קינוח בראוניז וקרם גבינה מעולה

את הקינוח הבא טעמתי לראשונה במפגש חברתי אצל קרן ועודד בתחילת הקיץ. נפגשנו כל החברים, עם הילדים, לארוחת בוקר שהפכה גם לצהרים 😀, כאשר כל משפחה דאגה לתוספת טעימה לשולחן (שם ניסיתי לראשונה את המלאי של סבתי למשל).

עדידס (שזכורה לכם מעוגת הממרחים המוצלחת בטירוף או עוגת התפוחים שאי אפשר לפספס איתה, בין היתר), כרגיל לא אכזבה ושיחקה אותה עם קינוח יפיפה ומגרה במיוחד. שתי שכבות עשירות של שוקולד וקרם גבינה שדרים יחדיו בשתי קומות מרשימות בכלי גדול ומרובע, שיש לחפור בו עם כף גדולה על מנת להנות כמו שצריך מהטעמים והטקסטורות שבמנה (בדומה לטרייפל התותים או קינוח ה-OMG שגם אותם מגישים עם כף שחופרת עד למטה).

שלא תבינו לא נכון, ממש אין צורך בכלי מרובע בשביל המנה, אבל כל כך אהבתי אותו שביקשתי מעדידס להלוות לי אותו גם לצילומים. יצא לי כבר להכין אותו בפיירקס מרובע פשוט לפני הצילומים האלו וגם כך יצא מעולה (הוא היה 25*25). בכל מצב, חשוב שיהיה לכלי שלכם מספיק עומק. מה שכן, בפיירקס אפיתי כבר את עוגת הבראוניז, חיכיתי שתצטנן, והוספתי מעל את שכבת קצפת הגבינה. במקרה של הכלי המרובע והיפיפה של עדידס שלא נכנס לתנור, אפיתי בכלי אחר את הבראוניז והעברתי לכלי המרובע.. אפשר כגוש שמסדרים אחר כך עם הידיים, או לחתוך קוביות ולשבץ, זה לא כל כך משנה, העיקר שתיווצר שכבה תחתונה שמעליה תגיע שכבת הקרם.

במקרה ועוד לא הבנתם, מדובר בקינוח הצגה (כפי שיצא לי כבר להגדיר את העוגה הזו למשל), הצלחה ודאית וקלה להכנה. השילוב של הבראוניז הנימוחים עם ענני הגבינה והקצפת, שאינם מתוקים מדי, ממש מהווים חגיגה בפה.

לפני שנתחיל, אספר לכם שקיצצתי קצת את שחיתות המנה אך ממש לא פגעתי בטעמה המושלם (לראיה, הבאתי אותה לביקור הגוזל החדש שנולד לעומר ופילי וכולם, מהילדים ועד הקטנים נהנו ממנה.. שוב ושוב).

מצרכים:

לשכבת הבראוניז:

200 גר' שוקולד מריר, שבור לקוביות

150 גר' חמאה

1 כפית נס קפה

3 ביצים

1 כוס סוכר

1 כוס קמח

קורט מלח

לשכבת הגבינה:

2 מיכלים שמנת מתוקה (250 מ"ל כל אחד)

1/2 כוס סוכר

1/2 שקית פודינג אינסטנט וניל (40 גר')

1 גביע (250 גר') גבינה לבנה 5% או 9%

1 גביע (225 גר') גבינת שמנת 16%-30% (אני הפעם השתמשתי ב-25%)

1 גביע (200 גר') שמנת חמוצה 9%-28% (אני הפעם השתמשתי ב-15%)

לציפוי השוקולד/גנאש:

100 גר' שוקולד מריר, שבור לקוביות

1/2 כוס שמנת מתוקה

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 175 מעלות.

טורפים היטב בקערה את הסוכר והביצים.

ממיסים במיקרו או בבאן מארי את קוביות השוקולד והחמאה.

מאחדים בין תערובת הביצים לתערובת השוקולד ומקפלים בעדינות.

מוסיפים לתערובת את הקפה, המלח והקמח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

מעבירים לתבנית משומנת (או מרופדת בנייר אפיה אם מעבירים את הקינוח לכלי אחר) ואופים כ-25 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים (שימו לב לא לייבש את העוגה).

בזמן שהבראוניז בתנור, מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה יחד עם הסוכר ופודינג הוניל עד לקבלת קצפת יציבה.

מעבירים את מהירות המיקסר לנמוכה ומוסיפים את השמנת החמוצה, גבינת השמנת והגבינה הלבנה (או שמקפלים פנימה עם לקקן). עוטפים ומכניסים הקערה למקרר.

כאשר עוגת הבראוניז מתקררת, מורחים את שכבת קצפת הגבינה מעליה ומחזירים למקרר. לחלופין, אם מגישים בכלי אחר, מרפדים את תחתית כלי ההגשה בקוביות בראוניז שבעזרת ידיים נקיות מסדרים בתחתית ולאחר מכן מורחים את שכבת קצפת הגבינה מעל.

כעבור כמה שעות ממיסים את השוקולד המריר יחד עם השמנת ושופכים מעל שכבת קרם הגבינה. עוטפים ומחזירים למקרר עד להגשה.

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל