סלט קישואים צלויים עם פטה, צ'ילי, נענע ולימון

Print
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

את הרעיון למנה הזו קיבלתי כאשר דפדפתי במגזין הבריטי bbcgoodfood (גיליון 2017 אם אתם חייבים לדעת 😀) במדור שעסק כולו בתוספות כיפיות לברביקיו קייצי.

לפני שתגחכו על הסתירה המובנית שבין קיץ לבריטניה, אספר לכם כי לקחתי את הגרסה הבריטית (והמעט מנומנמת) ונתתי לה טאץ' של קיץ אמיתי משלנו.

התוצאה – תוספת קלה מאד להכנה, בריאה וטעימה בטירוף. מנה שזועקת קיץ לכל עבר ושכיף לחזור אליה שוב ושוב.

אני מתכננת להוסיפה לשולחן השבועות שלי, ממליצה גם לכם.

הפעם צליתי את הקישואים על מחבת הפסים השחוקה והנאמנה שלי, כמובן שניתן לצלותם גם על המנגל עצמו. בנוסף, הרגישו חופשי להמיר את הקישואים בזוקיני ואת הפטה בבולגרית.

הסלט הזה מצטרף כאן בבלוג לשני אחיו המוצלחים האלה: סלט הקישואים המבושל ואטריות הזוקיני בפסטו פיסטוקים וריקוטה.

שימו לב כי המתכון הוא לכ-4 סועדים, לאירוח גדול יותר אני ממליצה מראש להכפיל כמויות.

מצרכים:

מצרכים לסלט קישואים צלויים

3 קישואים חתוכים לעיגולים בעובי של כ-1 ס"מ

קליפה מגורדת מלימון אחד

כ-3 כפות צנוברים

1 צ'ילי חריף, נקי מגרעינים וקצוץ דק

כ-100 גר' גבינת פטה/בולגרית מפוררת

חופן נענע טרייה, חתוכה חס

2 כפות שמן זית + מעט לשימון

מלח ים, פלפל שחור גרוס טרי

הוראות הכנה:

משמנים מחבת פסים עם מעט שמן זית ומחממים על להבה גבוהה.

צולים את עיגולי הקישואים כ-2-3 דקות על כל צד עד שנצלים ונחרכים.

קישואים על מחבת פסים

עורמים את הקישואים הצלויים על צלחת הגשה שטוחה.

קולים מעט את הצנוברים על מחבת (ללא שמן).

צנוברים נקלים

מרכיבים את המנה:

מפזרים מעל שכבת הקישואים הצלויים את קליפת הלימון המגורדת, הגבינה המפוררת, הצ'ילי הקצוץ, הנענע החתוכה גס והצנוברים הקלויים.

מטפטפים מעל את שמן הזית ומתבלים במעט מלח ים ופלפל שחור גרוס.

 

המנה מורכבת

מגישים ונהנים (ואפילו מאד 😀).

המנה מוכנה

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Published by

2 תגובות על “סלט קישואים צלויים עם פטה, צ'ילי, נענע ולימון

    1. באמת נהדר! כן, בדיוק כך יחד שמן הזית ושאר התיבול יוצא מעולה, תהנו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *