לחם זוקיני (שהוא ממש עוגה)

עוגת זוקיני?

מה זה? סוג של פשטידה?!

עוגה, עוגה! מה את אומרת..?

אז כן, בואו נסגור את הסוגיה הזו כבר על בהתחלה. היום אנחנו נאפה עוגת זוקיני או "Zucchini Bread", לפי המקור האמריקאי. אבל כמו במקרה של  ה"בננה ברד" המצוין – זו עוגה לכל דבר ועניין!

צחוק הצידה, עוגת הזוקיני הזו באמת טובה במיוחד. היא מזכירה מאד עוגת גזר בחושה, כך שאם אתם מאוהבי עוגות הגזר, ככל הנראה שתחבבו מאד גם את העוגה הזו. זוהי עוגה בחושה רכה, לחה וקלה מאד להכנה.

הזוקיני מוסיף המון לחות נפלאה לעוגה, אך אנחנו לא רוצים אותה רטובה מדי, לכן אני ממליצה לסחוט את הזוקיני המגורד לפני שמערבבים אותו בתערובת הקמח. בנוסף, בגלל הלחות הרבה שהזוקיני מוסיף לעוגה, זמן אפייתה ארוך מהרבה עוגות בחושות אחרות – יתקבל קראסט שחום ופנים רך ולח.

כידוע, אני מאד אוהבת זוקיני, לראיה מתכוני הזוקיני המגוונים כאן בבלוג, כמו אטריות הזוקיני, לזניית הזוקיני, סלט סרטי זוקיני, זוקיני צרוב בלימון ומרווה, פשטידת זוקיני ופטריות, גראטן זוקיני, לביבות זוקיני, מרק זוקיני קר ועוד. מתכון מתוק עם זוקיני טרם הופיע פה.. אחרי המגוון הרחב של מתכוני הזוקיני שעלו בבלוג, אני חושבת שבהחלט הגיעה העת.

כרגיל, יש מקום לגיוון: אפשר לפזר אגוזים מעל פני העוגה לפני האפייה או לחילופין לערבב אותם בתוך הבלילה. אם מתחשק להוסיף קצת שחיתות לסיפור, חופן שוקולד צ'יפס עוד לא הרג אף אחד . מבחינת הקמח, הכוונה במתכון לשתי כוסות קמח לבן רגיל, אך מי שרוצה מוזמן להמיר חלק או את כל הקמח בקמחים אחרים. אני הפעם השתמשתי בכוס קמח כוסמין לבן וכוס קמח לבן רגיל.

הזוקיני ברד (עוגה! ) יכול להיות גם נפלא כמאפינס -פשוט אפו את הבלילה בתבניות מאפינס ואז זמן האפייה יתקצר בהתאם. מדובר בתוספת נפלאה ל-bread basket שלכם לארוחת בוקר/בראנץ' הקרובה, ופינוק מתוק וכיפי (ואפילו קצת בריא.. בכל זאת זוקיני) לילדודס.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

2 זוקיני גדולים או 3 זוקיני בינוניים מגורדים על פומפייה, סחוטים

2 ביצים

3/4 כוס שמן חמניות/קנולה

1 כפית תמצית וניל

2 כוסות קמח

1/2 כוס סוכר חום

1/2 כוס סוכר לבן

3/4 כפית אבקת אפייה

3/4 כפית סודה לשתייה

1 כפית קינמון

1 כפית מלח

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

בקערה בינונית מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתיה, המלח והקינמון.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בקערה גדולה טורפים את השמן, הביצים, תמצית הוניל ושני סוגי הסוכר.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את הזוקיני המגורד לקערת היבשים ומערבבים, כך שהזוקיני ייעטף בתערובת הקמח.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כעת, מוסיפים את תערובת הזוקיני והקמח לקערת הרטובים ומערבבים, רק עד לקבלת תערובת אחידה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מעבירים לתבנית אינגליש קייק גדולה משומנת או מרופדת בנייר אפייה. לחילופין, ניתן להעביר לשתי תבניות אינגליש קייק חד פעמיות או לתבנית מאפינס, שימו לב שזמני האפייה ישתנו בהתאם.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אופים כשעה עד שהעוגה שחומה וקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מצננים את העוגה לפני חיתוכה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

פסטו בקערה

פסטו!

זה היה עניין של זמן עד שפוסט הפסטו יגיע. הרוטב

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
8 תגובות
  1. רונית הגב

    הי את חושבת שניתן להחליף את הקמח לקמח שקדים ובכך להצליח ללא גלוטן? ודה על המתכון

  2. אורנה רוש הגב

    תודה! אני מכינה מתכונים רבים שלך. טעימים כולם.

  3. מיכל הגב

    במה אפשר להחליף את הביצים ?

    • מיכל הגב

      הי מיכל, לא "טבענתי" את העוגה כך שקשה לי לומר.. יודעת שבמתכונים רבים רסק תפוחים יכול להחליף ביצים אז אולי שווה לנסות

  4. איה הגב

    היוש , נראה מעולה !
    חשבתי להכין כמיני מאפינס .
    כמה זמן בערך לאפות ?

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן