סלט קיסר קייל

הסלט הבא הוא סלט הדגל של מסעדת Malibu Farm  המפורסמת בקליפורניה, הוא נקרא שם "Kale Ceasar", אך אל תטעו לחשוב שמדובר בסלט קיסר רגיל שפשוט החליפו בו את החסה בקייל.

כפי שסיפרתי לכם בפוסט של סלט הקיסר המושלם הזה, סלט קיסר הוא בין הסלטים האהובים עליי בעולם אם לא ה-. אני אוהבת גרסאות רבות שלו וזו מן אחות חורגת ובועטת שלו, אם תרצו.

נתחיל ברוטב שאין בו חלמון חי או אנשובי כפי שיש ברוטב קיסר קלאסי, אלא מדובר ברוטב קל להרכבה שלא דורש מעבד מזון, המבוסס על מיונז, שמן זית, פרמזן, לימון, מעט שום והשוס שאסור לותר עליו – שלוק של רוטב וורצ'סטר (אותו רוטב המוכר בעיקר מהבלאדי מרי הכה אהובה על ידי אבי ואחי), שנותן את האפקט האומאמי/מלוח/מעושן שהאנשובי מעניק ברוטב הרגיל.

השוני ממשיך בסלט עצמו – יש את החסה (אני משתמשת בלבבות חסה שטופים שחותכת לרצועות), הקייל (שחותכת גם לרצועות שמתאימות לביס) שמקבל מסאז' בשמן זית ומלח לפני כניסתו לסלט והקרוטונים (הום מייד או קנויים – איך שמתחשק לכם) ו… מעט עלי מרווה מטוגנים בשמן זית ומפוררים גס – אין לתאר כמה הם מקפיצים את הסלט – טוויסט פשוט מצוין.

אספר לכם שבמסעדת מליבו פארם ישנה אופציה להמיר את הקרוטונים (שאותם מפוררים עם צירופם לסלט) בפרוסות דקיקות של צנון (לנמנעים מגלוטן הרבים באיזור ככל הנראה). אתם מוזמנים לאמץ אלטרנטיבה זו גם כמובן. אני בחרתי לצלם היום את המתכון עם קרוטונים ביתיים שהכנתי בקלות ובמהירות מלחמנייה (כפי שהכנתי את הקרוטונים במתכון של הסלט קיסר).

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לסלט:

1 חבילת קייל (250 גר') חתוכה לרצועות

1 ראש חסה (עלי קיסר שטופים) חתוך לרצועות

חופן עלי מרווה

מעט שמן זית לריכוך הקייל ולטיגון המרווה

מלח

לרוטב:

2 כפות מיונז

2 כפות פרמזן מגורד

מיץ מלימון אחד

כמה טיפות (שלוק) של רוטב וורצ'סטשיר

1 שן שום כתושה

1/4 כוס שמן זית

מעט מלח

תוספת אופציונלית:

קרוטונים (ביתיים או קנויים)

צנוניות פרוסות דק

הוראות הכנה:

מכניסים את הקייל לקערה, מוזגים מעט שמן זית, מתבלים במעט מלח, מערבבים ומעסים מעט עם הידיים עד שהעלים מבריקים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מחממים במחבת קטנה מעט שמן זית (לקחת כמויות) ומטגנים את עלי המרווה כמה שניות עד שפריכים ומעבירים לנייר סופג לספיגת שמן עודף. מתבלים במעט מלח.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מערבבים בקערה את כל חומרי הרוטב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מכניסים לקערה גדולה את החסה, הקייל ואת עלי המרווה שמפוררים גס.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים קרוטונים/צנוניות פרוסות (אם קרוטונים, אז מעט מפוררים אותם לפירורים פריכים) ואת הרוטב, מערבבים היטב ומגישים מיד.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
קרמיקה: שגית אגם

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
השארת תגובה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן