו זהובות ומטוגנות עם מעט מרכיבים טריים, רעננים ועוקצניים ונקבל בקלות ובמהרה סלט נפלא שטעים קר, חם או בטמפרטורת החדר.

שילוב העגבניות, הבצל הסגול והג'ינג'ר כל כך פשוט ומדויק בסלט זה, שממש אין צורך בתוספות נוספות (למעט הרוטב הקליל כמובן). שימו לב כי אנחנו ממש לא מפחדים מהג'ינג'ר בסלט זה ומעניקים לו תפקיד מרכזי, כאשר אנו חותכים אותו גס, כקוביות קטנות, מה שמוסיף ייחוד נפלא של פיקנטיות ופריכות, בשילוב הבצל הסגול והחמיצות של החומץ והלימון תתכוננו לסלט עז טעם.

בשונה מסלטים אחרים, דווקא את הסלט הזה אני ממליצה שלא להכין ממש בסמוך להגשתו – הנוזלים של העגבניות והבצל שישתלבו עם הרוטב יעשו לסלט רק טוב – אפילו יצא לי להתענג עליו למחרת הכנתו.

אם כן, כפי שהבטחתי במתכון הזה, אני ממשיכה מדי פעם להביא מתכון עם טופו חדש ונחמד (כמו מנת הטופו שווארמה המעולה הזו למשל), והפעם אני שמחה להציג בפניכם סלט אסיאתי, פרשי ומוצלח שמכינים במעט מאד מצרכים שרובם גם ככה זמינים אצלכם במטבח.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

1 קובייה טופו קשיח (300 גר')

1 בצל סגול קטן חתוך לקוביות קטנות

אצבע ג'ינג'ר באורך כ- 7 ס"מ קצוצה לקוביות קטנות

1 עגבנייה גדולה ועסיסית, חתוכה לקוביות קטנות

כ-4 כפות סויה

כ-2 כפות חומץ

כ-2 כפות מיץ לימון סחוט טרי

פלפל שחור גרוס טרי

כ-5 כפות שמן חמניות/קנולה לטיגון הטופו

הוראות הכנה:

מניחים את גוש הטופו על צלחת מרופדת נייר סופג ומניחים עליו חפץ כבד, כגון: ספר עב כרס, קרש חיתוך כבד וכדומה.

מחממים את השמן במחבת, חותכים את הטופו לקוביות של כ-1.5 ס"מ ומטגנים, תוך כדי ערבוב, במשך כ-8  דקות, עד להזהבה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מעבירים את קוביות הטופו הזהובות לצלחת מרופדת נייר סופג.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מערבבים את קוביות הטופו המטוגנות יחד עם שאר החומרים הטריים: הבצל הסגול, העגבניות, הג'ינג'ר, החומץ , מיץ הלימון והסויה, טועמים ומתקנים תיבול.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

בנופי פאי

בנופי פאי הוא אחד ה- guilty pleasures האהובים עליי. במקרה

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
2 תגובות
  1. רחל הגב

    במקום ג'ינגר טרי, כמה כפיות של אבקת ג'ינגר אפשר לשים? תודה

    • מיכל הגב

      הי רחל, אבקת ג׳ינג׳ר לא יכולה להחליף את הג׳ינג׳ר הטרי במקרה של הסלט החי הזה- פריכות הג׳ינג׳ר וטעמו מאד דומיננטיים וחשובים כאן.

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן