סלט אטריות שעועית אסייאתי

שרה'לה היא פיגורה ידועה ביישוב בו אני גרה. בתור ילדה היא הייתה יו"ר ועד ההורים הכי קולית וחתיכה שיש, אמא לשלושה בנים, ספורטאית, שזופה וצעירה תמידית.

לימים, חזרתי לגור באותו יישוב, הפעם כאמא לשלושה ילדים, וכיום הפגישות שלי עם שרה'לה הן בעיקר באימוני הבוקר המשותפים לנו, מדי פעם (אל תתרשמו יותר מדי, הפעמיים השבועיות בהן אני מתאמנת הן המקסימום כושר שאני מסוגלת להתמיד ב

באותם אימונים, גיליתי, שבין יתר מעלותיה, שרה'לה היא גם בשלנית וחובבת מטבח גדולה. בימים אלו, היא מתמקדת בבישול בריא יותר, היות ומשפחתה מתנזרת מבקר, ממעיטה באכילת עוף ואחד מילדיה אף טבעוני (מקווה שדייקתי

כמעט מכל מפגש איתה אני יוצאת עם איזשהו טיפ או המלצה, כמו חנות דגים מומלצת למשל. לאחרונה שרה'לה העבירה לי את המתכון הבא לסלט קליל ופרשי שמכינים בצ'יק צ'אק וקוצר המון מחמאות. הכנתי את הסלט לראשונה כחלק מהבופה שהכנתי להורים ביום הולדתה ה-5 של אלי שלי. הכנתי כמות כפולה והקערה הענקית חוסלה במהרה -  המדד האולטימטיבי להצלחה של מנה!

באותו אירוע לא צילמתי את ההכנה (עם כל הכבוד למולטי טאסקינג המופלא שלי.. צילום פוסט לבלוג שעה לפני הגעת 50 ילדים והורים אליי הביתה -  ממני והלאה..), אך החלטתי שבקרוב מאד, אכין את הסלט שוב, בשקט וברוגע ואצלם לכם כל שלב ושלב.

כך יצא שהיום בערב אנחנו הולכים להתפנק עם סלט אטריות שעועית אסייאתי. אוסיף לכך סלמון בתנור (כמו זה) ויין לבן –מסודרים בריבוע!

מצרכים:

לסלט:

1 חבילת אטריות שעועית

חבילת פטריות שמפיניון, שטופות, מיובשות וחתוכות לפרוסות דקות

חצי צרור כוסברה, מופרדת לעלים בלבד וקצוצה

חצי צרור עירית קצוצה

כמה גבעולי בצל ירוק קצוצים (החלק הלבן וחלק מהירוק הצמוד לו)

לרוטב:

1/2 כוס סויה

1/4 כוס שמן שומשום

1/4 כוס מייפל (אמיתי ומשובח בלבד)

מיץ מחצי לימון

אופציונלי: מעט שבבי צ'ילי יבש או צ'ילי טרי קצוץ קטן

הוראות הכנה:

מערבבים את כל חומרי הרוטב ושומרים בקירור עד הרכבת הסלט.

מבשלים את אטריות השעועית דקה בלבד במים רותחים ומסננים.

מעבירים את האטריות לקערת ההגשה ומוסיפים את הפטריות, העירית, הכוסברה והבצל הירוק.

מוזגים מהרוטב מעל ומערבבים היטב.

מגישים ונהנים.

עד הפעם הבאה,

מיכל