לביבות זוקיני

גם את לביבות הזוקיני הדקיקות והנפלאות הללו, אמי, האמנית בגוף ובנשמה, אלתרה במטבחה לפני מספר שבועות לקראת אירוח חברים ספונטני.

כפי ששיתפתי אתכם כבר כאן, בין היתר, אמי כבר תקופה משתעשעת עם תזונה קטוגנית ולכן החליטה לרקוח לביבות שיערבו לחיכם גם של הנמנעים מגלוטן וגם של אוכלי הכל. כפי שאתם מבינים, האלתור צלח בריבוע.

במקום קמח חיטה, אמי שילבה בתערובת הלביבות קמח שקדים (שהוא בעצם שקדים טחונים, כן?) וקמח חומוס (אותו אין לי בבית..). מי שאין לו בעיה להוסיף מעט גלוטן למתכון, מוזמן להמיר את שלוש כפות קמח החומוס בקמח רגיל. אני נשארתי נאמנה לרוח המתכון, אך המרתי את קמח החומוס בקמח טפיוקה שהיה לי במקרה, שגם עבד ממש נפלא. מבחינת התפריט הקטוגני, אם נודה על האמת, בכל זאת יש כאן זיוף קטן, משום שאמי שילבה בתערובת גם תפוח אדמה בינוני אחד מגורד (על כמות מכובדת הרבה יותר של זוקיני..). אם אפשר, אני מציעה שלא תוותרו עליו.

מי שמעוניין, מוזמן להוסיף לתערובת ירוקים שונים כמו עירית קצוצה דק, בצל ירוק קצוץ דק, עשבי תיבול שונים (קצוצים דק ) כדוגמת: שמיר, פטרוזיליה, נענע או כוסברה. כל שילוב מבין כל אלה יעבוד נפלא. בנוסף, אפשר גם להמיר את הזוקיני בקישואים רגילים בהירים.

את הלביבות אמי טיגנה במחבת הפנקייקס האהובה שלה, בה היא מטגנת באופן קבוע לכל הנכדודס את הפנקייקס המפורסמים שלה (שגם יעלו כאן בקרוב), וכך התקבלו לביבות מושלמות וזהות אחת אחת. אם יש בידיכם מחבת כזו, אני ממליצה לאמץ אותה גם עבור מנה זו (לצורך הצילומים, לוויתי את מחבתה של אמי והוספתי רכישת מחבת כזו לביתי לרשימת הקניות שלי..). בנוסף, שימו לב כי יש להקפיד ללבב את הלביבות כמה שיותר דק, כך שלבטח תהיינה עשויות מבפנים וגם תהיינה נורא כיפיות וקלילות כשתאכלו אותן.

את הלביבות מומלץ להגיש לצד צזיקי מתובל או לבנה ביתית וסלט רענן וטרי, כך מתקבלת מנה קייצית ושווה במיוחד.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

5 זוקיני בינוניים

1 תפוח אדמה בינוני מקולף

1 בצל לבן בינוני

3 ביצים

1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)

100 גר' קמח שקדים (שקדים טחונים)

3 כפות קמח (חומוס/טפיוקה/רגיל..)

1 שקית אבקת אפיה (10 גר')

1 כף גדושה שמן + שמן לשימון המחבת

1 כף גדושה אבקת שום

1 כפית גדושה מלח

1/2 כפית פלפל שחור טחון

הוראות הכנה:

מגרדים על פומפייה דקה את הזוקיני, תפוח האדמה והבצל.

מעבירים את הירקות המגורדים למסננת ובעזרת מעט לחיצות מסננים נוזלים מיותרים. מעבירים לקערה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כעת, מוסיפים את השמנת החמוצה, קמח השקדים, קמח החומוס (או אחר), אבקת האפייה, אבקת השום, המלח והפלפל ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

משמנים היטב מחבת (אני השתמשתי במחבת ייעודית לפנקייקס), בעזרת כף מעבירים תלוליות עגולות וקטנות מהתערובת למחבת ומשטחים אותן.

  • שימו לב שכאשר אתם מוציאים כף מהתערובת על מנת לטגן אותה, אתם דואגים שתהיה כמה שפחות נוזלית. בסוף הטיגון יישארו נוזלים בקערה.
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כשצידן התחתון של הלביבות זהוב-שחום הופכים אותן ושוב מהדקים ומשטחים עד שצידן השני זהוב-שחום גם כן.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
4 תגובות
  1. אורה הגב

    מה אפשר במקום תפו"א?

  2. מרים הגב

    מיכל שלום
    בפשטידות של הקישואים האם אפשר לוותר על היוגורט כי אני רגישה ללקטוז
    מה אפשר במקום

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן