קוביות בייגלה, פקאן, קרמל ושוקולד

Print
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

הקינוח הבא שאני עומדת לספר לכם עליו הוא בעצם ממתק הום מייד, כמו בר מושחת של סניקרס/טוויקס ודומיהם, רק קצת יותר משובח.

מכינים תבנית של שכבות מענגות של בייגלה, פקאנים, קרמל ושוקולד (מבטיחה שזה הרבה הרבה יותר קל ממה שזה נשמע), מצננים וחותכים לריבועים קטנים של עונג. כשמגיע הדחף לפינוק מתוק, אין מדויק מזה.

זהו קינוח שמשלב את הטעמים והניגודים האהובים של מלוח לעומת מתוק ופריך לעומת נימוח.. כל הטקסטורות והטעמים בביס אחד נפלא.

הפתעתי את משפחתי באחת הארוחות האחרונות עם הריבועים האלה כקינוח (הגשתי ישירות על קרש החיתוך – מומלץ!) והבנתי מיד שאני לא בדעת מיעוט.. הם באמת עד כדי כך טובים!

לפני שנתחיל אספר לכם שאת הפקאנים אתם מוזמנים להמיר באגוזי מלך או בכל אגוז אחר. בנוסף, אני בחרתי הפעם לשלב בייגלה שמיניות עם מלח, אך כמובן שגם השטוחים האהובים (שכבר מוכרים לכם בקינוחים שלי מפה ומפה למשל) ישתלבו נפלא.

המתכון המקורי, דרך אגב, שייך ל- Samantha Seneviratne ופורסם לראשונה בניו יורק טיימס.

מצרכים:

מצרכים לריבועים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לקראסט:

225 גר' בייגלה עם מלח (כ-5-6 כוסות)

1/4 סוכר

115 גר' חמאה מומסת

115 גר' פקאנים קצוצים גס

לקרמל:

140 גר' חמאה

2/3 כוס שמנת מתוקה

2/3 כוס סוכר חום כהה

3/4 כפית מלח

לשכבת השוקולד העליונה:

200 גר' שוקולד מריר קצוץ

כ-1/2 כוס בייגלה עם מלח שבור גס

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית מרובעת (כ-23 ס"מ) בנייר אפיה.

מכניסים למעבד מזון את הבייגלה והסוכר ומעבדים עד לקבלת פירורים.

בייגלה וסוכר
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
פירורי בייגלה וסוכר
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את החמאה המומסת ומעבדים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

חמאה לבייגלה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מעבירים את התערובת לתבנית המרופדת נייר אפייה ומהדקים עם הידיים לקבלת בסיס אחיד ודחוס.

תחתית דחוסה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אופים למשך כ-17 דקות עד שהתחתית מפיצה ריח נפלא ופינותיה משחימות. מוציאים מהתנור אך לא מכבים אותו.

תחתית מוכנה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מפזרים את הפקאנים מעל הבסיס בשכבה אחידה ומניחים בצד.

פקאנים על תחתית
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מכינים את הקרמל:

מכניסים לסיר בינוני חמאה, שמנת, סוכר חום ומלח ומחממים על להבה בינונית, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהחמאה נמסה ומתקבלת תערובת אחידה.

הכנת קרמל1
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הכנת קרמל2
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מגבירים ללהבה בינונית-גבוהה, מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים עוד כ-2 דקות.

קרמל רותח
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

שופכים את הקרמל באופן אחיד מעל שכבת הפקאנים ואופים למשך כ-13-15 דקות עד שהקרמל מבעבע ומעט מתכהה. מוציאים ומצננים.

קרמל על פקאנים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
קרמל על פקאנים2
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
יוצא מהתנור
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

במקביל, ממיסים את השוקולד בנאגלות במיקרו או בבאן מארי ונותנים לו מעט להצטנן.

שוקולד נמס
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מורחים את השוקולד באופן אחיד מעל שכבת הקרמל.

שוקולד על קרמל
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
שוקולד על קרמל2
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מפזרים את הבייגלה השבור מעל שכבת השוקולד ומצננים לטמפרטורת החדר. לאחר מכן, מעבירים למקרר לפחות לשעה.

בייגלה על שוקולד1
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
בייגלה על שוקולד2
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לפני ההגשה מוציאים את נייר האפייה מהתבנית ומניחים על קרש חיתוך. חותכים בעזרת סכין חד לקוביות (כ-16-20 קוביות) ומגישים.

מוציאים מנייר אפייה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
חותכים לקוביות
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
ביס
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מה שלא מתחסל, שומרים בכלי סגור במקרר.

קוביות ממתק
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Published by

6 תגובות על “קוביות בייגלה, פקאן, קרמל ושוקולד

  1. מאילוצי מחסור בחומרים הוספתי 50 גרם חמאה מלוחה במקום חמאה רגילה. זה יצא מושלם ,כמו salted caramel….

  2. הסוף ממיסים שוקולד לבד? הוא לא נשרף או נורא מתקשה? לא עדיף להמיס אותו עם שמנת?

    1. הי סמדר, אין צורך להוסיף שמנת! או שתמיסי בבאן מארי או בקערת זכוכית במיקרו כאשר כל כ-20-30 שניות תוציאי ותערבבי היטב. בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *