קיש בצל

Print
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

קיש הבצל של נועה הוא אחד האהובים עליי כבר שנים. לא פעם ולא פעמיים יצא שנועה פינקה במפגשים שונים במאפה הריחני הזה (לרוב לבקשתי 😀), אותו כל החברים נהנו ליישר וליישר עד שהתחסל.

לאחרונה נועה ואמיר נסעו ל-"רילוקיישן" לכמה שנים (ואנחנו כבר מאד מתגעגעים) ובביקור האחרון שלנו אצלם בבית, כמה ימים לפני שהגיעו הקרטונים, הוצאתי מנועה כמה אוצרות לבלוג (כפי שסיפרתי לכם במתכון של העוגיות האלה) ובראשם את קיש הבצל המפורסם, שמסתבר ששמו המקורי הוא דווקא "קיש הבצל של אתי" (דודתה של נועה).

בדומה למתכון של תפוחי האדמה עם טריק, גם במתכון הזה מסתבר שאבקת מרק הבצל מככבת ובלעדיה אין. אני יודעת שיש כאלה שנמנעים או שמעדיפים שלא… אבל במקרה של הקיש הספציפי הזה עליי להתעקש (או לחילופין להציע לכם לדלג למתכון הבא 😀).

ההכנה קלה מאד, על אף הכנת הבצק והמילוי לחוד, ממש מדובר במשחק ילדים והריח שמתפשט בבית עם אפיית הקיש שווה כל רגע.

מתלבטים מה להכין למזנון הבא לצד הסלטים? התלבטו לא עוד!

מצרכים:

מצרכים לקיש בצל

לבצק:

1 וחצי כוסות קמח

1/2 גביע יוגורט (100 גר')

  • אני השתמשתי ב-3% של דנונה

100 גר' חמאה

מעט מלח

למלית:

5 בצלים חתוכים לקוביות קטנות

1 כף שמן קנולה/חמניות

20 + 100 גר' חמאה

1 כף סוכר

3 כפות שטוחות אבקת מרק בצל

4 כפות קמח

3 ביצים טרופות

2 גביעים יוגורט/ שמנת חמוצה

  • אני השתמשתי בגביע אחד של שמנת חמוצה 15% + גביע יוגורט 3%

מלח, פלפל

אופציונאלי: פירורי גבינה צהובה

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

מכניסים את כל מרכיבי הבצק למעבד מזון ומפעילים לכמה פולסים עד שמתקבל בצק אחיד. לחלופין, ניתן להכניס את כל מרכיבי הבצק לקערה וללוש עם הידיים עד לקבלת בצק אחיד.

בצק לפני איחוד

בצק אחרי עיבוד

כעת, מרפדים תחתית ודפנות תבנית קיש (פאי) בבצק.

תבנית מרופדת בבצק

מחממים את השמן והחמאה בסיר גדול על להבה בינונית ומאדים את הבצל.

אידוי הבצל

מוסיפים את הסוכר, מערבבים ומבשלים עד שהבצל מזהיב היטב.

הוספת הסוכר

מוסיפים את החמאה, מערבבים עד שנמסה ונטמעת, ומוסיפים את הקמח ואבקת המרק. מערבבים למשך כ-2 דקות נוספות ומסירים מהאש.

הוספת החמאה

בצל וחמאה

הוספת קמח ואבקת מרק

תערובת מעורבבת

מוסיפים לסיר את הביצים, היוגורט, השמנת החמוצה, מלח ופלפל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

הוספת ביצים

הוספת יוגורט שמנת חמוצה

תערובת מוכנה

מוזגים את התערובת מעל הבצק ואופים למשך כ-45 דקות.

תערובת על בצק

מי שמעוניין מוזמן לפזר שכבה של פירורי גבינה צהובה מעל תערובת הבצל (אני ויתרתי, טעים מאד גם בלי).

הקיש מוכן

פרוסת קיש

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Published by

13 תגובות על “קיש בצל

    1. הי שלי, את מוזמנת להמיר את אבקת מרק הבצל באבקת שום ועוד מלח ופלפל.. לא יהיה אותו דבר כמו המתכון המקורי אך עדיין מצוין.. הקפידי לקרמל את הבצל כמו שצריך- כל הטעם מגיע משם! בתיאבון

  1. זה מתכון של נירה רוסו מהספר סודות מן המטבח עם שינויים קלים
    לא של אתי ולא של נועה

    1. היי גיל.. תודה על תגובתך. יכול מאד להיות ‍:) אני מכירה אותו כבר שנים כ״קיש הבצל של נועה״ ונועה קיבלה אותה לפני שנים מדודתה אתי.. אני מעבירה את המידע כפי שידוע לי, תמיד. בכל מקרה, מדובר בקיש מצוין.

    1. היי אפרת, הבצק כאן זה ממש שטויות! אפשר גם בקערה ביד צ׳יק צ׳אק להכין אותו.. לא הייתי מוותרת 🙂 אם בכל זאת מתעקשת, אפשר לנסות, ייצא משהו אחר לגמרי אבל טעים בטוח

    1. הי חיים, בעיקרון תבנית פאי 25, אבל גם אם תהיה טיפה קטנה או גדולה יותר זה בסדר גמור

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *