סלט תרד, תותים ופקאן מסוכר

הסלט הבא הגיח לי בחלום, כמה הזוי שזה נשמע. קמתי בבוקר עם הבנה שחלמתי על סלט עלי תרד עם תותים ופקאן סיני ברוטב וינגרט סמיך וניסיתי לפענח מתי, איפה ועם מי יצא לי להיפגש בסלט זה.

סימסתי את רוני, שמשום מה נראה לי הגיוני שזה היה איתה ותשובתה הייתה שלא, מעולם לא אכלה סלט שכזה, אבל הוא נשמע טעים ותשמח לטעום לכשאכין. שניה הייתה אמי, שגם ענתה שלא, לא זכור לה סלט כזה, אך הפלא ופלא, יומיים לאחר מכן, בארוחת שישי אצלה בבית, אמי הגישה לשולחן ורסיה משלה לסלט שהגיח לי בחלום. אם כן, נטעתי בה את הרעיון והיא בתגובה אלתרה יופי של ביצוע עם רוטב חמצמץ ועשיר בבלסמי, מיץ תפוזים, רכז רימונים ועוד.

בכך בעצם תמו חיפושיי עוד לפני שנפתרה התעלומה (כנראה שבסופו של דבר, גם מלאכתם של צדיקים וצדיקות! נעשית על ידי אמא שלהם/ן 😀) . מאז יצא לי להכין את הסלט כבר לכמה אירועים, בשתי דקות עבודה, כמו שאנחנו אוהבים (ועם אפשרות להכין הרוטב מראש ואז רק לערבב לפני ההגשה), והביקורות בכל פעם היו נלהבות עד מאד.

אני משתמשת בתרד ניו זילנדי שטוף שנמכר בשקית,  בעיניי הוא הכי טעים (וגם כמובן קל לתפעול בהיותו שטוף 😀). שימו לב שאני מציגה בפניכם את הסלט כפי שאמי ואני הכנו אותו, כמובן שיש מקום לתוספות והפתעות: אין לי ספק שגבינה טובה יכולה להשתלב פה נפלא – אם עיזים או בולגרית. בנוסף, גם מעט בצל סגול יכול לתת טוויסט פיקנטי נחמד (או אפילו צ'ילי אדום קצוץ) – אוסיף את אלו ברשימת ה-"אופציונאלי".

נצלו את עונת התותים שעדיין איתנו וגוונו את שולחן הסלטים שלכם בהקדם. ממש כדאי.

מצרכים:

לסלט:

1 חבילה תרד ניו זילנדי (300 גר'), חתוך גס

1 חבילת תותים פרוסים (500 גר')

1 חבילה (150 גר') פקאן סיני/מסוכר קצוץ גס

אופציונאלי:

גבינה בולגרית/פטה/עיזים מגורדת/כחולה מפוררת

מעט בצל סגול קצוץ

מעט צ'ילי אדום קצוץ

לרוטב:

2 כפות חומץ בלסמי

1 כף רכז/סירופ רימונים

2 כפות דבש/סילאן

1 כף גדושה חרדל

1/4 כוס מיץ תפוזים

4 כפות שמן זית

מלח, פלפל

הוראות הכנה:

מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב בקערה/צנצנת ומניחים בצד עד להרכבת הסלט.

מכניסים את כל מרכיבי הסלט לקערה, שופכים את הרוטב מעל, מערבבים היטב ומגישים מיד.

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל