כנפי עוף מתובלות בתנור/בגריל

הכנפיים המתובלות בתנור האלו הם המנה האהובה על הילדים של רוזלי. היא מספרת שהכנפיים במרינדה אפילו טעימות יותר לאחר שנצלות על המנגל, בתוספת החריכה והטעם המעושן. אך אספר לכם שגם לאחר צלייה בתנור מתקבלות כנפיים שהכי טעים לנשנש, במיוחד כשהן חמות חמות ישר מהתנור.

על מנת לקבל מנת כנפיים כמה שיותר מוצלחת, שימו לב לקנות כנפיים נקיות מנוצות ושערות (או לנקות היטב בעצמכם, פעולה שאני פחות אוהבת לבצע, בלשון המעטה ) וגם לבקש מהקצב שלכם לחצות את הכנפיים לחצי.

בנוסף, מומלץ להשרות את הכנפיים במרינדה כמה שיותר ועד 24 שעות. ככל שהכנפיים יבלו זמן ארוך יותר במרינדה, ככה הן יהיו טעימות יותר – משוואה פשוטה ביותר. שימו לב, שכפי שכבר שילבנו ספרייט במתכוני עוף ובשר אחרים כאן בבלוג, כדוגמת המתכון של הבשר המפורק, גם במרינדה הזאת תמצאו מעט ספרייט (לא זירו ולא דיאט) שעושה רק טוב לכנפיים.

בנוסף לספרייט, תמצאו במרינדה שלל תבלינים, סויה ושום. אם כן, למעט זמן ההשריה של הכנפיים במרינדה, שהוא ארוך, ההכנה עצמה קלה עד מאד: יום לפני ההכנה מערבבים את כל חומרי המרינדה יחד עם הכנפיים ושומרים בכלי סגור במקרר. למחרת נותר רק להעביר ישירות לתבנית תנור מרופדת נייר אפייה ולשגר לתנור (או לחילופין לצלות על המנגל).

מתכון זה מצטרף למתכון המעולה של הכנפיים בתנור של גליה.

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

1 ק"ג כנפיים, חצויות ומנוקות משיערות ונוצות

למרינדה:

2 כפות שמן חמניות

2 כפות סויה

1/2 כוס ספרייט (לא זירו ולא דיאט)

1 כף אבקת שום/שום גבישי

6 שיני שום כתושות

1 כף פפריקה אדומה

1 וחצי כפות תבלין גריל עוף

1 כפית כמון

1 כפית כורכום

1/2 כפית פלפל שחור טחון טרי

1 כפית גדושה מלח

הוראות הכנה:

מכניסים לקערה/כלי את כל מרכיבי המרינדה ומערבבים.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מוסיפים לקערה את הכנפיים המנוקות והחצויות, מערבבים היטב, עוטפים את הקערה/כלי ומכניסים למקרר לכ-12-24 שעות.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומניחים את הכנפיים בשכבה אחידה על התבנית.

צילום: דוד בכר/הארץ

מוזגים מעט מהרוטב שנשאר בכלי/קערה מעל הכנפיים.

צילום: דוד בכר/הארץ

אופים למשך 30 דקות, מנמיכים ל-185 מעלות ואופים 20 דקות נוספות.

צילום: דוד בכר/הארץ

בודקים, אם מעוניינים בכנפיים צלויות יותר, משאירים עוד כמה דקות בתנור, רק שימו לב שלא יישרפו.

מגישים חם.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

קרם ברולה

בהמשך למתכון של הטירמיסו המנצח של עדידס, היום אני מציגה

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
2 תגובות
  1. זליג הגב

    היי מיכל
    יש משהו מעניין לצמחונים?
    ערב טוב
    תודה

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן