מאפה כרובית וגבינות היסטרי

עליי להזהיר אתכם לפני קריאת השורות הבאות: מאפה מסוכן נמצא לפניכם. מדובר במעין גרסה ל-"מאק אנד צ'יז" – רק שפרחי כרובית מחליפים את צינורות הפסטה. לרגע אל תטעו לחשוב שבשל המרה זו מדובר חס וחלילה בפשטידה תמימה ודיאטטית – את פרחי הכרובית מערבבים עם רוטב המורכב מרביכה וגבינות שנמסו לתוכה – שהופך את כל הסיפור למושחת וטעים מאין כמוהו. מדובר במנה לא פחות מהיסטרית בעיניי.

לאחר הפעם הראשונה שאלתרתי אותה במטבח, מיד נשלחה תמונה של האסון לקבוצת חברותיי עם השאלה: "מי מעוניינת בטייק אאוט?". חיש מהר קופסאות קופסאות חולקו ברחבי היישוב, רק בכדי שלא אמצא את עצמי לבד עם מזלג מול כל הטוב, הזהוב והנימוח הזה. מספיק נשנשתי חצי ממנו בניסיון לפענח (עאלק) אם הוא מושלם מספיק ואם דורש שינוי (לא, הוא בהחלט מושלם, במקרה ותהיתם ).

אני בחרתי להוסיף למאפה תערובת של גבינת צ'דר בהירה ומוצרלה. אתם כמובן מוזמנים לגוון ולשנות בהתאם למצב רוח (צ'דר צהובה/קשקבל/צהובה/גאודה/גבינות חריפות/פטה.. מה שאוהבים). בבקשה אל תוותרו על טיגון הבצל הירוק לפני (הוא מוסיף הרבה טעם ולא מורגש במאפה המוכן), ועוד יותר חשוב: בשום פנים ואופן לא לוותר על החרדל, שמעניק עומק וטעם נפלא ומשתלב מעולה עם הגבינות והכרובית.

תתכוננו להתאהב. קומפורט פוד (שאני כה אוהבת! כמו זה וזה וזה) במיטבו.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

2 כרוביות מפורקות לפרחים

5 גבעולי בצל ירוק חתוכים דק

50 גר' חמאה

120 גר' קמח (כוס פחות 2 כפות)

1 ליטר חלב

2 כפיות חרדל

כ-250 גר' תערובת גבינות מגורדות – אני ערבבתי צ'דר לבנה ומוצרלה הפעם

2 כפיות שטוחות מלח

פלפל שחור טרי גרוס

תבנית גדולה לפשטידה (אני הפעם השתמשתי בתבנית קרמיקה אובלית בגודל 34*24)

הוראות הכנה:

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

מבשלים את פרחי הכרובית בסיר גדול עם מים רותחים ומומלחים במשך 10 דקות (שימו לב להוסיף הכרוביות לאחר שהמים רותחים). מסננים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מחממים במחבת הכי גדולה שבנמצא את החמאה ומטגנים את הבצל הירוק עד שנהיה מעט שקוף.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים הקמח ומערבבים במתינות בעזרת מטרפה עד שמתאחד (לא להיבהל מגושים, אם יהיו).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בזרם דק מוסיפים את החלב, תוך כדי ערבוב עם המטרפה. מנמיכים הלהבה ומבשלים עוד כ-5-10 דקות, עד שמתקבלת תערובת חלקה וסמיכה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מורידים את המחבת מהאש, מוסיפים את החרדל וכ-2/3 מתערובת הגבינות המגורדות ומערבבים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

טועמים ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם (על התערובת להיות מלוחה קצת יותר ממה שנדמה לכם).

מוסיפים את הכרוביות למחבת ומערבבים בזהירות, כך שתערובת הגבינות תעטוף את כל הכרוביות (לחילופין, אפשר לערבב את הכרוביות ותערובת הגבינות בקערה גדולה אם מעדיפים).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מעבירים את תערובת הכרובית לתבנית משומנת, מפזרים מעליה את שארית הגבינות ואופים למשך כ-40 דקות, או עד שפני המאפה משחימים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מצננים מעט ומגישים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
קרמיקה: שגית אגם

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
2 תגובות
  1. רוני הגב

    יצא אכן היסטרי! תודה

השארת תגובה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן