חזה עוף בחרדל, אגוזי מלך ועוד דברים טובים..

Print
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

אצלי בבית, כמו בהרבה בתים אחרים, מאד אוהבים עוף.

אפוי, מטוגן, צלוי..

פרגית, פולקע, חזה..

לא משנה כמה מתכוני עוף קבועים רצים אצלי במטבח (כמו עוף במבה, עוף במייפל, פרגיות בבלסמי ועגבניות מיובשות, פרגיות אסייאתיות, עוף בלימון וטימין ועוד..) תמיד אני בחיפוש אחר השלאגר הבא.

הפעם החלטתי לתת צ’אנס לחזה עוף שלם, אותו נתח עבה וגדול שהקצב פורס לנו לשניצלים. מסתבר, שלנתח הזה סתם יצא שם רע של החלק היבש והפחות אטרקטיבי בעוף.. פשוט צריך לדעת כיצד להכינו בכדי להנפיק פרוסות עסיסיות של חזה עוף. השיטה, אם כן, מורכבת משתי פעולות פשוטות: צלייה קצרה במחבת ומעבר לזמן איכות (גם לא ארוך מדי) בתנור. הכי איזי.

ועוד לא התחלתי לדבר על הטעמים המעולים של המנה שאני מביאה לכם היום. כבר סיפרתי לכם בפוסט הפרגית בחרדל ומייפל (המעולה!) על אהבתי לשילוב המנצח של דבש וחרדל. צמד המרכיבים הנפלא הזה נמצא גם בבסיסו של מתכון זה (את החרדל אפילו תמצאו גם במרינדה וגם בגלייז).

אם תרצו, אפשר לקרוא למנה זו “שניצל למתקדמים”: במקום ביצה, העוף סופג מרינדה סופר טעימה במשך כמה שעות. לאחר מכן, במקום “סתם” פירורי לחם, העוף נעטף בתערובת של קמח ואגוזי מלך קצוצים (אזהרת שוס לפניכם!!). משם, במקום טיגון בשמן עמוק, העוף מקבל צלייה קלה ועובר להמשך טיפול מסור בתנור. ולפינאלה.. במקום קטשופ, העוף מקבל זיגוג פוטוגני ללקק ת’אצבעות.

וכל מה שתואר לעיל.. ק-ל!!

מה שכן, שימו לב שצריך לתכנן את המנה הזו מראש משום שדורשת מינימום של 4 שעות מנוחה במרינדה.

מקורו של המתכון בבלוג Sally’s Baking Addiction.

מצרכים:

מצרכים לחזה עוף בחרדל ואגוזי מלך

3 חזה עוף (שלמים), מחולקים לשניים – כך שיש 6 נתחים של חזה עוף שלמים.

3 כפות שמן זית

למרינדה:

1/3 כוס שמן זית

1/4 כוס חרדל דיז’ון

1/4 כוס יין לבן או ציר עוף

3 שיני שום כתושות

1 כפית טימין יבש

לציפוי:

1 וחצי כוסות אגוזי מלך קצוצים גס

1 כוס קמח רגיל/חיטה מלאה

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור טחון

לגלייז:

1/3 כוס דבש

3 כפות חרדל דיז’ון

אופציונלי: פטרוזיליה קצוצה להגשה

הוראות הכנה:

מתחילים עם המרינדה:

מערבבים בקערה את כל חומרי המרינדה, מוסיפים את נתחי העוף, מערבבים היטב, עוטפים באופן הרמטי ומשגרים למקרר למינימום של 4 שעות (אפשר גם ללילה).

חומרי המרינדה לפני ערבוב

מרינדה מעורבבת

עוף במרינדה

הכנת המנה:

מחממים תנור לחום של 220 מעלות.

מערבבים בכלי רחב, אך עם עומק – כמו פיירקס, את מרכיבי הציפוי.

חומרים לציפוי
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מחממים סיר רחב ונמוך, שניתן בהמשך להכניסו לתנור, עם כ-3 כפות שמן זית.

מוציאים נתח עוף מהקערה, מנערים מעט מנוזלי המרינדה, מעבירים לפיירקס לטבילה וציפוי בתערובת הקמח והאגוזים ומניחים בסיר.

עוף נטבל בקמח ואגוזים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
סגירת חזה העוף
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

 

 

סגירת חזה העוף
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

סוגרים את נתחי העוף כ-2 דקות מכל צד, ומעבירים את הסיר לתנור לכ- 15-20 דקות , כאשר הוא מכוסה חלקית עם מכסה הסיר או רדיד אלומיניום.

 

  • במידה ואין לכם סיר שניתן להעביר לתנור פשוט סגרו את נתחי העוף במחבת והעבירו אותם לכלי המתאים לתנור להמשך (כולל הנוזלים שהצטברו במחבת).
  • איך תדעו שהעוף מוכן? הוציאו נתח אחד וחתכו בעדינות באמצע, במידה ואין ורדרדות – העוף מוכן.
עוף נכנס לתנור
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בזמן שהעוף בתנור מכינים את הגלייז:

פשוט מערבבים בקערה קטנה את החרדל והדבש (מאתגר, אה?)

הכנת הגלייז
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כעת להגשה:

פורסים (בוואסח רב ) את נתחי החזה על קרש עץ/פלטת הגשה אחרת ומטפטפים בנדיבות מעל את הגלייז.

מגישים מיד ומתכוננים לים מחמאות.

העוף מוכן
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
חיתוך חזה העוף
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
גלייז מעל עוף
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

 

 

 

 

עד הפעם הבאה,

מיכל

** מעדכנת אתכם שבתאריך 12/6/18 הייתי פה ושדרגתי כמה תמונות..😀

 

 

 

 

 

עשוי לעניין אותך גם

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Published by

6 תגובות על “חזה עוף בחרדל, אגוזי מלך ועוד דברים טובים..

  1. האם יש אפשרות שהמתכון ואופן ההכנה יהיו מרוכזים בסוף, כך שאפשר לצלם או להעתיק רק את זה?

    1. הי נורית,
      ישנה אפשרות בחלק העליון של הפוסט של ״הדפס מתכון״ שיוציא לך רק את המתכון עצמו 🙂

  2. מיכלי המתכון הזה מושלם!! עשיתי אותו בפסח בגרסה כשרה,עם קמח מצה,יצא נפלא וגם בגרסה המקורית יצא מושלם!

    1. איזה כיף לשמוע! רעיון מצוין להכינו עם קמח מצה בפסח- מאמצת פסח הבא! תודה על התגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *