מרק שורשים, כתומים ועדשים כתומות

Print
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

המרק הבא הוא הגרסה של דודתי זיוה (שמוכרת לכם מסלט הגזר הזה) למרק כתום. כזכור לכם (יומרני מדי מצידי?), הגרסה של אמי (שכבר לפני שנים הפכה לגרסה שלי 😍) למרק כתום קיימת ומשגשגת כאן בבלוג זה זמן מה. אך, תמיד יש מקום למתכונים מוצלחים נוספים, כולם היו בניי ובעיקר כל אחד עם הטוויסט והשוני שלו – ייחודי, מעניין והכי חשוב.. טעים.

השוני העיקרי בין המרקים הוא שזיוה מכניסה המון שורשים למרק הכתום שלה ומצרפת גם כוס עדשים כתומות לחגיגה (מרק על טהרת העדשים הכתומות גם כבר יש לנו פה, זוכרים?). בנוסף, התיבול שונה מאד, שימו לב בעיקר לתבלין החוויאג' שלוקח את הכתומים לכיוון מעניין וטעים במיוחד.

גם כאן, בסופו של הבישול, נטחן את המרק עם בלנדר מוט (כמו במרק הבטטות הצלויות וחלב הקוקוס הנפלא או מרק הירקות והערמונים המצוין למשל), אך במקרה של מרק זה, דודתי ממש מתעקשת שתגישו אותו עם מעט פטרוזיליה טרייה קצוצה מעל.

בריאות טעימה במיוחד בקערה בדרך אליכם.. תתכוננו להתחמם.

מצרכים:

מצרכים למרק שורשים וכתומים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

1/4 כוס שמן זית

1 בצל קצוץ גס

1 כרישה, חלק לבן וירוק בהיר בלבד, חתוכה גס

2 גזרים מקולפים וחתוכים גס

4 גבעולי סלרי, עם העלים, חתוכים גס

1 שורש סלרי מקולף וחתוך גס

1 שורש פטרוזיליה מקולף וחתוך גס

נתח דלעת חתוך לקוביות (בערך 350 גר')

1 בטטה חתוכה לקוביות

7 שיני שום מקולפות וחצויות

1 כוס עדשים כתומות, שטופות

1/4 כפית כורכום

2 כפיות מלח

1 כפית גדושה חוויאג' למרק

1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה

1/2 כפית פלפל שחור טחון

מים רותחים

להגשה: פטרוזיליה קצוצה דק

הוראות הכנה:

מחממים בסיר גדול את שמן הזית ומטגנים את הבצל והכרישה עד ששקופים.

בצל וכרישה בסיר
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את שורש הסלרי, שורש הפטרוזיליה, גבעולי הסלרי והגזר ומערבבים ומטגנים במשך כמה דקות עד שמתרככים מעט.

הוספת שורשים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את הבטטה, הדלעת והשום ומערבבים עוד כשתי דקות.

הוספת דלעת
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את העדשים הכתומות ומערבבים היטב.

הוספת עדשים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מתבלים בכורכום, פפריקה מתוקה, מלח, פלפל שחור וחוויאג' למרק ומערבבים היטב.

הוספת תבלינים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי הירקות (אני הוספתי 6 וחצי כוסות), מחכים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים למשך כ-40 דקות.

הוספת הנוזלים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
מרק מתבשל
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

טוחנים עם בלנדר מוט ומגישים חם עם פטרוזיליה קצוצה מעל.

לפני טחינת המרק
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
טחינת המרק
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צלוחית מרק
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Published by

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *