לבנה פשוטה וטעימה

לפני מספר ימים מיקה בכורתי חזרה מביתה של חברתה הטובה נועה וביקשה ממני (או יותר נכון דרשה ממני 😀) לקחת מאילנית, אמה של נועה, את המתכון ללבנה הטעימה שלה, אותו זוללת קבוע בכל פעם שמתארחת אצלם לארוחת ערב.

כאשר סימסתי את אילנית עם בקשה למתכון, היא שמחה לשמוע שמיקה כל כך התלהבה, אך קצת התפדחה לספר לי מהו אותו "מתכון" מוצלח ומדובר. עניתי לה כי אין דבר כזה מתכון פשוט או קל מדי, ואם מדובר ברק שתיים-שלוש פעולות פשוטות שמנפיקות מאכל ממש טעים, זה רק הופך אותו למשובח יותר 😀.

כאשר התחלתי לקרוא את ההודעה בדבר הטיטול (שכבר כמה שנים טובות לא נמצא בשימוש אצלי בבית), נזכרתי שבצעירותי גם אמי הייתה משרה, מדי פעם, יוגורט בטיטול במטבח וגם סבתי (אותה אחת החתומה על הורינקס הידועים), רק שאם אני לא טועה – היא הייתה קוראת לתוצר שלה סוג של ריקוטה (ייבדק בהקדם..).

אם כן, כפי שהבנתם, יש להתארגן על טיטול בד טטרה לפני הכנת הלבנה הזו – אז או שתקנו באיזה רשת פארם כמה שיהיו לכם בשלף, או שתעשו כמוני ותבקשו מאיזו חברה/בת/שכנה כמה טיטולים פשוטים אקסטרה שכבר לא משתמשת בהם (ושוב תודה לקרן שלי). אם אתם חוששים שהטיטול לא נקי דיו, הכניסו אותו לקערת מים רותחים לכמה דקות, הם כבר יעשו את העבודה.

אחרי שתשכיבו את היוגורט לישון בטיטול במשך הלילה, נשארת לכם עוד דקת עבודה ו-voila הרי לכם לבנה טעימה ומוצלחת עד מאד.

קלי קלות ושגורה בהרבה בתים, אך אם במקרה גם אתם עוד טרם הכנתם לבנה ביתית.. אני יותר משמחה להכיר לכם את הלבנה של אילנית. דרך אגב, במתכון אני מציינת 4 גביעים של יוגורט שזה ממש המינימום, אילנית לרוב מכינה לא פחות מ-12 גביעים, משום הקצב המסחרר שהלבנה מתחסלת בביתה.

בקרוב מאד, דרך אגב, יעלה פה מתכון על אותו עיקרון של הטיטול, רק של צזיקי יווני אסלי. שלא תגידו שלא אמרתי 😀.

מצרכים:

4 גביעי יוגורט 4%

מלח (כרבע כפית על כל גביע)

שמן זית

זעתר

אופציונאלי: סחוג

הוראות הכנה:

פורסים בד חיתול טטרה נקי ומורתח מעל מסננת שמונחת על קערה, כך שיש רווח לנוזלים בין המסננת לתחתית הקערה, שופכים את היוגורט על הבד ומערבבים פנימה את המלח.

מניחים בכיור למשך לילה שלם או לחלופין קושרים את הטיטול המלא ביוגורט על הברז, כך שהנוזלים יטפטפו לכיור במשך הלילה.

בבוקר מעבירים את הגבינה שנוצרה לקערה ומערבבים פנימה את המלח, הזעתר ושמן הזית, לפי הטעם.

 

מחסלים או שומרים בכלי סגור במקרר.

  1. אצלי מאד אוהבים זעתר, אז הוספתי כף שלמה וכ-3 כפות שמן זית.
  2. שימו לב שהזעתר גם מלוח, אז תהיו עדינים עם המלח.
  3. ניתן לזלף עוד שמן זית מעל הלבנה בעת ההגשה.

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל