מרק ברוקולי וצ'דר מעולה

אני יודעת שהשם של המרק (המדהים!) הזה נותן רושם של המרק הכי כבד בעולם, אבל חשוב לי שתדעו שבפועל הוא לא. מדובר במרק מאוזן, עשיר ונפלא, מלא בטעמים וטקסטורות. מרק מפתיע וכל כך מיוחד שאני ממש מבקשת מכם לנסות אותו… בטוחה שלא תתחרטו.

זהו לא סתם עוד מרק ברוקולי. ראשית, באמת תמצאו כאן הרבה ברוקולי – חלקו טחון וחלקו פרחים, כך שיש גם ביסים כיפיים ונגיסים של ברוקולי וגם מרק קרמי של ברוקולי נפלא. שימו לב שנשתמש בכל חלקי הברוקולי במרק  – לא זורקים לפח שום חלק! את הגבעולים נקלף ונקצוץ לעיגולים שנטגן יחד עם הבצל ואת התפרחת נפרק לפרחים קטנים.

גבינת הצ'דר המגורדת נמסה לתוך המרק החם ממש לקראת סיום הבישול ולסיומת אחרונה בהחלט מצרפים לחגיגה גם גביע יוגורט יווני, ולא שמנת מתוקה, שקצת מקליל את המרק. מבחינת סוג הגבינה, אני הוספתי הפעם תערובת של צ'דר לבנה וצהובה, אך אין בעיה להכניס רק אחת מהן. האמת היא שכל גבינה קשה וטובה שאתם אוהבים תתאים במקום, כדוגמת גאודה, קשקבל, מנצ'גו וכו'..

אספר לכם שבדומה למצב אצל כולם כרגע, גם הרבה מקרוביי נדבקו בקורונה בשבועות האחרונים (אחרי שאני כבר החלמתי), ולכן והדבר הראשון שעשיתי היה להעמיד סיר מהמרק המחמם והמנחם הזה ולפתוח קו חלוקה. בעיניי, כשלא מרגישים טוב ומבודדים מהסביבה, אין הרבה דברים מנחמים וכיפיים יותר ממרק ביתי וחם.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

40 גר' חמאה

2 כפות שמן זית

2 בצלים לבנים קצוצים גס

4 שיני שום קצוצות

3 ראשים קטנים של ברוקולי או 2 גדולים, כאשר הגבעולים מפורקים מהתפרחת, אותה מפרידים לפרחי ברוקולי קטנים. הטיפול בגבעולים: יש לחתוך קצוות קשים, לקלף ולחתוך לעיגולים/קוביות (תלוי בעובי הגבעול)

1 תפוח אדמה מקולף וחתוך לקוביות

1/2 כפית פתיתי צ'ילי (או יותר אם רוצים פיקנטי)

1 כפית גדושה מלח + קמצוץ מלח

פלפל שחור טחון טרי

כ-2 כוסות גבינת צ'דר מגורדת (לבנה, כתומה או שילוב של שניהם)

7 כוסות מים רותחים, כאשר אפשר ומומלץ להמיר חלק מהן בציר ירקות

1 גביע יוגורט יווני (130 גר')

הוראות הכנה:

מכניסים את החמאה ושמן הזית לסיר גדול על להבה בינונית-גבוהה וממיסים את החמאה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את הבצל, השום, 1/2 כפית פתיתי הצ'ילי, קמצוץ מלח וטחינה יפה של פלפל שחור טחון, מערבבים ומטגנים עד שהבצל מתחיל מזהיב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בינתיים, חותכים את קצוות גבעולי הברוקולי, מקלפים אותם וחותכים לעיגולים.

מוסיפים לסיר את קוביות תפוחי האדמה ועיגולי גבעולי הברוקולי ומערבבים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את המים וציר הירקות, אם משתמשים, מוסיפים כפית מלח ומביאים לרתיחה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מנמיכים ללהבה קטנה, מכסים את הסיר ומבשלים עד שתפוחי האדמה וגבעולי הברוקולי מתרככים, כ-20 דקות.

מוסיפים חצי מכמות פרחי הברוקולי לסיר, מכסים ומבשלים כ-3-5 דקות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

טוחנים את המרק עם בלנדר מוט.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מחזירים את המרק לכיריים על להבה בינונית ומוסיפים את יתר פרחי הברוקולי, מכסים ומבשלים עוד כ-3-5 דקות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את הגבינה המגורדת ומערבבים במשך כ-2 דקות עד שנטמעת ונמסה לתוך המרק. מכבים את האש.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מערבבים פנימה את היוגורט היווני, מתבלים בעוד כמות נדיבה של פלפל שחור טחון טרי ומתקנים מלח במידת הצורך.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן