חצילים בטוסטר

לפניכם מונח פוסט בו אני לא ממש כותבת לכם על מתכון, אלא יותר על טריק חדש שגיליתי ואימצתי, שאני מרגישה שזה ממש לא יהיה הוגן מצידי שלא לשתף אתכם בו . מדובר בפרוסות חצילים שמכינים בצ'יק צ'אק בטוסטר קווץ' – אותו אחד שמכינים בו טוסטים (וגם השתמשנו בו בטוסט טונה ללא לחם ובעראייס בשר המשובח, בין היתר).

החצילים החרוכים שמתקבלים טעימים בתוך כריכים, פשוט ככה עם זילוף של טחינה מעל (גולמית או מוכנה), בתוספת עגבניות מרוסקות ו/או גבינת פטה מפוררת עם קצת עלי כוסברה, כבסיס לסביח – בפיתה או בצלחת, יחד עם שניצל.. קיצר הבנתם? בכל דרך, מדובר באחלה של חצילים במינימום עבודה.

בהרבה מתכוני חצילים כאן בבלוג פתחתי את המתכון בפיזור מלח על פני החצילים, אותו אחר כך אני מנגבת יחד עם הנוזלים שנקווים, על מנת להיפטר מהמרירות. אפשר לבצע שלב זה כשלב מקדים גם עבור החצילים בטוסטר, אך אספר לכם שיצא לי להכין אותם כבר מספר פעמים בלי שלב מקדים זה ועדיין התקבלו יופי של חצילים. מה שכן, אם אתם רגישים למרירות של חצילים – אל תוותרו על שלב זה.

כמובן שאין ממש מידות ב-"מתכון" הזה, אתם מוזמנים להכין באופן המפורט חצי חציל או מספר חצילים, הרעיון הוא שתכירו את השיטה הקלה והנחמדה הזו, שלא מצריכה תנור או התעסקות מיותרת.

"מתכון" זה מצטרף לטריקים נוספים שעלו כאן בבלוג לאורך השנים, כמו תפוחי האדמה "טריק" (טעימים בצורה ממכרת!), התותים "ברוטב אנגלז" ועוד.

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

חציל ארוך וקל חתוך לפרוסות שוות

שמן זית להברשה

מלח, פלפל

הוראות הכנה:

מחממים את הטוסטר קווץ' לחום הכי גבוה ומרפדים אותו בנייר אפייה.

מברישים את החצילים בשמן זית משני צדדיהם ומניחים בשכבה אחידה על פני הטוסטר המרופד בנייר האפייה.

צילום: דוד בכר/הארץ

מתבלים במלח ים ובפלפל שחור טחון טרי וסוגרים את הטוסטר, עד שנוצרים פסים חרוכים יפים על פני החצילים.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מוציאים בזהירות על צלחת ומגישים מיד (בצירוף טחינה/ביצה קשה/עגבניות או בכריך וכדומה) או ששומרים בכלי סגור במקרר.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

מרק זוקיני

באחד הימים החורפיים והעצובים הראשונים של העונה, פתחתי את מגירת

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
7 תגובות
  1. שרית צור הגב

    האם יש צורך להמליח על מנת להוציא את המרירות לפני?

  2. הודיוש הגב

    זה רק אם הארוחה חלבית. אחרת צריך להזהר כי החצילים נהיים חלביים בטוסטר

  3. שרון הגב

    הטריק הזה נראה מעולה למכורי החצילים כמוני וינוסה בקרוב! תודה!

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן