עוגת גבינה ולוטוס קרה

Print
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

העוגה הזו כבר ממש מפורסמת אצלנו בשכונה.

יובלי המהממת, בתה המקסימה של מאיוש חברתי היקרה (שחתומה גם על פרפה התות הנפלא הזה, שיכול להיות מצוין עם מנגו במקום תות, אם כבר הזכרנו אותו 😀), היא שהכניסה לחיינו את ההברקה הטעימה והמענגת הזו. יובל קראה מתכון דומה לפני מספר שנים (הילדה בת 15 כן?) ומאז שינתה והתאימה אותו כבר כמה פעמים עד שהגיעה לגרסה הזו, שלפי מה שהיא מספרת, יחסית למקור – ממש שפויה.

אם כן, יובלי החסירה מרשימת המצרכים שמנת מתוקה וגבינת שמנת והמירה אותם בגבינה לבנה נוספת, שיחד עם שאר חומרי הבלילה ממש עושה את העבודה. אספר לכם שנתתי קווץ’ נוסף בכיוון הזה והורדתי רבע חבילת עוגיות מהבסיס ו-100 גר’ שוקולד לבן מהקרם, והעוגה עדיין יוצאת פגזית.

העוגה מורכבת משלוש שכבות נפלאות: טעם הלוטוס הקרמלי מתחיל כבר בקראסט שעשוי כולו מעוגיות לוטוס (בדומה לקראסט של פאי הלימון/בננה למשל, רק לוטוס במקום פתי בר), משם עוברים למרקם רך, חלק ומענג של קרם גבינה ושוקולד לבן, ומסיימים מעל עם זיגוג קרמלי שאי אפשר להפסיק לאכול בדמות ממרח לוטוס מומס (אותו אחד מעוגת הביסקוויטים הזו).

הזכרתי כבר שמדובר בעוגה ללא אפיה? אפילו לא של הקראסט.. בול לקיץ הלוהט שלנו, כשממש לא מתחשק להתקרב לתנור.

אין מפגש חברתי בו אין דרישה של ההמונים, מקטן עד גדול, ל-“עוגה של יובלי” שתמיד מתחסלת, לא משנה כמה ואלו קינוחים נוספים נמצאים על השולחן.

מצרכים:

מצרכים לעוגת לוטוס גבינה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

תבנית קפיצית בקוטר 26/24

לבסיס:

שרוול עוגיות לוטוס (החבילה בה העוגיות לא ארוזות אחד אחד, 250 גר’, כ-32 עוגיות)

90 גר’ חמאה מומסת

לקרם:

750 גר’ גבינה לבנה 9%

1 שמנת מתוקה להקצפה (250 גר’)

1 אינסטנט פודינג וניל

1/2 כוס חלב

100 גר’ שוקולד לבן

לציפוי:

כ-3/4 צנצנת ממרח לוטוס

הוראות הכנה:

מרסקים את העוגיות לפירורים במעבד מזון, מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים עוד כמה פולסים בודדים, רק עד לקבלת תערובת אחידה.

  • אם אין מעבד מזון, לכו על אולד סקול: הכניסו את העוגיות לשקית בתוך שקית, קחו מערוך/פטיש שניצלים ותנו עבודה (גם קערה עמוקה ומערוך יתאימו).
עוגיות לפני טחינה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
עוגיות טחונות
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
חמאה לפירורים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מרפדים את תחתית התבנית בתערובת העוגיות והחמאה, בשכבה אחידה, ומכניסים למקפיא להתייצבות.

פירורים לתבנית
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
ריפוד התחתית
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
תחתית מוכנה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כעת, מכינים את הקרם:

מכניסים לקערת המיקסר את השמנת המתוקה, החלב ואבקת הפודינג וניל, עד לקבלת קרם יציב.

לפני קצפת
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
קצפת מוכנה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

במיקרו או בבאן מארי (קערה חסינת חום מעל סיר עם מים רותחים, כן?) ממיסים את השוקולד הלבן.

מכניסים את הגבינה הלבנה לקערה קטנה ומקפלים לתוכה את השוקולד הלבן המומס.

שוקולד לבן על גבינה לבנה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
ערבוב שוקולד לבן וגבינה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מקפלים את תערובת הגבינה הלבנה לתוך תערובת הקרם ומשטחים מעל שכבת הקראסט. מחזירים למקפיא לפחות לשעה.

גבינה ושוקולד לקצפת
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
ערבוב שוקולד גבינה וקצפת
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
תערובת על קראסט
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
מורחים גבינה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

ממיסים את ממרח הלוטוס במיקרו או בסיר קטן על הכיריים ומיד שופכים מעל העוגה, נעזרים בעדינות בלקקן כך שיצפה את כל פני העוגה (טלטלו התבנית מצד לצד על מנת שייצא לכם יפה). מחזירים למקפיא ומעבירים למקרר כשעה לפני ההגשה (או פחות אם רוצים יותר “עוגת גלידה”).

  • שימו לב שניתן להכניס את צנצנת ממרח הלוטוס למיקרו, אך הקפידו היטב להוריד כל זכר לכיסוי האלומיניום.
לוטוס על גבינה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
לוטוס על גבינה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
גבינה בדרך למקפיא
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
העוגה מוכנה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
חותכים את העוגה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
פרוסת עוגת גבינה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

 

 

עשוי לעניין אותך גם

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Published by

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *