מדי פעם יוצא לי להתאהב במנות, בביסים, כך שמתחשק לי לחזור אליהם ולפנק באמצעותם פעם אחר פעם. לאחרונה ה-"פוד קראש" שלי היא המנה המאד כיפית הזו שקראתי לה "טאקו דגים", למרות שאין כאן באמת טאקו (כי מדובר בעיגול טורטיה ולא טורטיה קשיחה ומקופלת – taco shell).
זו מנה שמורכבת משילוב של כמה מתכונים קטנים, קצרים וקלים מאד להכנה, שמתחברים יחדיו לביסים מוצלחים ביותר, שמאד תהנו לארח איתם, במיוחד במהלך הקיץ.
תחילה נקרוץ עיגולים קטנים בטורטיות ונקלה אותם בתנור (שלב אופציונאלי, אין בעיה להרכיב טאקו דגים גדול יותר בטורטיות גדולות, אם אתם מעדיפים, אך אלו יהיו הרבה פחות כיפיים בעיניי). לאחר מכן נאפה את הפילטים (ללא העור) עם תערובת תבלינים יבשה (ללא תוספת שמן, רק תבלינים). בזמן שהדג בתנור, נרכיב בקלות סלט כרוב קליל ורוטב נהדר (למרות שיש לו כמה חלופות, אם אתם מעדיפים). כל שיישאר לנו לעשות הוא להרכיב את המנה: נערום על הטורטיות הקלויות סלט כרוב, פלייקים של דג, רוטב יוגורט-מיונז עוקצני וקצת כוסברה וצ'ילי, שלא ייחסר.
אני חושבת שמוסר הים הבשרני מאד מתאים להיות הדג הנבחר בשביל הפלייקים הנדרשים למנה זו, אך כמובן שלא חובה ללכת דווקא עליו.. אין שום בעיה להמירו בדג ים בשרני וטרי אחר, אם מעדיפים.
תערובת התבלינים שנכין לציפוי פילה הדג מאד קלה להכנה, מוצלחת וכיפית. אם מתחשק לכם והמתכון מוצא חן בעיניכם, אני מציעה להכין כמות גדולה של התערובת, כך שתהיה מוכנה מראש להכנות עתידיות של המנה. שימו לב שיש להשתמש בפפריקה מעושנת ולא בפפריקה אדומה, אנא אל תתבלבלו. בנוסף, ישנה כפית צ'ילי גרוס בתערובת התבלינים, אם אתם מאד רגישים לחריף (הדג אינו חריף), הורידו את הכמות לחצי כפית. גם את רוטב היוגורט-מיונז וגם את עיגולי הטורטיה הקלויים ניתן להכין מבעוד מועד. את הרוטב נשמור בכלי סגור במקרר ואת הטורטיות הקלויות בכלי סגור בטמפרטורת החדר, רק מזהירה מראש – מאד כיף לנשנש אותם .
היכונו למנה שנורא כיף לארח איתה וגם מאד טעים לאכול אותה , אליה אני בטוחה שתרצו לחזור שוב ושוב, כמוני.
מצרכים:
לדג:
1 דג פילה מוסר ים מפולט וללא עור
1 כפית צ'ילי גרוס
1 כפית כמון
1 כפית פפריקה מעושנת
1 כפית אבקת שום/שום גבישי
1 כפית מלח
להגשה:
אופציה לרוטב יוגורט:
1 כף מיץ ליים/לימון
1/2 כפית גרידת ליים/לימון
1/4 כוס יוגורט יווני
1/4 כוס מיונז
1-2 כפיות סרירצ'ה (לפי הטעם)
1/4 כפית אבקת שום
1/4 כפית מלח
או ספייסי מיונז (אפשר גם קנוי טוב, אם מעדיפים)
סלט כרוב קליל:
1/2 כרוב סגול/לבן קטן, חתוך לרצועות
1 גזר מקולף ומגורד
1 בצל ירוק קצוץ דק
3 כפות מיץ לימון/ליים
3 כפות שמן חמניות
1 כפית מלח
טורטיות (או מיני טורטיות)
חופן עלי כוסברה טריים
צ'ילי אדום קצוץ דק
הוראות הכנה:
מי שמעוניין במיני טורטיות קריספיות:
מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
בעזרת כוס או קערה קטנה קורצים עיגולים מהטורטיות.
מניחים את המיני טורטיות על רשת התנור וקולים אותן במשך כ-4 דקות עד שמשחימות מעט ונהיות פריכות. מוציאים ומצננים.
מכינים את הדגים:
מערבבים בקערה את כל התבלינים: הצ'ילי, הכמון, הפפריקה המעושנת, אבקת השום והמלח.
מניחים את הדגים על תבנית המתאימה לתנור מרופדת נייר אפייה ומנגבים אותם עם נייר סופג, שיהיו כמה שיותר יבשים. כעת, מפזרים את תערובת התבלינים מעל הפילטים של הדג, כך שהוא מצופה כולו בתערובת.
אופים למשך כ-10-12 דקות עד שהפילטים עשויים.
בינתיים, מכינים את סלט הכרוב:
מכניסים לקערה את הכרוב, הגזר והבצל הירוק.
מתבלים במיץ ליים/לימון, שמן ומלח ומערבבים היטב.
מי שמעוניין ברוטב ספייסי יוגורט מכינו כעת:
מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב: היוגורט, המיונז, הסרירצ'ה, המלח, אבקת השום, מיץ הלימון וגרידת הלימון. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
לחילופין, מכינים ספייסי מיונז לפי המתכון הזה או משתמשים ברוטב קנוי אהוב.
מרכיבים את טאקו הדגים:
בעזרת כף מחוררת/הידיים מוציאים כף סלט כרוב ומניחים במרכז אחת הטורטיות.
מפרקים את הדג לפלייקים עם מזלג או עם האצבעות ומניחים כמה פלייקים של דג על סלט הכרוב.
כעת, מטפטפים מעט מהרוטב הנבחר מעל הדג וגם מפזרים עלי כוסברה וצ'ילי, אם רוצים.
ממשיכים להרכיב את יתר הטורטיות באותו אופן ומגישים מיד.
עד הפעם הבאה,
מיכל
6 תגובות
מתכון מנצח תודה מיכל
תודה משה!
מיכל, אנא הוסיפי כמויות; כמה דג לכמה טורטיות?
הכמויות תלויות בגול הטורטיות שתקנו, גודל העיגולים שתקרצו וגודל הדגים.. בעיקרון עבור הצילומים שני פילטים גדולים של דג התאימו לחבילת טורטיות קטנה
תודה נראה מעולה!!
תודה אילנה יקרה