טרטר סלמון ואבוקדו אסייתי

Print
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

בהמשך למתכון המנצח של רוטב הטריאקי ההום מייד, היום אני מקיימת את הבטחתי ומציגה בפניכם מנת גורמה מדהימה.

טרטר סלמון אסייתי, המורכב משלושה מרכיבים ושני רטבים: אבוקדו בשל, סלמון טרי שבטריים ופירורי פנקו קלויים, כאשר בין השכבות מסתתר רוטב הטריאקי המעולה שלנו וספייסי מיונז יפני שנלמד להרכיב בשתי שניות עוד מספר שורות. השילוב של כל המרכיבים האלו יחדיו יוצר ביסים מענגים, מלאים בטעמים ומרקמים שונים. פשוט גן עדן.

אם היה לי נעים מניר, שלימד אותי (גם) את המתכון הזה, הייתי מחסלת את כל הקערה בעצמי עם כף. בפועל חיסלתי 3/4 ממנה 😀. ניר, דרך אגב, הכין את המנה הזו לראשונה בגרסה הזו לאחר שאכל במסעדה יפנית טרטר דומה והחליט לשחזרו בבית. מאז, כשרוצה לפנק את אשתו או את אורחיו, הטרטר הזה הוא אחד ה- go to’s הקבועים שלו. באמת שלא צריך הרבה יותר מהמנה הזו לצד כוס יין לבן.

מי שחייב חייב להכין את המנה הזו תיכף ומיד אך אין ברצונו או ביכולתו להכין לפני כן את רוטב הטריאקי (למרות שבאמת לא מדובר בביג דיל) אז אני מאשרת חד פעמית 😉 להשתמש  בטריאקי דליל קנוי במקום. על הספייסי מיונז היפני לא אוותר לכם, כי זו באמת בדיחה של ערבוב שלושה מרכיבים וזהו.

מי שמעוניין, מוזמן להחליף את הסלמון בטונה אדומה או אפילו לשלב בין שני הדגים. אישית, אני מעדיפה את הטרטר הזה בדיוק כפי שהוא. אנחנו השתמשנו בסשימי סלמון ואותו חתכנו בעצמינו לקוביות. אצל רוב מוכרי הדגים אפשר לבקש שיחתכו את הדג כבר לקוביות של טרטר – שימו לב שאם אתם הולכים על אופציה זו, עליכם להכין את הטרטר תוך זמן קצר מהחיתוך, אחרת עדיף לחתוך ממש לפני הרכבת המנה.

שימו לב כי המתכון של הספייסי מיונז מניב כמות גדולה יותר ממה שצריך למנה זו. את מה שיישאר שמרו במקרר בכלי סגור, תהיו בטוחים שתפנו אליו שוב בהקדם (מטבל מושלם!). הקפידו להשתמש אך ורק במיונז יפני אותו ניתן להשיג במעדניות, מרכולים אסיאתיים וכדומה.

מצרכים:

מצרכים לטרטר סלמון

קערת זכוכית בגודל קטן-בינוני

למרכיבי הטרטר:

כ-200 גר’ סשימי סלמון/ סלמון טרי (ביותר!) חתוך לקוביות של טרטר (בערך 1 ס”מ)

2 אבוקדו קטנים בשלים או 1 גדול, חתוכים לקוביות

  • השתדלו שקוביות הסלמון והאבוקדו יהיו בערך באותו גודל.

1/2 כוס פירורי פנקו

1 כף שמן זית

לרוטב טריאקי הדליל: ראו מתכון זה

לצורך הרכבת המנה נשתמש ב-5 כפות מהרוטב

לספייסי מיונז היפני:

חומרים לספייס מיונז יפני

4 כפות מיונז יפני (ראו הקדמה)

2 כפות שמן צ’ילי (ניתן למצוא באגפים אסיאתיים שונים)

1/2 כפית תבלין טוגרשי (ניתן למצוא באגפים אסיאתיים שונים)

הוראות הכנה:

מחממים תנור ל-200 מעלות.

בקערה קטנה מערבבים את הפנקו יחד עם שמן הזית.

פנקו עם שמן זית

מרפדים תבנית קטנה המתאימה לתנור בנייר אפייה, מפזרים עליה את הפנקו בשכבה אחידה ומכניסים לתנור עד שהפנקו מזהיב למשך כ-4-5 דקות.

  • שימו לב לא לשרוף את הפנקו.
  • את שלב זה ניתן להכין כמה שעות מראש.

פנקו בדרך לתנור

מכינים את הספייסי מיונז: מערבבים את כל החומרים בקערה.

חומרי הספייסי מיונז לפני ערבוב

ספייסי מיונז מוכן

מרכיבים את המנה:

מניחים את קוביות האבוקדו בתחתית קערת הזכוכית.

קוביות אבוקדו בתחתית

עורמים את קוביות הסלמון מעל שכבת האבוקדו.

סלמון על אבוקדו

כעת, שופכים באופן אחיד על פני הסלמון את 5 כפות רוטב הטריאקי, שיחלחל לתחתית הקערה.

טריאקי על סלמון ואבוקדו

אחרי טריאקי

יוצקים כ-2-3 כפיות מהמיונז היפני מעל שכבת הסלמון באופן אחיד ולבסוף מפזרים מעל באופן אחיד את שכבת הפנקו הקלוי.

  • ניר שומר את המיונז היפני ואת הטריאקי שלו בבקבוקים לחיצים מפלסטיק (הכי מקצועי), כך שפשוט מזלף את החומרים בקלות מעל שכבת הסלמון (“מצייר” מעין דוגמא של רשת). הפעם, לבקשתי, עשינו את זה אולד סקול עם כף וכפית על מנת לדייק בכמויות.

ספייסי מיונז על סלמון

פנקו מעל המיונז

מגישים מיד.

מבט צד על הקערה

הוראות אכילה: מכניסים את הכף עמוק עד לתחתית הקערה ונהנים מביס מפוצץ בטעמים ומרקמים נפלאים.

המנה מוכנה

 

ביס מהטרטר

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Published by

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *