סלט קישואים צלויים עם פטה, צ'ילי, נענע ולימון

את הרעיון למנה הזו קיבלתי כאשר דפדפתי במגזין הבריטי bbcgoodfood (גיליון 2017 אם אתם חייבים לדעת 😀) במדור שעסק כולו בתוספות כיפיות לברביקיו קייצי.

לפני שתגחכו על הסתירה המובנית שבין קיץ לבריטניה, אספר לכם כי לקחתי את הגרסה הבריטית (והמעט מנומנמת) ונתתי לה טאץ' של קיץ אמיתי משלנו.

התוצאה – תוספת קלה מאד להכנה, בריאה וטעימה בטירוף. מנה שזועקת קיץ לכל עבר ושכיף לחזור אליה שוב ושוב.

אני מתכננת להוסיפה לשולחן השבועות שלי, ממליצה גם לכם.

הפעם צליתי את הקישואים על מחבת הפסים השחוקה והנאמנה שלי, כמובן שניתן לצלותם גם על המנגל עצמו. בנוסף, הרגישו חופשי להמיר את הקישואים בזוקיני ואת הפטה בבולגרית.

הסלט הזה מצטרף כאן בבלוג לשני אחיו המוצלחים האלה: סלט הקישואים המבושל ואטריות הזוקיני בפסטו פיסטוקים וריקוטה.

שימו לב כי המתכון הוא לכ-4 סועדים, לאירוח גדול יותר אני ממליצה מראש להכפיל כמויות.

מצרכים:

מצרכים לסלט קישואים צלויים

3 קישואים חתוכים לעיגולים בעובי של כ-1 ס"מ

קליפה מגורדת מלימון אחד

כ-3 כפות צנוברים

1 צ'ילי חריף, נקי מגרעינים וקצוץ דק

כ-100 גר' גבינת פטה/בולגרית מפוררת

חופן נענע טרייה, חתוכה חס

2 כפות שמן זית + מעט לשימון

מלח ים, פלפל שחור גרוס טרי

הוראות הכנה:

משמנים מחבת פסים עם מעט שמן זית ומחממים על להבה גבוהה.

צולים את עיגולי הקישואים כ-2-3 דקות על כל צד עד שנצלים ונחרכים.

קישואים על מחבת פסים

עורמים את הקישואים הצלויים על צלחת הגשה שטוחה.

קולים מעט את הצנוברים על מחבת (ללא שמן).

צנוברים נקלים

מרכיבים את המנה:

מפזרים מעל שכבת הקישואים הצלויים את קליפת הלימון המגורדת, הגבינה המפוררת, הצ'ילי הקצוץ, הנענע החתוכה גס והצנוברים הקלויים.

מטפטפים מעל את שמן הזית ומתבלים במעט מלח ים ופלפל שחור גרוס.

המנה מורכבת

מגישים ונהנים (ואפילו מאד 😀).

המנה מוכנה

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
4 תגובות
  1. סמדר הגב

    נראה נהדר! רק קליפת לימון בתיבול? לא גם מיץ לימון?

  2. אירית הגב

    הכנתי היום,
    סלט מעולה ,מרענן וכייפי

השארת תגובה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן