כדורי גלידה מצופים

Fake fried ice cream

זהו שמו הכה אמריקאי של המתכון הקליל והקולע הזה.

בשיטוט לילי עד מאד בפינטרסט, הכותרת הזו תפסה את עיני ומיד הזכירה לי טעמים של קינוח עתיר קלוריות במסעדות סיניות זולות בארצות הברית – המוסדות הקולינריים האהודים ביותר על אחי הגדול, ברגו .

אז נכון, שבגרסה שאני מביאה לכם היום אין את השילוב המנצח של חם וקר, אך במקום זאת דאגתי לכם לקונטרסט אהוב אחר: מתוק ומלוח (אותו שילוב נפלא שכבר היללתי בפוסט הקרמל המלוח ופאי הבננות למשל).

המעטפת המלוחה-מתוקה והקראנצ'ית של גלידת הוניל היא כל מה שאנו זקוקים לו כדי להפוך כדור גלידה תמים לקינוח show stopper שגונב את ההצגה.

שוב, כמו תמיד, קלילות המתכון עושה אותו אפילו עוד יותר נחשק!

מודה שתחילה חשבתי לעצמי – איך לעזאזל אני אמורה לגלגל גוש גלידה קפוא בתוך תערובת פירורים? הרי אין ספק כי זה הולך להיות ניסיון כושל במיוחד לקינוח, שנשמע טוב על הנייר, אך בפועל מטנף את כל המטבח ומעלה את סף העצבים שלי בכמה רמות.

ובכן חברים, טעיתי.

מדובר ב – piece of cake או אם תרצו piece of fake fried ice cream .

נכון, הידיים מעט מתלכלכות, אך מגע הגלידה לא כל כך מקפיא, משום שצ'יק צ'אק זו נעטפת במעטפת הזהב שיצרנו עבורה, היוצרת חיץ בין הגלידה הקרה עד מאד לאצבעותינו העדינות. ותכלס – בואו לא נתפנק יותר מדי, קפיש?

הגשתי את כדורי הגלידה ישירות מהמקפיא כקינוח הראשי בארוחת שישי האחרונה בתוספת זילוף אטרקטיבי של דבש מעל. מה אגיד ומה אומר? פשוט אצטט את ברגו: "הסכך עף וה-sun roof נפתח". אין ספק שפעם הבאה אכין מראש כמות כפולה, שיישארו עוד כמה בסטנד ביי במקפיא – שלא יתפסו אותי לא מוכנה .

כפי שהבנתם בין השורות, יש לקינוח זה עוד יתרון גדול ואהוב – ניתן להכין אותו מראש, ברמת הכמה ימים מראש בכיף, ואז ברגע האמת – להוציא, להגיש ולטפטף מעל דבש/סילאן/קרמל/סירופ שוקולד.. כל מה שחפצה נפשכם.

באמת, בלי לעוף על עצמי יתר על המידה – מדובר בשיחוק.

המתכון מבוסס על מתכון דומה מהבלוג she wears many hats.

מצרכים:

מצרכים לכדורי גלידה מצופים

גלידת וניל (או בעצם, כל טעם אחר שמתחשק לכם..)

לציפוי:

2 כוסות בייגלה שטוחים/דקדקים עם מלח טחונים לפירורים גסים

  • אפשר במג'ימיקס או אולד סקול עם קערה ומערוך.
  • בסופו של דבר תקבלו כ-1/2 כוס פירורי בייגלה.

2 כפות סוכר חום

1/2 כפית קינמון

לזילוף מעל: דבש, סילאן, קרמל מלוח (כמו זה), רוטב שוקולד חם (כמו זה)

הוראות הכנה:

מרפדים מגש/תבנית/כלי פלסטיק שטוח שנכנסים למקפיא שלכם בנייר אפייה.

מוציאים את הגלידה מהמקפיא.

בקערה קטנה מערבבים את הבייגלה מרוסק יחד עם הסוכר והקינמון.

תערובת לפני ערבוב

בעזרת כף גלידה או כוס קטנה, מניחים "גוש גלידה" בתוך קערת הפירורים, כך שכל "גוש" כזה בגודל של כדור גלידה מפנק וחצי (אני פשוט הוצאתי מנה מאד מכובדת בעזרת כף הגלידה שלי ואם הרגשתי שחסר קצת הוספתי).

  • אם תרצו, כל כדור מורכב מכ-1/2 כוס גלידה.

גלידה מעל הפירורים

גלידה על תערובת

גם אם גוש הגלידה שלכם רחוק מצורת כדור, אל דאגה, צ'יק צ'אק מגלגלים את הגלידה בתוך הפירורים כך שהופך לכדור במהירות רבה. מגלגלים כל גוש (שהפך בינתיים לכדור) בתערובת הציפוי טוב טוב עד שלא רואים את צבעה של הגלידה ומעבירים למגש/תבנית המרופד. כך ממשיכים עם עוד ועוד כדור.

גלגול הכדור1

 

כדורים מוכנים

מכסים את המגש/תבנית ברדיד אלומיניום ומכניסים למקפיא עד ההגשה.

בעת ההגשה, מוציאים את הכדורים, מניחים כל כדור על צלחת אישית, מזלפים מהרוטב המועדף (או שמחליטים בכלל לא..) ומגישים.

המנה מוכנה
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
  • פעם הבאה שאני מכינה את הכדורים הללו נראה לי שאערבב בתוך תערובת הציפוי שלי גם אגוז מרוסק כמו אגוזי מלך או פקאן.. נשמע כמו מרכיב שרק ישבח, נכון?

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

הסלט מוכן

ה-סלט קיסר

כבר סיפרתי לכם בעבר על חיבתי הרבה לסלט קיסר (למשל

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
4 תגובות
  1. דנה הגב

    הי,
    תודה רבה עבור המתכונים המדהימים!!! ניתן להכין גם פשוט עם בייגלה או שחובה שטוחים?

  2. דוד ברגמן הגב

    איך שראינו את המתכון אמרנו שחייבים לנסות. השילוב של גלידה ובייגלה מלוח נראה פגז.
    אבל יש מתכונים שעל הנייר נראים מצויין בפועל ממש לא עובדים.
    עבדנו לפי המתכון, אך לצערנו הבייגלה סופח את הנוזלים של הגלידה ומתקבל טעם גרוע של בייגלה שישב חודש בארון.
    בקיצור נפילה !

    • מיכל הגב

      היי דוד, חבל לי מאד לשמוע שהמנה יצאה לכם "נפילה". הבייגלה לא אמור לספוח נוזלים של גלידה.מכניסים את כדורי הגלידה ישירות לתערובת הבייגלה, מצפים היטב מכל הצדדים ומיד מכניסים חזרה לפריזר. השלב הבא הוא רק הוצאה מהפריזר, זילוף הדבש או סירופ אחר והגשה, כך שאין שלב בו הבייגלה נרטב או סופח נוזלים.אשמח לעזור פעם הבאה, באם תרצו.

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן