מנת הדג בתנור הנפלאה הבאה יכולה לעבוד מעולה גם עם סלמון וגם עם דג בשרני לבן (כמו מוסר ים או לוקוס, למשל). מדובר במנת דג קלה להכנה, בניחוח הדרי אסייתי מעניין שמתקבל כתוצאה משילוב של מיץ תפוזים עם טעמים אסייתיים מוכרים, כמו ג'ינג'ר, סויה ועוד.
אם כן זהו טוויסט קצת שונה לדגים ברטבים האסייתיים שהם ה-go to שלי, כמו הסלמון במיסו ומייפל, הסלמון במיסו ויוזו או הסלמון טריאקי, בין היתר.
שימו לב שיש מעט שמן זית במתכון, אותו ניתן להמיר בחמאה, אם מעדיפים – גם איתה יוצא מצוין. בנוסף, יש ברוטב כף פונזו, אותו כבר שילבנו במתכון של החצילים במיסו ופונזו, למשל. אם אין לכם פונזו (שמוסיף כאן המון), פשוט המירו אותו בכף נוספת של סויה.
מומלץ להגיש את הסלמון לצד אורז לבן ועם כמה כפות של הרוטב הכה טעים שלו מעליו.
מצרכים:
כ-1-1.5 ק"ג נתח שלם של דג לבן בשרני או סלמון, עם העור
מיץ סחוט משני תפוזים בינוניים (כ-3/4 כוס מיץ)
1 כף סויה
1 כף פונזו
1 כף שורש ג'ינג'ר מגורד
2 שיני שום קצוצות דק
1/2 כפית אבקת שום
3/4 כפית מלח ים
כ-1/2 כפית פפריקה מתוקה
כ-1/2 כפית פפריקה מעושנת
כ-2 כפות שמן זית
אופציונאלי להגשה:
כמה עלי כוסברה טריים
הוראות הכנה:
מחממים את התנור לחום של 220 מעלות.
מכניסים לקערה את מיץ התפוזים הסחוט, כף הסויה, כף הפונזו, הג'ינג'ר, השום, הפפריקה האדומה ואבקת השום ומערבבים היטב.
משמנים בשמן זית תבנית המתאימה לתנור שמספיק גדולה להכיל את נתח הדג.
שופכים בתחתית התבנית כ-1/3 מתערובת מיץ התפוזים ומניחים מעל את נתח הדג עם העור כלפי מטה.
כעת, משמנים את הדג בכף שמן זית (או חמאה אם מעדיפים) ומוזגים את יתרת תערובת מיץ התפוזים מעל הדג. מתבלים במלח ים ובפפריקה המעושנת.
עוטפים בנייר אפייה ולאחר מכן ברדיד אלומיניום, אך לא הדוק מדי.
אופים למשך כ-25 דקות, מסירים את רדיד האלומיניום ואת נייר האפייה, משקים את הדג היטב ברוטב בעזרת כף ומחזירים לתנור לעוד כ-8-12 דקות (הזמנים ישתנו בהתאם לגודל הדג, בדקו באיזור הכי עבה של הדג האם מוכן).
מי שמעוניין מגיש את הדג עם עלי כוסברה טריים.
עד הפעם הבאה,
מיכל
2 תגובות
אם מכינים דג לבן, לאפות שלם או מפולט?
מפולט גדול כמו לוקוס/בר עם/מוסר ים