קערת בקר קוריאנית

מסעדת ברביקיו קוריאני עדיין אין בארץ (לפחות לא שידוע לי..) אבל ברבע שעה עבודה, ממש "על הדרך" אנחנו יכולים להכין לנו בקלות קערה מלאה בטעמים אהובים של ברביקיו קוריאני (korean beef bowl אם לדייק). כל שייחסר לכם הוא הקימצ'י החריף ליד 😀.

קוריאני או לא, אני מציגה בפניכם היום מנה קלילה וטעימה שלגמרי סוגרת את הפינה לארוחה מעכשיו לעכשיו. המנה מתאימה בהחלט גם לילדים: פשוט הורידו הילוך בכל הנוגע לצ'ילי (ואולי גם הורידו את הבצל הירוק) והם ישמחו לקערה ריחנית של בקר ואורז.

נתקעתם בלי ארוחת צהריים או ערב ומתחשק לכם ארוחה חמה ומספקת? הגעתם לפוסט הנכון.

שימו לב שאפשר להפוך את המנה לבריאה יותר על ידי המרת האורז הלבן המאודה באורז מלא או אפילו קינואה.

המתכון מבוסס על מתכון דומה מהבלוג six sisters stuff

מצרכים:

1/2 קילו בשר בקר טחון

1/4 כוס סוכר חום כהה

1/4 כוס סויה

1 כף שמן שומשום

1 כפית שטוחה (או פחות, בהתאם למידת החריפות הרצויה) פתיתי צ'ילי יבש

1 כפית ג'ינג'ר מגורד

3 שיני שום כתושות

1 כף שמן קנולה/חמניות

מלח, פלפל

2 בצלים ירוקים קצוצים דק (חלק לבן וירוק בהיר בלבד)

אופציונאלי:

1/2 כפית שומשום קלוי

בצל ירוק חתוך דק

הוראות הכנה:

מערבבים בקערה קטנה את הסוכר החום, הסויה, שמן השומשום, הצ'ילי והג'ינג'ר ומניחים בצד.

במחבת גדולה, על להבה בינונית-גדולה, מחממים את שמן החמניות/קנולה ומטגנים את השום תוך כדי ערבוב למשך כדקה עד שמדיף ריח אך אינו נשרף.

מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים, מפוררים ומשחימים למשך כ-5 דקות נוספות.

שופכים פנימה את תערובת הסויה והבצלים הירוקים, מערבבים ומבשלים בבעבוע עדין עוד כ-2 דקות.

טועמים ומתקנים תיבול עם מלח ו/או פלפל במידת הצורך.

מגישים חם על אורז בתוספת מעט בצלים ירוקים קצוצים ו/או מעט שומשום קלוי מעל, למי שמעוניין.

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל