עוגת גבינה ולוטוס קרה

העוגה הזו כבר ממש מפורסמת אצלנו בשכונה.

יובלי המהממת, בתה המקסימה של מאיוש חברתי היקרה (שחתומה גם על פרפה התות הנפלא הזה, שיכול להיות מצוין עם מנגו במקום תות, אם כבר הזכרנו אותו 😀), היא שהכניסה לחיינו את ההברקה הטעימה והמענגת הזו. יובל קראה מתכון דומה לפני מספר שנים (הילדה בת 15 כן?) ומאז שינתה והתאימה אותו כבר כמה פעמים עד שהגיעה לגרסה הזו, שלפי מה שהיא מספרת, יחסית למקור – ממש שפויה.

אם כן, יובלי החסירה מרשימת המצרכים שמנת מתוקה וגבינת שמנת והמירה אותם בגבינה לבנה נוספת, שיחד עם שאר חומרי הבלילה ממש עושה את העבודה. אספר לכם שנתתי קווץ' נוסף בכיוון הזה והורדתי רבע חבילת עוגיות מהבסיס ו-100 גר' שוקולד לבן מהקרם, והעוגה עדיין יוצאת פגזית.

העוגה מורכבת משלוש שכבות נפלאות: טעם הלוטוס הקרמלי מתחיל כבר בקראסט שעשוי כולו מעוגיות לוטוס (בדומה לקראסט של פאי הלימון/בננה למשל, רק לוטוס במקום פתי בר), משם עוברים למרקם רך, חלק ומענג של קרם גבינה ושוקולד לבן, ומסיימים מעל עם זיגוג קרמלי שאי אפשר להפסיק לאכול בדמות ממרח לוטוס מומס (אותו אחד מעוגת הביסקוויטים הזו).

הזכרתי כבר שמדובר בעוגה ללא אפיה? אפילו לא של הקראסט.. בול לקיץ הלוהט שלנו, כשממש לא מתחשק להתקרב לתנור.

אין מפגש חברתי בו אין דרישה של ההמונים, מקטן עד גדול, ל-"עוגה של יובלי" שתמיד מתחסלת, לא משנה כמה ואלו קינוחים נוספים נמצאים על השולחן.

מצרכים:

תבנית קפיצית בקוטר 26/24

לבסיס:

שרוול עוגיות לוטוס (החבילה בה העוגיות לא ארוזות אחד אחד, 250 גר', כ-32 עוגיות)

90 גר' חמאה מומסת

לקרם:

750 גר' גבינה לבנה 9%

1 שמנת מתוקה להקצפה (250 גר')

1 אינסטנט פודינג וניל

1/2 כוס חלב

100 גר' שוקולד לבן

לציפוי:

כ-3/4 צנצנת ממרח לוטוס

הוראות הכנה:

מרסקים את העוגיות לפירורים במעבד מזון, מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים עוד כמה פולסים בודדים, רק עד לקבלת תערובת אחידה.

מרפדים את תחתית התבנית בתערובת העוגיות והחמאה, בשכבה אחידה, ומכניסים למקפיא להתייצבות.

כעת, מכינים את הקרם:

מכניסים לקערת המיקסר את השמנת המתוקה, החלב ואבקת הפודינג וניל, עד לקבלת קרם יציב.

במיקרו או בבאן מארי (קערה חסינת חום מעל סיר עם מים רותחים, כן?) ממיסים את השוקולד הלבן.

מכניסים את הגבינה הלבנה לקערה קטנה ומקפלים לתוכה את השוקולד הלבן המומס.

מקפלים את תערובת הגבינה הלבנה לתוך תערובת הקרם ומשטחים מעל שכבת הקראסט. מחזירים למקפיא לפחות לשעה.

ממיסים את ממרח הלוטוס במיקרו או בסיר קטן על הכיריים ומיד שופכים מעל העוגה, נעזרים בעדינות בלקקן כך שיצפה את כל פני העוגה (טלטלו התבנית מצד לצד על מנת שייצא לכם יפה). מחזירים למקפיא ומעבירים למקרר כשעה לפני ההגשה (או פחות אם רוצים יותר "עוגת גלידה").

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל