קיש בצל

קיש הבצל של נועה הוא אחד האהובים עליי כבר שנים. לא פעם ולא פעמיים יצא שנועה פינקה במפגשים שונים במאפה הריחני הזה (לרוב לבקשתי 😀), אותו כל החברים נהנו ליישר וליישר עד שהתחסל.

לאחרונה נועה ואמיר נסעו ל-"רילוקיישן" לכמה שנים (ואנחנו כבר מאד מתגעגעים) ובביקור האחרון שלנו אצלם בבית, כמה ימים לפני שהגיעו הקרטונים, הוצאתי מנועה כמה אוצרות לבלוג (כפי שסיפרתי לכם במתכון של העוגיות האלה) ובראשם את קיש הבצל המפורסם, שמסתבר ששמו המקורי הוא דווקא "קיש הבצל של אתי" (דודתה של נועה).

בדומה למתכון של תפוחי האדמה עם טריק, גם במתכון הזה מסתבר שאבקת מרק הבצל מככבת ובלעדיה אין. אני יודעת שיש כאלה שנמנעים או שמעדיפים שלא... אבל במקרה של הקיש הספציפי הזה עליי להתעקש (או לחילופין להציע לכם לדלג למתכון הבא 😀).

ההכנה קלה מאד, על אף הכנת הבצק והמילוי לחוד, ממש מדובר במשחק ילדים והריח שמתפשט בבית עם אפיית הקיש שווה כל רגע.

מתלבטים מה להכין למזנון הבא לצד הסלטים? התלבטו לא עוד!

מצרכים:

לבצק:

1 וחצי כוסות קמח

1/2 גביע יוגורט (100 גר')

100 גר' חמאה

מעט מלח

למלית:

5 בצלים חתוכים לקוביות קטנות

1 כף שמן קנולה/חמניות

20 + 100 גר' חמאה

1 כף סוכר

3 כפות שטוחות אבקת מרק בצל

4 כפות קמח

3 ביצים טרופות

2 גביעים יוגורט/ שמנת חמוצה

מלח, פלפל

אופציונאלי: פירורי גבינה צהובה

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

מכניסים את כל מרכיבי הבצק למעבד מזון ומפעילים לכמה פולסים עד שמתקבל בצק אחיד. לחלופין, ניתן להכניס את כל מרכיבי הבצק לקערה וללוש עם הידיים עד לקבלת בצק אחיד.

כעת, מרפדים תחתית ודפנות תבנית קיש (פאי) בבצק.

מחממים את השמן והחמאה בסיר גדול על להבה בינונית ומאדים את הבצל.

מוסיפים את הסוכר, מערבבים ומבשלים עד שהבצל מזהיב היטב.

מוסיפים את החמאה, מערבבים עד שנמסה ונטמעת, ומוסיפים את הקמח ואבקת המרק. מערבבים למשך כ-2 דקות נוספות ומסירים מהאש.

מוסיפים לסיר את הביצים, היוגורט, השמנת החמוצה, מלח ופלפל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

מוזגים את התערובת מעל הבצק ואופים למשך כ-45 דקות.

מי שמעוניין מוזמן לפזר שכבה של פירורי גבינה צהובה מעל תערובת הבצל (אני ויתרתי, טעים מאד גם בלי).

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל