בוק צ'וי אסייתי צלוי

מנת הבוק צ'וי הצלוי הזו מהווה תוספת ירקות כיפית וקלה במיוחד בניחוח אסייתי. למי שטרם יצא להכיר, בוק צ'וי הוא ירק אסייתי ממשפחת הכרובים הסיניים. גבעוליו פריכים ולעליו הכהים טעם אדמתי נפלא. שילבתי אותו בעבר בכמה מתכונים בניחוח אסייתי, כמו במנה הנהדרת של הדגים ובוק צ'וי בחלב קוקוס.

האמת היא שלאחרונה אני עוברת תקופת רנסנס עם הבוק צ'וי במטבחי, אפילו שילבתי אותו נא וקצוץ בכמה סלטים, על משקל של עלי תרד, ובקרוב אעלה גם מתכון נהדר של סלמון בתנור עם בוק צ'וי.. כך שיש למה לחכות .

מבחינת תיבול הבוק צ'וי, יש כאן כמה מרכיבים אסייתיים בסיסיים שעושים יופי של עבודה ואין צורך בהרבה מהם. סוד המנה טמון דווקא בהשחמה היפה שנעניק לחצאי הבוק צ'וי.

שימו לב שהכנת המנה היא ממש מהירה, תוך דקות בודדות מתחילת ההכנה הבוק צ'וי כבר מוגש. עם זאת, הבוק צ'וי הצלוי מוצלח גם חם וגם בטמפרטורת החדר, כך שאין בעיה להכין אותו גם שעה לפני ההגשה. הוא יהווה תוספת נפלאה לארוחת דגים או בשרים, וכמובן כחלק מארוחה צמחונית או טבעונית מעולה.

קבלו תוספת ירקות קלה מאד להכנה, יפה כל כך וכמה שפשוטה  – ככה טעימה. המתכון הוא עבור שני ראשי בוק צ'וי, אך כמובן שניתן להכפיל כמויות בהתאם למספר הסועדים.

מצרכים:

צילום :הדס פרוש/הארץ

1 כף שמן זית

2 ראשי בוק צ'וי, חצויים, מנוקים בעדינות ומיובשים

2 שיני שום כתושות

1 כפית שמן שומשום

2 כפיות רוטב סויה

1/2 כפית רוטב סרירצ'ה

אופציונאלי: 1 כף שומשום/שומשום שחור/שומשום וואסבי

הוראות הכנה:

מחממים את השמן במחבת גדולה, על להבה בינונית-גדולה, ומניחים את חצאי הבוק צ'וי, עם חלקם החתוך כלפי מטה, בשכבה אחת על פני המחבת.

צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ

מוסיפים כ-2 כפות מים למחבת וחורכים את הבוק צ'וי במשך כ-5-7 דקות עד שנחרכים היטב (הציצו בעזרת מזלג/מלקחיים).

צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ

מוסיפים את השום הכתוש ושמן השומשום בין הבוק צ'וי ומנערים מעט את המחבת כך שיתפזרו בין העלים.

צילום :הדס פרוש/הארץ

מוסיפים את רוטב הסויה ורוטב הסרירצ'ה, באופן אחיד על פני הבוק צ'וי, ומנערים מעט המחבת.

צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ

מעבירים לצלחת ואם רוצים מפזרים מעט שומשום מעל.

צילום :הדס פרוש/הארץ

מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

צילום :הדס פרוש/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

מוכנים

בית לזית

במתכון הזה נתקלתי ברפרוף במגזין "על השולחן" בחורף דאשתקד. הייתי

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
2 תגובות
  1. לי הגב

    לא צריך להפוך את הבוק צוי בשום שלב?

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן