נאגטס עוף וירקות אפויים

הדפס מתכון הדפס מתכון
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

לפני כמה ימים, לאחר שילדיה של מאיוש (אותה אחת שחתומה על הלזניה המופלאה הזו והבטטות האלו למשל) סיימו לזלול את ארוחת הצהריים שלהם, מאיוש עשתה ג’סטה ושלחה לי הודעה בה בדקה אם אני מכירה את קציצות העוף והירקות בתנור שלה – ארוחה שילדיה תמיד שמחים לאכול. כזו שהיא גם קלה בטירוף להכנה, גם סופר בריאה (אפוי ומפוצץ בירקות) במסווה של נאגטס שילדים אוהבים.

מיד הרמתי את הכפפה ולא עבר זמן רב עד שהקציצות המדוברות הוגשו על שולחני. רוב סובבי השולחן נהנו מהקציצות החדשות עד מאד (כמובן שלא ויתרו על טבילה בקטשופ)  ואני הייתי מבסוטה שהצלחתי להכניס לאלולו שלי (ילדת השניצל ואורז) קצת ירקות. אם כן, נראה לי כי ניתן להכריז כי קציצות אלו ייכנסו לארסנל ארוחות הצהרים ההולך וגדל שלנו (לצד הראגו, העוף במבה, פסטה פסטו, קציצות ברוטב עגבניות, עוף במייפל ועוד).

שלא תבינו לא נכון, זו אינה מנה המתאימה אך ורק לילדים, אמי שהצטרפה לארוחת צהרים ואני גם נהננו מהן מאד. בצירוף הסרירצ’ה האהוב עלי (שכבר חפרתי לכם עליו בפוסט של הכרובית הצלויה המעולה הזו והסלט כרוב הזה) נהניתי מכל ביס נטול רגשות אשמה.

אם כן, זהו המתכון של מאיה אחד לאחד למעט שינוי קטן ומשבח שלי: טיגון הבצל לפני הוספתו לבלילה (כמו במתכון של קציצות הטונה המעולות האלו). אם אתם בוחרים לוותר על שלב זה, דאגו שהבצל באמת יהיה כמה שיותר קטנטן.

מצרכים:

מצרכים לנאגטס עוף וירקות
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

1/2 קילו עוף טחון

1 גזר מגורר דק

1 קישוא מגורר דק

2 בצלים קצוצים קטן מאד או מגוררים דק

2 שיני שום כתושות

2 ביצים

1 תפוח אדמה מקולף, מבושל במים ומעוך לפירה

1/2 כפית סודה לשתייה

1/2 כוס פירורי לחם

מעט שמן חמניות לטיגון הבצל

מלח, פלפל

הוראות הכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצלים עד להזהבה.

טיגון הבצל
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

מערבבים את כל המצרכים בקערה, כולל את הבצל המטוגן.

כל החומרים בקערה
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
ערבוב חומרי הקציצות
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

בעזרת ידיים רטובות, יוצרים קציצות מהתערובת ומניחים אותן על שתי תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה.

יצירת קציצות
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
בדרך לתנור
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

מכניסים לתנור ל-10 דקות, הופכים אותן ואופים ל-10 דקות נוספות.

הופכת הקציצות
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
קציצות מוכנות
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

מגישים ונהנים.

קציצות מוכנות
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Published by

2 תגובות על “נאגטס עוף וירקות אפויים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *