כדורי סופר דופר

חשבתי וחשבתי כיצד לקרוא לכדורים הנפלאים האלו:

כדורי בריאות? כבר הייתה לי צנצנת בריאות, אני יכולה קצת לגוון בשמות..

כדורי superfood? אותי אישית זה היה מבריח כדורי אנרגיה? לא נשמע טעים מספיק.. והם באמת יאמי!

אז כפי שאתם מבינים, רקחתי לכם פה את החטיף//נשנוש או הביס ליד הקפה או לפני האימון -  האידיאלי!

המשימה התחילה לפני כחודש וחצי, בביקור בלונדון (אז ראיתי גם את ההופעה של אדל המדהימה – שרק עליה אני מסוגלת לכתוב פוסט שלם, אבל אל דאגה, לא אעשה זאת). בשיטוט באזור קובנט גארדן הקסום, נכנסתי במקרה לבית קפה/מזנון קטן שמוכר רק מאכלים ומשקאות "בריאים" - לא מהחשודים המידיים שאני נכנסת אליהם, אבל משהו במקום הקטן, הפינתי והמאד פשוט הזה משך אותי אליו. השם הוא 26 grains ובתפריט המצומצם של האוכל ניתן למצוא בעיקר כל מיני דייסות מעניינות (יותר ופחות), מתוקות ומלוחות, ומשקאות בריאים שונים ומגוונים (הזמנתי את המשקה הירוק שהיה מפתיע וטוב). ליד הקופה, עמדה קערה מלאה בכדורים שמנמנים שתפסה לי את העין. למרות שמם הלא מפתה (לפחות לא אותי): "כדורי אנרגיה", לקחתי לנו שניים לדרך. תשמעו – הופתעתי ובגדול.. אפילו אורן התענג עליהם. לא התעצלתי, חזרתי למקום והוצאתי מהן סוג של מתכון (שכלל רק מרכיבים, ללא כמויות).

מאז, ניסיתי כמה ורסיות וזו שלפניכם היא המנצחת בעיניי.

סופר בריאה, סופר טעימה - בקצרה: סופר דופ

מזהירה מראש: ככל הנראה, לרבים מכם אין בבית חלק מהמצרכים במתכון הזה (או את רובם, כמו במקרה שלי). אני ממליצה לתת קפיצה לחנות הטבע/האורגנית השכונתית ולמלא את המזווה בקצת בריאות (לאזן את הפרנץ' טוסט מהפוסט הקודאמרתי לכם, אני לגמרי ב"גם וגם").

בנוסף – מי שלא אוהב קוקוס (אנשים מוזרים שכמותכם), יש לי אלטרנטיבה בשבילכם.

מצרכים:

1 חבילת תמרים מגולענים בואקום

3 כפיות זרעי צ'יה (אמרתי סופרפוד או לא אמרתי??)

2 כפות גדושות שמן קוקוס (או 2 כפות חמאת שקדים למי שלא אוהב קוקוס)

1 כוס גדושה באגוזים לבחירתכם (שקדים/אגוזי מלך/פקאנים)

2 כפות קקאו raw איכותי

1 כפית תמצית וניל אמיתית (אופס, היא לא בצילום של המצרכים

2 כפות מים

קמצוץ מלח ים אטלנטי

100 גרם קוקוס טחון (לציפוי, גם פחות מספיק)

אופציונאלי:

כוס וחצי פצפוצי אורז תפוח (ללא תוספת סוכר וללא גלוטן)

הוראות הכנה:

הכניסו למעבד מזון את כל המרכיבים למעט הקוקוס הטחון ופצפוצי האורז ועבדו לעיסה.

לעניין פצפוצי האורז, הדעות בין הטועמים היו ממש פיפטי פיפטי – חלק אמרו שהפצפוצים מוסיפים קראנץ' ממש כיפי ונחמד (אני הייתי ביניהם) ולחלק השני הפצפוצים מאד הפריעו והיו מיותרים. אז לשיקולכם.

אם אתם בוחרים להוסיף את הפצפוצים אז הוסיפו אותם כעת. העבירו את העיסה לקערה, הוסיפו את פצפוצי האורז ובעזרת הידיים הטמיעו אותם בעיסה.

פזרו את הקוקוס הטחון על צלחת, ובעזרת ידיים רטובות (חשוב! כך העיסה לא תידבק לכם לאצבעות באופן מציק ביותר) צרו כדורים קטנים (לא מדי), טבלו אותם בקוקוס, והניחו בצלחת נפרדת (או ישירות בכלי פלסטיק שייכנס בהמשך לפריזר).

 

הניחו את הכדורים המוכנים בכלי סגור והכניסו לפריזר לפחות לשעה. אחר כך העבירו למקרר, למרות שיש שיגידו שאוהבים לאכול את הכדורים ישירות מהפריזר.

הכדורים הכי טעימים בשלושת הימים הראשונים. להארכת תקופת הטריות, ממליצה לשמור אותם בפריזר ולהוציא כשמתחשק.

עד הפעם הבאה,

מיכל