טראפלס אוראו

כפי ששיתפתי אתכם במתכון של הפיצוחים המיוחדים האלה, עונגי המתוקה פינקה אותי "על הדרך" גם במתכון הקבוע שחוזרת אליו שוב ושוב לטראפלס אוראו. היא הוסיפה וכתבה שאני ממש חייבת לנסות את הטראפלס המשוגעים האלה – כל כך קלים להכנה ו-וואו כמה שהם מעולים.

עם כזה בילד אפ, ועוד מבחורה שיודעת על מה היא מדברת, כמובן שהניסיון במטבחי לא איחר לבוא. מה אגיד לכם? צדקה – מדובר בביסים של עונג צרוף, שממש קל להכין והכי כיף לדעת שמחכים לכם במקרר.

אם כן, בדומה לממתקים אחרים, כמו אצבעות השוקולד, כדורי האנרגיה, ממתקי השוקולד ועוד, גם את טראפלס האוראו האלה ניתן להכין מראש ולאפסן בכלי סגור במקרר עד לחיסולם.

זהו פינוק מתוק ומושלם לאוהבי השוקולד. השילוב בין הפנים הפאדג'י והנימוח וציפוי השוקולד שמתקשה מעליו פשוט מצוין. בנוסף, שימו לב לרשימת המצרכים הקצרה עד מאד שמבהירה שלא באנו לשחק כאן משחקים – שחיתות שוקולדית מתקרבת!

מה שכן, אם ממש מחפשים חלק קצת יותר "טריקי" במתכון, זהו שלב טבילת כדור האוראו בציפוי השוקולד. על מנת להיות כמה שיותר יעילים וללכלך כמה שפחות, מומלץ לבצע את טבילת הכדורים בתערובת השוקולד המומס בעזרת שני מזלגות/שתי כפיות ולגלגל בעדינות את כדור האוראו עד שמצופה מכל צדדיו (ראו תמונות בהמשך).

אחרי הביס הראשון שלי מהפלא הקליל להכנה הזה, חשבתי לעצמי שכמה גרגרי מלח ים מעל הטראפלס יעניקו טוויסט אדיר למתיקות ואכן כך קרה. כך שמי שאוהב כמוני, שילוב של מתוק ומלוח, אני ממש ממליצה לו שלא לוותר על השלב הסופי האופציונאלי של הוספת מלח הים.

בשביל מישהי שלא ממש חובבת עוגיות אוראו (כפי שסיפרתי לכם פה), מפה לשם יש לי בבלוג לא מעט קינוחים המתבססים על העוגייה המפורסמת (כמו פרפה האוראו הזה ועוגת אוראו הזו למשל). מסתבר שאפשר לא להשתגע מהעוגייה as is, אבל מאד לאהוב אותה בתוך קינוחים.

את הטראפלס המוכנים שומרים בכלי סגור במקרר, אך גם ישירות מהמקפיא הם יהיו נהדרים.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

2 חבילות אוראו (32 עוגיות, אם לדייק)

150 גר' גבינת שמנת בטמפרטורת החדר (אני השתמשתי בפילדלפיה 21%)

200 גר' שוקולד חלב, שבור לקוביות

100 גר' שוקולד מריר, שבור לקוביות

הוראות הכנה:

מכניסים את עוגיות האוראו למעבד מזון וטוחנים אותן עד לקבלת תערובת פירורית גסה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

שופכים את פירורי האוראו לקערה, מוסיפים את גבינת השמנת ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בעזרת ידיים נקיות יוצרים כדורים קטנים מהתערובת, אותם מניחים בתבנית מרופדת נייר אפייה. מכסים ומכניסים למקפיא לפחות לחצי שעה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מכניסים את השוקולדים לקערת זכוכית וממיסים במיקרו בפעימות של 30 שניות כל פעם (לחילופין, ניתן להמיס את השוקולדים בבאן מארי).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כעת, מוציאים את כדורי האוראו מהמקפיא וטובלים בתערובת השוקולדים המומסים. בעזרת שני מזלגות מסובבים בעדינות כל כדור עד שמצופה כולו, מנערים את השוקולד העודף ומעבירים לתבנית מרופדת נייר אפייה. ממשיכים עם יתר הכדורים באותו אופן.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מי שמעוניין, מפזר מעט מלח ים מעל הכדורים המצופים (או חלקם).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
קרמיקה: שגית אגם

שומרים את הכדורים בכלי סגור במקרר עד להגשה.

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
2 תגובות
  1. אילנה לוי הגב

    וואווו נראה מעולה!!!!
    מכינה כבר השבוע!
    תודה!!!

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן