מלאי של סבתא מרים

המנה הבאה נעה איפשהו בסקאלה בין פשטידה מתוקה לקינוח. היא מנה קלאסית עבור בראנץ' מפנק ומשתלבת מעולה בסלסלת לחמים מגוונת ומעניינת שכיף להגיש בבופה בוקר.

המתכון הוא של סבתא מרים שלי שתחיה (אותה אחת החתומה על הורינקס המפורסמים), ואצלינו במשפחה קוראים למנה "מלאי" (Malaii), מעין גרסה עוגתית – פשטידתית לממליגה הרומנית, בתוספת גבינה וחמוציות. סבתי הייתה מגישה את המלאי (היום כבר הרבה פחות מבעבר..) גם בארוחות ערב ולצד הקפה של אחר הצהרים (לאחר הצפייה האדוקה שלה ושל סבי ביפים והאמיצים כמובן 😀).

המלאי מורכב משתי שכבות אשר משלימות אחת את השנייה באופן הרמוני ביותר: שכבת תירס יבשה יחסית אשר מקבלת באהבה את שכבת הגבינה והחמוציות ששותה בסיום האפייה גם שמנת מתוקה שעושה רק טוב. יש כאן שילוב נפלא של יבש ורטוב עם מתיקות מעודנת ונעימה.

שימו לב שזהו מתכון די אולד סקול, שמגיע אליכם ישירות מפיה של סבתי – כך שאת השמן והסודה (כן, מים מוגזים ששותים) מודדים בגביע האשל הריק. כפי שאמרתי בעבר, תעשו מה שסבתא מרים אומרת, רק טוב וטעים ייצא לכם מזה.

מצרכים:

מצרכים למלאי

1 וחצי כוסות קמח תירס

1 כוס קמח רגיל

2 ביצים

3/4 כוס סוכר

2 גביעי אשל

1 גביע שמן

  • כפי שכתבתי, למדוד לפי גביע האשל הריק.

1 גביע מי סודה

1 שקית אבקת אפייה

1 גבינה טוב טעם (אפשר גם כנען או תבור)

חופן חמוציות ללא סוכר

3/4 כוס שמנת מתוקה 15%

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 175 מעלות.

מכניסים לקערה את הביצים, שני גביעי האשל והסוכר.

מוסיפים גביע שמן (כאמור, משתמשים בגביע האשל הריק ככוס מדידה, ממלאים עד החריץ) וגביע מי סודה מעורבבים עם שקית אבקת האפייה ומערבבים היטב.

  • שפכו את אבקת האפייה לתוך הגביע, מזגו מעל את הסודה, ערבבו והוסיפו לקערה.

הוספת השמן

אבקת אפיה בתחתית הגביע

סודה על אבקת אפיה

הוספת מי סודה מעורבבים

בלילה מעורבבת בלי קמח

מוסיפים את שני סוגי הקמחים ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.

הופת שני סוגי הקמחים

מעבירים לתבנית גדולה ומשומנת (אני משתמשת בפיירקס המלבנית המוארכת), מפוררים מעל את הגבינה באופן שווה, מפזרים את החמוציות ומכניסים לתנור ל-40 דקות, עד שהעוגה זהובה וריחנית.

העברת הבלילה לתבנית

גבינה על הבלילה

חמוציות על גבינה

פותחים את התנור, מוזגים מעל פני העוגה, באופן שווה, את השמנת המתוקה ומחזירים לעוד כמה דקות אפייה בודדות. מגישים חם.

מזיגת שמנת על פני המלאי

שמנת על מלאי

המלאי מוכן

המלאי מוגש

פרוסה נחתכת

פרוסת מלאי

  • ניתן לאכול בתוספת שמנת חמוצה, אך בעיני המלאי מושלם בדיוק כך.

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
16 תגובות
  1. ציבי הגב

    אין כמו מלאי.

  2. דפנה הגב

    גם אני מהעדה הזו וזה המלאי השני שמכינה בחיי – והמתכון כה פשוט וטוב. תודה לסבתא מרים.

  3. שלי הגב

    היי מיכל, מאד אוהבת את הבלוג שלך☺
    האם ניתן להחליף את מי הסודה במוצר אחר?
    תודה!

    • מיכל הגב

      היי שלי,
      איזה כיף- תודה!
      כפי שכתוב, מדובר במתכון של סבתא שלי ואני לא משנה אותו במיל׳- ממליצה לדבוק בו אחד לאחד.
      בהצלחה!

  4. צילה הגב

    כמה גבינה טוב טעם
    איזה כןס מחליף את הגביע אשל כמה מ"ל

  5. צילה הגב

    כמה גבינה טוב טעם
    איזה כןס מחליף את הגביע אשל כמה מ"ל
    אני גם מהעדה
    יש לי מתכון אחר למלאי
    מלאי כ ו של סבתא מרים אכלתי ברומניה בבית מקומי
    קראו לזה בולס

  6. צילה הגב

    רוצה עוד מתכונים של סבתא מרים

  7. צילה הגב

    תודה מיכל
    שמחתי להכיר

  8. אורנה הגב

    הכנתי עכשיו…יצא מושלם !

  9. יובל הגב

    היי 🙂
    מה זה אומר למלא שמן עד החריץ? החריץ של הגביע? החריץ העליון? כלוצר עד סוף הגביע? יש לי את הגביע אשל החדש לא כמו של פעם…

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן