עוגת מייפל בחושה, פשוטה ונפלאה

עם כל העוגות המפונפנות והמרשימות, לפעמים, בסופו של דבר, הכי כיף ליישר עוגה פשוטה, בחושה ורכה. כפי שאתם כבר יודעים, עוגות בחושות הן בערך המאכל האהוב ביותר אצלי בבית, אותן כל הבית נהנה ליישר וליישר (לראיה פוסט 10 העוגות הבחושות המצוינות הזה, ועוד מתכונים רבים וטובים של בחושות שאני נהנית לבחוש כאן בבלוג).

עוגת המייפל שכבר אספר לכם אודותיה היא קלאסיקה של אותו ז'אנר פשוט וקל של עוגות בחושות – ועוד של התת- קטגוריה האהובה עלינו מכולם – הלוא היא "הכל בקערה אחת והופ לתנור". כפי שכבר יצא לי לספר לכם בכמה הזדמנויות (למשל במתכון של עוגת הבננות ומייפל או במתכון של הפרנץ' טוסט למשל), אנחנו צרכנים גדולים מאד של סירופ מייפל אמיתי וטוב אצלי בבית (כשאני לא מתקמצנת על מקום במזוודה, אני גם דואגת להביא את הג'אגים הגדולים מארצות הברית, של הזן הענברי הכהה במיוחד).

בכל מקרה, אני מבקשת, אפילו מתחננת, השתמשו אך ורק בסירופ מייפל אמיתי לצורך הכנת העוגה ולא בסירופ בטעם מייפל – מדובר בהבדל תהומי בין עוגה שהיא סתם מאד מאד מתוקה, לעוגה עשירה בטעם אך לא מתוקה מדי.

אם כן, כמו שכתבתי, זוהי עוגה של הכל בקערה והופ לתנור, אך יש כאן בכל זאת עוד שלבון קטן בסוף שעושה את כל ההבדל – חירור העוגה עם קיסם עם יציאתה מהתנור ומזיגת סירופ מייפל מעליה בעודה חמה חמה (בדומה למה שעשינו במתכון הזה ). החלק הקשה ביותר בהכנת העוגה היא ההתאפקות עד שתצטנן מעט לפני שטורפים (ומומלץ לחכות).

הכמות במתכון זה היא לשתי תבניות אינגליש קייק, כך שאפשר להכין, להגיש אחת ולהקפיא את השניה – אצלי בבית האפשרות הזו לא תופסת ממש כי מהרגע שהילדים מריחים את העוגה בתנור (ועל מי אני עובדת, אורן לא פחות) העוגות לא מחזיקות יותר מ-24 שעות- קל .

אז אם מגיעים חברים לקפה מעכשיו לעכשיו, או אם יש אצל הילדים כמה חברים אחר הצהרים ואתם רוצים לפנק אותם (יחד עם פעילות משותפת וקצרה לפני) – קבלו עוגה מושלמת בדיוק למטרות אלו,  דקה עבודה, פלוס חצי שעה בלבד בתנור.

מצרכים (ל-2 עוגות אינגליש קייק):

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

3 ביצים

2 סוכר וניל

3/4 כוס סוכר

1/4 כוס מייפל

1 שמנת חמוצה

1/2 כוס שמן

1 ו-1/4 קמח תופח

לטפטוף מעל:

1/2 כוס סירופ מייפל

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

מכניסים לקערה גדולה את הביצים, הסוכרים, המייפל, השמנת החמוצה והשמן ומערבבים היטב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את הקמח התופח ומערבבים רק עד לקבלת בלילה אחידה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מעבירים את הבלילה לשתי תבניות אינגליש קייק משומנות.

צילום: תומר אפלבאום/הארץ

אופים למשך כחצי שעה עד שקיסם שננעץ יוצא נקי והעוגה זהובה וקפיצית למגע.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

איך שהעוגה יוצאת מהתנור – מחוררים אותה מעט עם קיסם ומטפטפים עליה את סירופ המייפל האמיתי הנותר.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מצננים ומתחילים ליישר.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
השארת תגובה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן