סלט פטרוזיליה, פטה ושקדים

זוכרים שסיפרתי לכם בפוסט של הסהרוני חמאה ושקדים על הנבירה המוצלחת בקלסר המתכונים של נועה? אז במקרה ועוד לא הבנתם, יצאתי משם עם שלל שווה במיוחד (גם קיש הבצל שתרתי אחר מתכונו שנים נרשם באותו יום).

בין היתר, צד את עיניי סלט הפטרוזיליה הבא, שבמבט ראשון הזכיר לי את סלט עשבי התיבול האגדי של מסעדת כרמלה בנחלה ז"ל (קלאסיקה שאני נהנית לחזור אליה מדי פעם). במבט שני, שמתי לב כי כמעט בכל פרמטר הסלטים שונים, גם אם בניואנסים קטנים: המתכון המקורי של דניאל זך אינו על טהרת הפטרוזיליה, אלא משלב שלל עשבי תיבול טריים קצוצים, הוא אינו משלב גבינה, מכיל אגוזי קשיו במקום שקדים ותיבולו מושתת אך ורק על לימון, שמן זית ומלח.

אם כן, החלטתי להתנסות בגרסה זו של הסלט (שנועה אימצה במקור לפני שנים מאביטל חברתה ) באחד מסופי השבוע האחרונים, כחלק ממזנון גדול עשיר בסלטים ופינוקים אצל מארין ושי. מה אגיד לכם? הסלט נזלל והיה מוצלח במיוחד. השילוב של רעננות הפטרוזיליה הטרייה יחד עם השקדים הפריכים, והמליחות של הפטה יחד עם הרוטב המתובל (שמכינים מראש ומערבבים יחד עם שאר המרכיבים לפני הגשה), פשוט, מדויק ומוצלח. תמיד נחמד להוסיף סלט מנצח נוסף לרפרטואר, גם אם שונה רק בניואנסים מסלט קבוע ואהוב אחר.

לפני שנתחיל אספר לכם ששיחקתי קצת עם הכמויות (הורדתי קצת בפטה ובשמנים בעיקר) וכאמור – התוצאה הייתה נהדרת.

מצרכים:

לסלט:

4 צרורות פטרוזיליה, רק העלים, קצוצים

כ-125 גר' (חצי חבילה) פטה מפוררת

100 גר' שקדים טבעיים מרוסקים גס

לרוטב:

1/3 כוס שמן זית

1/3 כוס שמן תירס/קנולה/חמניות

4 כפות מיץ לימון סחוט טרי

1 כף סוכר

1 כפית חרדל דיז'ון

2 שיני שום כתושות

1/2 כפית פפריקה מתוקה

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור טחון

הוראות הכנה:

מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב ושומרים בכלי סגור עד ההגשה.

מכניסים לקערה את עלי הפטרוזיליה הקצוצים, הפטה המפוררת והשקדים המרוסקים גס, שופכים מעל את הרוטב, מערבבים היטב ומגישים מיד.

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל