מרק זוקיני, קארי ויוגורט קר

Print
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

על המרק הצונן והמרענן הבא סיפרה לי שרה’לה האלופה, אותה אחת החתומה על סלט אטריות השעועית הקליל והנפלא, אליו אני נהנית לחזור פעם אחר פעם.

חיכיתי לבואם של הימים החמים, שהגיעו גם הגיעו, לנסות אותו בעצמי. לרוב כשאני חושבת על מרק קייצי מיד עולה לראשי הגספצ’ו האהוב עליי, אשר דוחק הצידה כל אלטרנטיבה אחרת. אך לאחר הסופרלטיביים ששמעתי על המרק הזה, לא היה בי ספק כי עליי לנסותו.

בארוחת שישי האחרונה, כשחיכינו לאחרוני האורחים, עברתי עם מגש מלא בכוסות קטנות מלאות במרק הירוק והמרענן הזה והצעתי למשפחתי להתחיל איתו. תגובתה הראשונה של סבתי הייתה: “מה אמרת? מרק זוקיני ויוגורט?!”, מלווה בפרצוף חמוץ.. “לא, תודה”. לאחר שצפתה באחי וגיסתי מתענגים עליו החליטה בכל זאת לנסות. הערב הסתיים בבקשה שלה את המתכון. I rest my case, אם לא תנסו לא תדעו…

שימו לב כי המתכון דורש גביע יוגורט, לכו על היוגורט המועדף עליכם: בקר, כבשים, עיזים, הכל מתאים. אני השתמשתי כבר ביוגורט בקר 4.5% וגם ביוגורט כבשים 5% ובשני המקרים יצא נפלא.

מצרכים:

מצרכים לסלט זוקיני קר
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

7 זוקיני שטופים חתוכים לעיגולים (אפשר להמיר בקישואים רגילים)

5 בצלים חתוכים גס

צרור שמיר

1 גביע יוגורט

1 כף גדושה תבלין קארי הודי צהוב

1 כפית גדושה מלח

1/2 כפית פלפל שחור טחון

1/4 כוס שמן זית

6 כוסות מים

הוראות הכנה:

מחממים את שמן הזית בסיר בינוני-גדול על להבה בינונית-גדולה ומאדים את הבצל עד ששקוף.

טיגון בצל
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את הזוקיני, מטגנים ומערבבים יחד עם הבצל למשך כ-2 דקות ומוסיפים את התבלינים והמים.

הוספת זוקיני
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הוספת תבלינים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הוספת מים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מחכים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כחצי שעה.

בישול המרק
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את צרור השמיר ומבשלים עוד כרבע שעה.

הוספת השמיר
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מורידים את המרק מהאש ומצננים.

טוחנים את המרק עם בלנדר מוט/בלנדר ומערבבים פנימה את גביע היוגורט.

מרק נטחן
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הוספת יוגורט
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מתקנים תיבול ומעבירים לצינון במקרר עד להגשה.

מרק מוגש
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מגישים קר.

מרק מוגש2
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

 

עשוי לעניין אותך גם

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Published by

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *